FacebookLinkedInYouTube

JANUARI

Hej,  

Välkommen till ett nytt år med Swedish Edtest. Det här är nyhetsbrevet för dig som är intresserad av att följa den utvecklingsverkstad som pågår mellan utbildare och edtechbolag varje dag hos de huvudmän som testar med oss. Idag bjuder vi också på en inblick om utvecklingen av testbäddar för edtech och digitalt lärande i Europa.  

Trevlig läsning!

 

Vänliga hälsningar

Hanna Elving, huvudprojektledare

Höga förväntningar på 2022

Förmågan att samarbeta mellan offentligt och privat kommer att vara en vattendelare mellan de länder som lyckas utveckla sina utbildningssystem och de som inte gör det. Så skriver OECD i rapporten “Schooling disrupted, schooling rethought” som är en av alla analyser av skola och utbildning under pandemin. 

 
Läs mer
 

Grattis!

 

De två första edtechbolag har nu fått sina bevis på att de är forskningsmedvetna i utvecklingen av sina digitala lärresurser. Vi gratulerar Astrid Education och Hypocampus och ser fram emot att följa er fortsätta utveckling.  

 
Läs mer
 

Vinsten av att testa tillsammans - Falkenbergs kommun har testat Hypocampus

 

Hösten 2021 kunde utbildare välja mellan 40 digitala lärresurser att testa med. Ett av edtechbolagen, vars digitala lärresurs testades av Falkenbergs vuxenutbildning inom vård och omsorg, var Hypocampus. Vi fick ett samtal med Petter Sjöstrand, Hypocampus och Ivonne Orellana, Falkenbergs vuxenutbildning om vad det givit dem att testa med Swedish Edtest.

 
Läs mer
 

EdtestTalks framflyttad till april

 

Roligt att så många anmält sig till EdtestTalks. Rådande restriktioner som innebär att man ska jobba hemma och genomföra så få resor som möjligt gör att vi beslutat flytta fram eventet till den 29 april kl 9.00-11.30. 

Boka in detta datum i din kalender redan nu. Vi återkommer med mer information. Du som redan anmält dig behöver inte anmäla dig igen och du som ännu inte anmält dig kan göra det här. Vi ser fram emot att ses på plats eller digitalt i april.

 

 
Anmälan 29/4
 
 

Partners

 

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!