Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Juli 2021


Efter semestern på Konstnärscentrum!

Efter semestern fortsätter vi med fler nationella medlemsaktiviteter! Först ut är våra yrkesgemenskapsträffar som drar igång i augusti. Vi är stolta att presentera konstnärer i deras ateljéer där ni som medlemmar kan mötas digitalt över en kopp kaffe för att prata om konst och för att hålla gemenskapen konstnärer emellan levande även under pandemin.

Oh Mother, What Have You Done, 2019, Annika von Hausswolff.

18/8 kl 16:00-18:00 Ta en kaffe med Annika von Hausswolff

Digitalt samtal med konstnären Annika von Hausswolff (1967, Göteborg) i hennes ateljé i Göteborg, samtalet modereras av konstnären Kristoffer Svenberg.

24/8 Skolworkshop med Konstdepartementet

Arvoderad kurs där upp till tio konstnärer får möjlighet att, tillsammans med Camilla Eltell på Konstdepartementet, skapa en workshop att publicera på konstdepartementets hemsida. Föreläsning med Camilla och konstnären Henny Linn Kjellberg samt uppföljning för producerad presentation av varje deltagande konstnär som sedan arvoderas 3000 kr ex moms. Anmälan öppnar i början på augusti.

1/9 + 8/9 Starta konstnärligt företag - en onlinekurs i två delar med Transit kulturinkubator

Peter Granström från Transit håller en kurs i två delar för våra medlemmar som vill starta företag samt få hjälp med praktiska frågor kring att driva konstnärlig verksamhet. Kursen består av en föreläsning där vi går igenom steg för att starta företag och dess olika former och en workshop där vi fokuserar på enskilda firmor som företagsform. 

ANIMAL, Tate Liverpool, 2019, Annika Eriksson

2/9 kl 16:00-18:00 Ta en kaffe med Annika Eriksson

Digitalt samtal med konstnären Annika Eriksson (1956, Malmö) i hennes ateljé i Berlin, samtalet modereras av konstnären Kristoffer Svenberg.

Fler kommande evenemang under 2021 inkluderar:

18-19/9 Svetskurs på KKV-Bohuslän 

6/10 Föreläsning med Den kollektiva hjärnan - att starta och driva självorganiserad verksamhet

12/10 + 21/10 + 26/10 Dokumentera verk - Fotokurs med Svante Larsson

13/10 Photoshop för nybörjare - en kurs med Eva-Teréz Gölin

3/11 Ta en kaffe med Salad Hilowle

8/11 Säker materialanvändning i egen atélje - en kurs med Johan Paalzow

16/11 + 23/11 + 30/11 Dokumentera verk- Videokurs med Svante Larsson

17/11 Ta en kaffe med Lap-See Lam

Fler evenemang kommer snart och bokning för dessa evenemang uppdateras löpande! Håll utkik på vår nationella instagram: @konstnarscentrum samt på nationella hemsidan: konstnarscentrum.org under fliken “för medlemmar” för att hålla er uppdaterade på alla evenemang!

Glad sommar och varma hälsningar, 

Konstnärscentrum


facebookinstagram

kontakt@kc-nord.org | www.kc-nord.org

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.