Nyhetsbrev från Djursholms Ridklubb

 
Djursholms Ridklubb

Guldglimrande julhälsningar

Höstterminen lider mot sitt slut och vi ser tillbaka på en termin som blev lite av en nystart med otroligt många höjdpunkter!  Äntligen kunde vi ses och umgås igen tillsammans på stallet, tävla och träna, fika i vår cafeteria och ha gemensamma aktiviteter.  I oktober fick vi äntligen inviga vår fina teorisal med pompa och ståt! Och vilken succé det blev! Stort och varmt tack till de engagerade klubbkamrater som har arbetat med teorisalen under året samt RF SISU Stockholm för projektstöd. Läs mer om arbetet med vår fina teorisal här och nedan.

Under hösten startade även tävlingsverksamheten igen och vi kunde ordna såväl klubbtävlingar som externa tävlingar som cuper för hoppning och dressyr. Det blev många lyckade tävlingshelger med fina framgångar för våra klubbkamrater och  härlig gemenskap. Under hösten har DRK bl.a. representerats framgångsrikt på inomhus-SM i hoppning i fyra (!) kategorier och på Lag-SM i ponnydressyr där det blev ett makalöst SM-GULD! Därtill många fina framgångar bl.a. på Sweden International Horse Show Ponnykür. Läs mer om allt detta nedan och i våra kanaler.

Årets stora höjdpunkt var när vi fick ta emot det ärofyllda priset Årets Ridskola på Svenska Ridsportförbundets Ryttargala i november! Utmärkelsen är ett gemensamt pris till både ridklubb och ridskola. Det är många som har bidragit till denna fina utmärkelse under flera års tid – fantastisk personal, fina eldsjälar, engagerade medlemmar och stöttande kommun och inte minst alla underbara hästar och ponnyer på ridskolan. Vi är så stolta och glada för detta och kan lova att vi ska fira med en stor gemensam fest under våren 2022. En bildbomb från Ryttargalan.

I samband med ett av ridskolans teoritillfällen, hoppclinic med Uffe Johansson den 10 december, ordnade vi funktionärsmingel som tack till alla klubbkamrater som ställt upp som funktionärer under året. Tack för alla era fina insatser, utan er blir det helt enkelt inga tävlingar. Terminens aktiviteter avrundades på bästa sätt med Ungdomssektionens traditionsenliga Julrevy som blev en riktig succé! Vilket imponerande jobb våra underbara ungdomar gör med Julrevyn! I samband med Julrevyn passade vi även på att fira våra SM-guldmedaljörer och den fina utmärkelsen Årets Ridskola. Ett passande avslut på det här guldglimrande året!

Läs mer om hösten och om det vi kan se fram emot här i brevet. Både ridskolan och klubben är aktiva i sociala medier, följ dem där för senaste nytt. Tveka inte att höra av er till någon av oss i styrelsen om ni har frågor eller funderingar. Med önskan om en riktigt god jul och ett gott slut. Nu ser vi fram emot ett starkt och friskt ridsportår 2022.

Ann Kjellser med Djursholms Ridklubbs styrelse, kommittéer samt arbetsgrupper.

Årets Ridskola

Ann Kjellser och Eva Ulf tar emot priset Årets Ridskola på Ryttargalan.

 

Vinterns aktiviteter

 

KLUBBVERKSAMHETEN

Stallhäng

Äntligen har vi kunnat umgås och hänga i stallet tillsammans! Läs mer om vad som hänt under hösten och vad vi kan se fram emot här nedan.

 

FRITIDSLEDARNA

Under hösten har vi äntligen fått umgås med alla underbara barn och ungdomar, ordna NYB-teori, jobba med barnmärken och olika aktiviteter i stallet! Vi har haft fem skötarkurser och hästarna har fått 47 nya skötare, välkommet då många tyvärr slutade under coronaåret. Vi har även ordnat läxläsning, halloween- och julpyssel, smörjning, tvätt av svansar och ben och käpphästhoppning. Det blev även dagläger på novemberlovet och på sportlovet kör vi igen! I början av januari blir det skötarmöten och sista veckan i januari ordnar vi tre nya skötarkurser. Håll koll på vår Instagram och vår anslagstavla i lådrummet så ser du vad som är på gång. Anmälningar till aktiviteter med föranmälan sker enbart på de listor som sätts upp på vår anslagstavla.

