Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

MARS 2022

Nyhetsbrev från Dragkampförbundet

Kan det vara möjligt?

Är vi i början av ”det nya normala”? Tävlingar, läger och utbildningar borde vara möjliga att genomföra om det inte införs nya restriktioner. Äntligen!

Vid skrivande stund är det en vecka kvar till Förbundsmötet som kommer att genomföras digitalt.Har fått några frågor varför det inte genomförs som ett fysiskt möte.

När vi var tvungna att bekräfta hotellrum mm var det fortfarande restriktioner varför vi tog beslutet att genomföra mötet digitalt. Vi hoppas därför att vi kan genomföra Tinget under hösten som får bli ”årets möte”.

Till Förbundsmötet har det kommit några motioner från Södra distriktet vilket jag tycker är bra! Tyder på engagemang och det kommer förhoppningsvis att bli ännu större om styrelsens förslag om rösträtt för föreningarna röstas igenom vid kommande stämma.

Men vi har fortfarande ett problem!

Vi måste bli flera och starkare! Detta måste ske under kommande halvår för att ha chansen att räknas som ett stort SF. Jo jag vet att jag tjatat om det under några år men nu börjar det bli mer än akut! Den ekonomiska situationen är så pass stor att alternativet till att vara ett stort SF kanske är att söka ett samarbete med annat SF? Personligen tror jag inte att det är den bästa lösningen men det får den nya styrelsen fundera på.

Om vi blir ett stort SF kommer vi fortsatt att ha ekonomiska problem under 2022-2023. Förändringen får inte genomslag förrän 2024.

Obs! Senaste nytt!

Den 21 mars fick vi besked från RF att stödet för 2022 och 2023 ökar med 360 000 kr/år! Anledningen är bland annat att skiljedomen mellan RF och Svenska Fotbollförbundet innebär att mer pengar ska fördelas i SF-stöd. Tillskottet innebär att vi inte behöver använda eget kapital för att genomföra den planerade verksamheten under 2022 och 2023. Positivt naturligtvis men målet med att få minst 50 fungerade föreningar kvarstår. Får vi dessutom ordning på redovisningen av ungdomsverksamheten kan vi få ett tillskott på ytterligare ca 500 000 kr/år. Men det är bråttom!

Vill passa på att tacka alla för den gångna mandatperioden och önska den nya styrelsen, föreningar och distrikt lycka till i fortsättningen i arbetet för att få en starkare dragkamp i Sverige och då menar jag i hela Sverige!

Mats Hamberg, ordförande

Elitkommittén informerar

Hej,

På grund av ekonomiska begränsningar är vi tvungna att genomföra en hel del förändringar i landslagsverksamheten. Lagen till World Games kommer att byggas på truppen som var med och kvalade på mästerskapet i Baskien 2021. För att på ett så ekonomiskt och effektivt sätt som möjligt bygga slagkraftiga landslag kommer vi få lov att arbeta med små läger med ”stommar” från föreningar som är starka i respektive viktklass.

Förbundet kommer inte att stå för mat eller logi i samband med läger. Reseersättning kommer endast att betalas ut vid samåkning som skall vara beviljat av förbundskapten. Vi skickade tidigare i år ut en sondering till klubbarna för att få en överblick hur det såg ut i klubbarna och intresset för landslag. Vill passa på att tacka alla som skickade in till oss! Denna sondering blir till underlag för förbundskaptenerna när lagen skall byggas ihop. Vi kommer inte att kontakta varje individ utan kontakta de som kan vara aktuella för respektive lagbygge. Det kommer alltså inte bli någon form av uttagningsläger, som det var tänkt från början, vi har helt enkelt inte råd med det. För mer information se hemsidan.

Henrik Törnblom, sportchef

Tävlingskommittén informerar

Karl Svansbo ny ordförande i Tävlingskommittén

Hej!

Arbetet i TK fortsätter och det rullar på bra.

TK har fått några nya ansikten. Sekretariatsbasen Maria Pettersson har tackat för sig och Jonas Persson har tagit över Marias arbete. Även Peter Dahlman har tackat för sig och istället har Karl Svansbo blivit ordförande för TK. Daniel Fornstedt har ersatt Karl Svansbo som representant för norra.

Vi vill tacka Maria och Peter för ett bra arbete och vi önskar dem all lycka med de nya utmaningarna de tar sig an.

Planering av säsongen enligt tävlingskalender 2022 pågår för fullt och budgeten för 2022 är genomarbetad och klar. I dagsläget är det mycket arbete inför kommande individuella SM som går av stapeln i Kosta Outlets köpcentrum den 9 april.

Karl Svansbo, ordförande TK

Domarutbildning i Hovmantorp, kursledare var Stefan Klinthäll.

Utveckling- & Ungdomskommittén informerar

Hej,

Nytt år och nya möjligheter. Nu är vi ju alla sugna på att det ska bli ett bra dragkampsår.

Det har redan kört igång då det anordnades en domarutbildning i Hovmantorp den 30 januari. Alla deltagarna klarade kravet för förbundsdomare så vi hoppas att det innebär mer personal på våra tävlingar framöver.

Det som står på tur är en sekretariatsutbildning, datumet är dock inte spikat än. Vi kikar även på att anordna en  elittränarutbildning. Vi vill passa på att uppmana er som vill gå grundtränarutbildning att kontakta ert RF-SISU distrikt då de arrangerar den utbildningen med jämna mellanrum.

Som det ser ut nu så kommer ungdomstävlingen GENSB genomföras i Malle, Belgien den 27 augusti, vilket är ett mycket glädjande besked efter två år av uteblivna tävlingar!

Det finns även i år möjlighet att söka stöd för 65+ verksamhet. Fortfarande finns Karolina, Jesper och Daniel till förfogande om ni som förening behöver stöttning i er verksamhet.

Jonas Persson, ordförande UUK

Byte av hemsida

Den 31 december stängs alla hemsidor i IdrottOnline då RF avvecklar tjänsten och går mot en ny digital inriktning 2025. Vi vill påminna föreningar som har hemsida i IdrottOnline om att det är hög tid att påbörja processen att byta webbplattform! Svenska Dragkampförbundet kommer stötta våra föreningar i bytet av hemsida men vi kommer inte kunna erbjuda någon specifik lösning för alla föreningar.

Klicka på bilden för att läsa mer på rf.se

Om nyhetsbrevet

Du som får det här nyhetsbrevet har tidigare uppgett din e-postadress till Svenska Dragkampförbundet.

Svenska Dragkampförbundet värnar om din personliga integritet. Ta del av vår integritetspolicy på vår hemsida här.

Du kan när du vill avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet. Klicka då på länken nedan.

 Svensk Dragkamp i sociala medier

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!