Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

Det går så smått mot höst

Hej!

Efter en händelserik sommar börjar nu hösten att närma sig, men än så länge är det hyfsat varmt och det får vi hoppas att det fortsätter att vara ett bra tag till.

Nyligen öppnade Varvsbron mellan Helsingborg C och Oceanhamnen så att det blir lättare att gå och cykla mellan hamnen och city. I slutet av september kommer det också att hållas en invigningscermoni för bron och den uppdaterade centralen.

Nästa nyhetsbrev om vad som är aktuellt i området kommer ut i oktober. Som vanligt hittar du mer information på hplus.helsingborg.se och helsingborg.se

Vänliga hälsningar

Redaktionen


Premiär för nya mötesplatser för mat

Den 3-4 september öppnar restaurang Brasseriet i bottenplan på Prismahuset.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få visa upp det här stället, vi har lagt mycket krut på att göra detta riktigt bra. Helsingborg är en helt fantastisk stad, folk älskar att umgås, att gå ut och träffas och äta. I Oceanhamnen jobbar och bor det mycket folk och den mixen vill vi fånga hos oss. Man ska trivas och det ska kännas härligt att vara här, fastslår Stefan Mildén som är en av de tre delägarna.

Spännande matkoncept, generösa öppettider, gott om sittplatser inne och på uteserveringen med utsikt över båtarna och möjlighet till magisk solnedgång ska locka Helsingborgarna. Runt Prismahuset förlänger man med en loungedel där gästerna kan sitta och slappna av, äta snacks och titta på folk som går över den nya Varvsbron som binder samman Oceanhamnen med Helsingborg C på ett smidigt sätt.

Här kan du läsa mer om Brasseriet.

De tre delägarna i Brasseriet är Stefan och Toini Mildén samt Ulrika Nässlander.
Foto: Josefin Widell Hultgren.

Mer mat på Helsingborg C

Inne på Helsingborg C, en våning upp, växer just nu ett nytt restaurangplan fram. Helsingborgs nya matdestination Kitchen Floor med två rum och fem kök kommer att ha premiär tidigt i höst. Totalt kommer fem krögare att etablera sig i det som ska bli Helsingborgs nya vardagsrum. Det är Brödernas, Eld & Vin, The Green Station, Siam Street Food och Stella Alpina som etablerar sig på mattorget. Det är bara att konstatera att det kommer att finns mycket nytt och spännande att smaka sig igenom i den här stadsdelen under hösten.


Mer nyheter om Kitchen Floor kommer under hösten.


Tre rör ut - Hur funkar avloppssystemet?

Du vet väl om att du automatiskt blir en miljöhjälte när du flyttar in i Oceanhamnen? Din bostad innehåller nämligen ett sorterande avloppssystem som påverkar Helsingborgs miljö positivt. Tre rör ut är namnet på det världsunika källsorterande avloppssystem som byggs i stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg.

Systemet består av separata spillvattenledningar för matavfall, klosettvatten (det från toaletten) och BDT-vatten (det från bad, dusch och tvätt). Genom att källsortera avloppsvattnet fås en ökad biogasproduktion, näringsämnen återvinns och läkemedelsrening energieffektiviseras.

Frågor om tre rör ut?

Just nu är fem fastigheter inflyttade och många boende är nyfikna eller har frågor om systemet. NSVA som sköter systemet på den kommunala sidan har sammanställt vanliga frågor och svar på webben speciellt för dig som bor i Oceanhamnen.

Har du problem eller frågor om din vakuumtoalett eller matavfallskvarn så ska du som bor i Oceanhamnen alltid kontakta din fastighetsskötare. Skulle det uppstå problem i systemet utanför fastigheten så sköts det av NSVA.


Staden bygger en kanal i Oceanhamnen

I september börjar Helsingborgs stad att bygga en kanal i Oceanhamnen. Hela projektet med kanalen och två broar över kanalen beräknas att pågå från september 2021 till sommaren 2022. Arbetet medför en del buller och vibrationer. Det kommer att höras och kännas som mest kring arbetsområdet från september till november 2021.

Här kan du läsa mer om vad arbetet med kanalen kommer att innebära.

Har du frågor?

Ring Helsingborg kontaktcenter, tel. 042-10 50 00
eller kontakta Martin Forsberg, projektingenjör:
Martin.Forsberg@helsingborg.se, tel. 042-10 35 75


Arkitekter får tävla om nytt badhus

Snart startar en inbjuden projekttävling om ett nytt badhus i Oceanhamnen. Helsingborgs stad arrangerar tävlingen i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Tävlingen går ut på att gestalta ett nytt badhus i Oceanhamnen i Helsingborg. I uppgiften ingår även att ta fram ett förslag till utemiljö.

Syftet med tävlingen är att få fram förslag till ett nytt badhus som möter framtidens behov, ett badhus som uppskattas och besöks av alla helsingborgare och även lockar tillresta turister.

Sveriges arkitekter publcerar inbjudan i början av september. Sedan sker ett urval av inskickade anbud och vi kommer att bjuda in max fem team att delta i tävlingen.


Framtiden börjar här

Sommaren 2022 kommer vi att skriva historia när Helsingborg tar sin stolta tradition av stadsmässor till nästa nivå. Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in hela världen till en färgsprakande innovationsshow för alla åldrar!

I hela 35 dagar förvandlar vi Helsingborg till en plattform för världens ledande visionärer, drömmare, entreprenörer, eldsjälar och förändringsledare. Givetvis är Oceanhamnen en del i det arbetet.

H22 City Expo erbjuder något för alla smaker. Kom hit och upplev, våga, testa, utveckla, njut! 

www.h22cityexpo.se


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Dennis Kerkhof, H+ projektledare: dennis.kerkhof@helsingborg.se

Johan Persson, H+ kommunikationsansvarig och ansvarig för Oceanhamnens nyhetsbrev: johan.persson3@helsingborg.se 


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Midrocs logotyp

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Wihlborgs logotyp

Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!