Det bästa sättet att komma i kontakt med oss Fritidsledare är att söka upp oss på eftermiddagarna i stallet. Fritidsledarna går också på jullov men är tillbaka som vanligt igen den 7 januari. Läs mer från Fritidsledarna.

Jenny, Fritidsledare

En av våra Fritidsledare Jenny Östberg.

Fritidsledarnas Instagram finns lärorikt innehåll för dig som är lite yngre eller ny i stallet. Bläddra bland videoklippen och lär mer. Tveka inte att fråga någon av fritidsledarna i stallet om du vill lära mer.

Hästkraft

En av våra ungdomsledare Jacob Frumerie, Almas Ferchichi och Rose.

BARNMÄRKEN - Lär mer om Barnmärken på vår YouTube! Häng med fritidsledare Marie Andell som visar hur det går till. Mer info om Barnmärken.

 
Nya teorisalen

Lek och lär i det fina käpphäststallet.

NY TEORISAL
Den 12 oktober var det invigningsfest för vår fina teorisal med sång och dans, cheerleaders, tal och maxat mingel. Kvällen avslutades med superpopulär käpphästhoppning som Ungdomssektionen ordnade. Efter nästan ett års renoverande, byggande och uppfinnande så är nu teorisalen finare än någonsin. Ett rum för alla barn som ska vara inspirerande, rofyllt och en plats där man vill lära sig.

Det är många som har bidragit till detta projekt och vi vill rikta ett extra stort tack till våra klubbkamrater Anna Segerström, Jenny Östberg, Henning Bohne och Henrik Knobel som har arbetat med teorisalen och gjort den så fin och inbjudande. Projektet hade inte gått att genomföra utan det ekonomiska stöd som klubben har fått från RF - SISU Stockholm. Kolla in fler fina bilder från kvällen.

Invigning

 Bandet klipps av Ann Kjellser och Charlie Johansson.

 

UNGDOMSSEKTIONEN

Vi har haft en riktigt härlig höst i Ungdomssektionen med en massa skoj tillsammans med stallets alla barn och unga. Vi har bland annat ordnat en otroligt lyckad Spökkväll med rekordmånga deltagare. USEKs styrelse har varit iväg på kick-off och planeringshelg tillsammans med våra Fritidsledare Jenny och Vilde. Och så har vi jobbat med årets Julrevy förstås!

Tack alla underbara barn som har varit med under hela hösten och jobbat för att få allt kring Julrevyn att fungera. Ni har varit så duktiga och ni har utvecklats något enormt som team! Det har varit så kul att få jobba tillsammans med er. Nu ser vi fram emot en massa skoj 2022. Häng med USEK på Instagram för senaste nytt.

Julrevy

Emma, Wilma och Filippa från USEKs styrelse.

 

TÄVLINGSKOMMITTÉN

Vi rundar av en fulltecknad hösttermin med klubbtävling i hoppning den 19 december. Tävlingskommittén (TK) vill rikta ett stort tack till alla klubbkamrater som varit med och hjälpt till som tävlingsledare och funktionärer under året - så himla bra jobbat av er alla! Utan alla era insatser blir det helt enkelt inga tävlingar och vi ser fram emot att bli fler som kan dela på ansvaret.

Under hösten har vi även ordnat flera externa tävlingar på hemmaplan och bortaplan, tävlat framgångsrikt externt från lätt klass upp till SM och internationellt. TK har dessutom jobbat intensivt med organisationen, våra arbetsgrupper och uppdrag, fått ut en enkät till våra tävlingsryttare samt varit delaktiga i att arrangera och genomföra cuper, clinics och programträningar. Det är ett gäng ambitiösa eldsjälar som jobbar med TK för att få tävlingsverksamheten att fungera. Här har ni TK! Längre ned i brevet kan ni läsa om höstens klubbtävlingar och hur du kan engagera dig samt rapporter från våra externa tävlingar och tävlingsryttare. Vårens tävlingar finns nu i tävlingskalendern på hemsidan.

Sensommardressyren

Vår gamla klubbkamrat Jennie Larsson på Sensommardressyren.

 

TK DIGITALT - Kolla in TKs film om hur vi tävlar hoppning på Djursholms Ridklubb som finns på vår YouTube. Till våren kommer en film om dressyrtävling på DRK.

