Bobrev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

DECEMBER 2021


Årets sista bobrev...

... innehåller bland annat en rapport från extrastämman samt information om månadsavgifter och elpris för 2022. Det är dags för cykelrensning igen - utomhus denna gång. Vi har lediga bilplatser i garaget - och en gästplats på gården är på gång. Och så påminner vi om julminglet den 14 december. Du kommer väl?


Rapport från extrastämman 15/11

På stämman deltog 22 personer på plats (varav 19 röstberättigade) och ytterligare 7 personer via ombud.

Stämman röstade enhälligt bifall för att vi ska beställa en fusionsplan från Jurideko. Och eftersom även stämman för Bageriet 1 röstade för detta, så är beställningen nu gjord och arbetet med fusionsplanen har dragit igång.

Styrelsen har utsett Magnus Örnberg och Eva Hallgren att vara föreningens representanter i detta arbete, med Marcus Hall som ersättare.


Samma månadsavgift nästa år

I slutet av november spikade vi budgeten för nästa år.

Vi har bra ekonomi i föreningen och det gör att vi kan kan behålla nuvarande månadsavgifter även under 2022. Det är vi glada för och hoppas att det ska vara en välkommen julklapp.


Ditt elpris för 2022

Ditt elpris består av tre olika delar: pris per kWh, elöverföringsavgift samt energiskatt. Och som vanligt moms ovanpå det.

Vi har ett fast pris per kWh på 62,60 öre enligt det 3-årsavtal som vi tecknade from september. Det har visat sig vara ett mycket bra avtal, för sedan dess har det rörliga kWh-priset i stort sett fördubblats. Men det drabbar alltså inte oss.

Däremot så höjer EON elöverföringsavgiften med några ören från och med årsskiftet - och den höjningen kommer vi inte undan. Från och med den 1 januari 2022 så kommer vi därför göra en mindre justering av ditt elpris .

Nytt pris för bostadselen blir 1,33 kr/kWh och för laddboxarna 1,63 kr/kWh.


Cykelrensning igen

I somras rensade vi bort övergivna cyklar från cykelförråden i källaren. Nu är det dags för för genomgång av cykelställen utomhus.

På ett samfällighetsmöte tidigare i höstas tillsammans med Balder (som förvaltar Coop-huset) och Bageriet 1, kom vi överens om att vi skulle få åka snålskjuts på Balders årliga cykelrensning. 

Balder har därför satt plastband på alla cyklar som står inne på gården.

Alla cyklar som har kvar platsbandet den 1 mars 2022, kommer då att forslas bort. Men du har gott om tid på dig att plocka bort platsbandet från din cykel och rädda den undan skrotdöden.

Vi kommer att påminna igen i ett bobrev när utrensningen närmar sig.


Behöver din bil tak över huvudet?

Vill du slippa skrapa rutorna i vinter så ska du passa på att boka din plats i garaget. Just nu har vi lediga platser både med och utan laddstation. 


Behöver dina gäster en parkeringsplats?

Vi har en P-plats på gården som är lite svårplacerad och som vi därför aldrig har hyrt ut. Därför funderar vi på att omvandla den till gästparkering i stället, som dina gäster (eller du själv) kan hyra för kortare perioder. När allt det praktiska är ordnat så kommer vi att informera i Facebook-gruppen och på hemsidan. Håll utkik, för vi hoppas kunna köra igång redan innan jul.


Uppmätning och justering av ventilationen

Styrelsen har uppmärksammat att fläktarna ventilationssystemet i D-huset (Monbijougatan 18 och Helsingborgsgatan 12) arbetar hårdare än i C-huset. Samtidigt har också medlemmar på Monbijougatan 18 rapporterat problem med avloppsdoft.

En ventilationsfirma undersökte systemet tidigare i år och baserat på deras resultat har vi nu anlitat ett företag för att mäta upp undertrycken i lägenheterna och om möjligt därefter justera ventilationen för att åtgärda problemet. Mer information kommer.


Låt inte julefriden brinna upp

Nu laddar vi för fullt inför julmyset med levande ljus överallt. Baksidan av detta är att den vanligaste brandorsaken mellan 1 advent och trettonhelgen är levande ljus.

Tänk därför på att ställa ljusen långt ifrån brandkänsliga föremål och att alltid att släcka dina levande ljus när du lämnar rummet.

Du hittar mer information om brandskyddet i Bageriet 2 på vår hemsida. Där finns också tips om hur du själv kan skydda ditt hem mot bränder och hur du ska agera om olyckan ändå är framme.


Missa inte vårt julmingel

Julgranarna är på plats och nästa vecka dukar vi upp för årets julmingel i skenet från julgransljusen. Den 14 december kl 18-20 är det dags och då är ni alla välkomna till gården mellan C- och D-husen.

Vi bjuder på glögg och kaffe, julmust och Festis. Gottebordet är också laddat med pepparkakor, julgodis och kanske en lussebulle.

Har du inte hunnit lära känna dina grannar? Då har du chansen nu. Passa också på att ställa alla möjliga och omöjliga frågor till styrelsen - du känner igen oss på våra röda tomteluvor...


Container i januari

Som vanligt kommer vi att ha en container på gården efter årsskiftet, närmare bestämt den 14-17 januari. Där kan du slänga din julgran och annat brännbart. Och det blir även en elbur där du kan slänga alla elljusstakar som gått sönder under julen. 


Till sist vill vi önska er alla...

God Jul och ett Gott Nytt År


Summary in English

- The "extra stämma" 15th of Nov decided that we shall proceed and order a plan for merging Bageriet 1 and Bageriet 2.

- Our budget for 2022 is set and we will keep the same monthly fee next year too.

- We have a fixed price on electricity consumption since September this year, but from the 1st of Jan the electicity transmission fee is going up. Therefore we need to adjust the fee that you are paying to 1,33 kr per kWh and to 1,63 kr for charging boxes.

- Do you have your bike parked outside? Please check if it has a black/yellow plastic stripe , and be sure to remove it before the end of February. After that all "striped" bikes will be removed.

- Do you need a parking place for your car? We have available spots i the garage.

- We will contract a supplier to measure the underpressure in the flats in D house, and if needed (and possible) readjust the ventilation system to mitigate the problems.

- December means lighting candles, but it also means increasing risk for fire. So please be careful with them.

- Don´t miss our Christmas "get together" the 14th of December between 18 and 20 o´clock. It will take place in the garden between C and D houses and we will treat you with glögg, coffee and other drinks as well as gingerbread cookies and candy. Please come and mingle with your neighbors!

- After x-mas (14th to 17th of Januari) we will have a container next to the "miljöhus" where you can throw your Christmas tree and other combustible waste. We will also have a separate box for electrical waste.

Merry Christmas and a Happy New Year!


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar?

Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!