 

RIDSKOLAN

Ridskolan

Händerna upp i luften – hurra!! Tillsammans är vi Årets Ridskola.

Ridskolan har kunnat fortsätta precis som vanligt under hösten med ordinarie verksamhet för alla elever. Vi har fått bekanta oss med ett gäng nya hästar och ponnyer samt tagit farväl av de som inte längre kunnat arbeta på ridskolan. Ridskolans elever har tävlat framgångsrikt på hemmaplan och på Stockholmscupen i dressyr och hoppning! I jul väntar våra populära julkurser och läger!

Årets och kanske tidernas stora höjdpunkt var när vi fick ta emot priset Årets RidskolaRyttargalan tillsammans med Djursholms Ridklubb. Vi är så stolta över den här utmärkelsen som vi fått av Svenska Ridsportförbundet. Här kan ni se den fina vinnarfilmen. Dessutom uppmärksammandes vår Annie som vann priset Årets Ridskolehäst i fjol på årets ryttargala. Vi ser fram emot att fira priset Årets Ridskola tillsammans med er alla i vår!

Under hösten har det varit teoriperiod och vi har ordnat olika clinics och föreläsningar. Vi har haft Dressyrclinic med Elisabet Lundholm och Hoppclinic med Ulf  'Uffe'  Johansson. Dessutom teori om hur dressyrdomaren dömer med Sara Rubin, Ryttarträning med Eva Nilbrink och en hel del annat lärorikt. Det händer mycket på ridskolan och kring våra hästar. Följ Djursholms Ridskola på Instagram för senaste nytt om vår vardag.

Vårterminen börjar den 7 januari – vi ses då!

Gunnel och Nancy

Ridlärare Gunnel Bergqvist med elev och Nancy.

DIGITAL TEORI
Lär dig hur du rider skänkelvikning, knoppar eller tar på hästens utrustning på vår digitala teori. Det finns innehåll även för föräldrar eller medföljande till barn på ridskolan. Lär mer på YouTube.

 

KALENDARIUM

Nedan datum att notera. Håll koll i våra kanaler för senaste nytt!

DECEMBER
Julpynt i stallet
12 dec, Julrevyn
19 dec, sista klubbtävlingen för 2021
23 dec, terminslut ridskolan.
24 dec, julaftonskadrilj
26-31 dec, ridskolans julkurser

JANUARI
2-5 jan, ridskolans julkurser
7 jan, terminstart ridskolan
30 jan, KM HOPPNING

FEBRUARI
13 feb, KM DRESSYR
20 feb, Årsmöte, kl 10.00. förhandsinfo och kallelse kommer.

MARS
20 mars, Patrik Kittel Dressage Tour
Datum för vårens klubbtävlingar finns på hemsidan.

 

TÄVLINGAR

Höstdressyr

Succé för hemmaekipagen på Höstdressyren.

EXTERNA TÄVLINGAR
Vi har under hösten ordnat tre externa tävlingar: Sensommardressyren, Krafft-hoppet med Ridsportallsvenskan div 4 och Höstdressyr! Det har varit tre väldigt lyckade tävlingar. Vi har fått fina omdömen i överdomarrapporterna och positiv feedback från deltagarna. Sensommardressyren var första gången någonsin som vi ordnade klasser i paradressyr. Dessutom har vi samarrangerat hopptävling med Täby Ryttarsällskap på deras fina anläggning. Vi är så stolta över vad vi har åstadkommit tillsammans efter en lång tids uppehåll - tack till alla inblandade som har jobbat med tävlingarna i år. Resultatrapportering finns på vår hemsida och i våra kanaler där vi delar bilder och rörligt från tävlingarna.

 

KLUBBTÄVLINGAR

Klubbtävlingarna är igång igen och höstens sista tävling är hopptävling den 19 december. Vårens tävlingsschema finns nu på vår hemsida, med reservation för ändringar. För att kunna genomföra våra tävlingarna behöver vi tävlingsledare. Anmäl dig på TKs anslagstavla i stallet! Välkommen att hjälpa till även som funktionär på våra klubbtävlingar – ett bra sätt att lära mer om hur det går till på tävling samt ett sätt att bidra till klubbens tävlingsverksamhet.

Klubbtävling

Det är mycket viktigt att alla som tävlar samt föräldrar till barn som tävlar läser igenom klubbens instruktioner och regler som gäller vid klubbtävling. Ni hittar alla viktiga dokument på vår hemsida.

 

VÄRLDENS BÄSTA FUNKTIONÄRER

Funktionärer i världsklass

Tre av våra yngre förmågor på Krafft-hoppet.

TACK till alla underbara klubbkamrater som hjälpt till som funktionärer under hösten. Stora som små, alla insatser är otroligt värdefulla för att vår tävlingsverksamhet ska fungera. Så fint att en del av er kunde närvara på funkisminglet som vi ordnade den 10 december, då vi även lottade ut fina priser bland alla höstens funktionärer. Under hösten har vi även investerat i nya funktionärskläder så som varma jackor och snygga västar. Nu ser vi fram emot att ordna fler tävlingar tillsammans under våren.

 
Ebba vinner SIHS Ponnykur

Ebba Lindholm vann finalen av SIHS Ponnykür.

TÄVLINGSRAPPORT
Vi har många aktiva tävlingsryttare i vår klubb som vi uppdaterar om i våra kanaler. Under hösten har flera av dem deltagit vid de svenska mästerskapen inom såväl hoppning som dressyr, på ponny och häst.

En av årets höjdpunkter var tävlingarna på Friends Arena. Fyra D-ponnyekipage möttes i finalen av SIHS Ponnykür och det var väldigt tight i toppen med fina procent. Vi är så grymt stolta över att två av fyra finalister var från Djursholms Ridklubb! Det blev till slut vår klubbkamrat Ebba Lindholm med Untouchable (bilden) som vann den storslagna finalen på Friends. Ellen Stymne och Tanzbär T tog hem tredjeplatsen! Helt fantastiskt och smått unikt med två ekipage från DRK i final och dessutom topp tre. Under SIHS representerades DRK även vid flera olika clinics och som funktionärer i många olika sammanhang. Dessutom är SIHS pegasusponny Tony och Erica Andersson våra klubbkamrater.

Läs mer om tävling i våra kanaler, vi rapporterar ofta i klubbens Facebookgrupp där det är fritt fram för alla tävlande att dela resultat och hälsningar. Förutom framgångarna på SM kan ni bl.a. läsa om allsvenskan, matcherna i Stockholmscupen, supersuccén på Strömsholm för våra dressyrryttare och om finalsegern i DressagePower Senior Trophy för Pytt Hamberg etc. Under hösten har det även blivit flera topplaceringar för våra hoppryttare, bl.a. heatseger i ATG Riders League för Margit Lindvall på Södertälje och en lyckad tävlingshelg på Jönköping Horse Show för Josefin Fransson. Bara för att nämna lite av allt som hänt under hösten.

 

LAG SM-GULD I PONNYDRESSYR 2021

LAG SM-GULD

HURRA för våra ponnydressyrryttare som bärgade det åtråvärda LAG SM-GULDETStrömsholms Ridsportförening tidigare i höst. Våra dressyrtjejer presterade på topp i stenhård konkurrens hela SM-helgen – det blev seger för laget i både finalomgång ett och två. Därtill en rad fina individuella segrar, placeringar och personbästa.

I finallaget red Ellen Stymne med Tanzbär T, Ebba Lindholm med Untouchable, Evelyn Fägnell-Ljungh med Boldermans Boston, Tove Slåtteby med ALD Fearts Michael, Kajsa Löveneke med Black Velvet och Lovisa Adamsson med My Rhiannon. Lagledare och supercoach är Pytt Hamberg som har gjort ett fantastiskt jobb och satsning med laget under hela säsongen, bl.a. har laget ridit programträning för vår klubbkamrat och internationella dressyrdomare Pia Fälth. SM-Guldet och laget firades på hemmaplan under Julrevyn. Stort och varmt grattis till alla inblandade. SM-resultaten och bildbomb.

 

SVENSKA MÄSTERSKAP - HOPPNING

Madeleine Carlsson är en av våra tävlingsryttare i hoppning. År 2021 var ett särskilt lyckat år för Maddis som bl.a. kvalade till Folksam Inomhus-SM i hoppning på Kungsbacka RK med både C-ponnyn Pigalle och storhästen A Touch of Ars som Maddis startade i SM för Children. Att gå till A-final på SM var Maddis stora mål för säsongen och nu är det uppnått!! Klubbkamraten Fanny Wallberg lyckades också kvala till Inomhus-SM med D-ponnyn Attention och de tog sig till B-finalen. Även Nova Jakobsson kvalade sig till Folksam Inomhus-SM i hoppning för juniorer som reds på Strömsholm tillsammans med Heart L. Fantastiskt att DRK representerats i hela fyra kategorier på Inomhus-SM i hoppning år 2021.

Maddis och Viola

Madeleine Carlsson och A Touch of Ars

 

KLUBBMÄSTERSKAPEN 2021 - Boka in söndagen den 30 januari för KM i Hoppning och söndagen den 13 februari för KM i Dressyr. KM i dressyr döms traditionsenligt av tre domare. Håll koll i våra kanaler efter proposition, anmälan etc. En riktigt kul klubbaktivitet även för de som inte är med och tävlar. VÄLKOMNA!

 
Fälttävlan

Ett av klubbens fälttävlansekipage, Lovisa Colérus och Sky

Tävlar du för Djursholms Ridklubb?
Tagga oss på Instagram med @djursholmsridklubb så delar vi vidare i våra kanaler. Vill du dela en rapport från tävling, träning eller andra tips är det fritt fram i vår Facebookgrupp. Om du vill fylla flödet av dressyrrelaterat innehåll – följ Elitdressyren på Djursholm på instagram.

 

KLUBBKLÄDER
Under hösten har vi utökat vår kollektion av klubbkläder, bl.a. med ett DRK-skärp som kan köpas på stallet hos fritidsledarna eller på kansliet. Spana in hela DRK-kollektionen i vår klubbshop. Fler nyheter är på gång!

 
Julefrid

Den första advent öppnade vi DRKs adventskalenderInstagram! Varje advent lottar vi ut fina julklappar som vi har fått möjlighet att dela ut tack vare klubbens generösa sponsorer. Håll koll på vår Instagram lördag före advent – svara på kluriga frågor och tag chansen att vinna fina julklappar från bl.a. KRAFFT, Get the Gallop och DRK.

 
Cafeterian

CAFETERIAN
Välkomna till Café Suzana 1tr upp som har öppet må-fre, lö samt vid tävling. Kom upp och värm dig i cafeterian, tag en go-fika, mellis eller lunch. Från cafeterian kan du även kika på lektionsverksamheten och tävlingarna i stora ridhuset. De tider som cafeterian är stängd har vi en självbetjäningskyl.

 
Väggkalender

VÄGGKALENDER 2022
I år har vi tryckt upp en väggkalender för 2022 med bilder på våra fina ridskolehästar. Bilderna är tagna av olika klubbkamrater och kalendern finns att köpa hos fritidsledarna eller på kansliet! Kalendern kostar 150kr och intäkterna går direkt till verksamheten.

 
PKDT 2022

PATRIK KITTEL TILL DJURSHOLMS RIDKLUBB 2022
Efter fyra framgångsrika år ger sig Patrik Kittel återigen ut på en uppskattad clinicturné runt om i Sverige. Den 20 mars kommer Patrik till oss på Djursholms Ridklubb! Det nya innehållet bygger på den populära filmserien Träna med Patrik där Patrik löser över 100 av de vanligaste problemen för dressyrryttare på alla nivåer. Biljetter kan bokas redan nu på Tickster. En perfekt julklapp!!

 

SAMARBETEN & SPONSRING
Vi är så tacksamma för de samarbetspartners och sponsorer som stöttar vår verksamhet och tävlingar på olika sätt. Kolla in alla fina skyltar i våra ridhus! Tag del av erbjudanden från våra partners och ha dem i åtanke när ni gör inköp eller söker olika tjänster. Nedan några av sponsorerna till höstens tävlingar.

 
GOD JUL

Från oss alla till er alla – en riktigt God Jul!

 
FacebookInstagramYouTubeHome Page
 

Djursholms Ridklubb
Gärdestorp
182 62 Djursholm
info@djursholmsridklubb.se

 

Du får detta utskick eftersom du är medlem i Djursholms Ridklubb eller har valt att prenumerera.

Visa online I Uppdatera kontakten I Säg upp

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!