Brev till alla medlemmar i MEGA+

God Jul & Gott Nytt År önskar MEGA+

Vilken fantastisk Skyltsöndag och Tomteparad!

Vilken härlig Skyltsöndag med vår långa, fina och efterlängtade Tomteparad i ett vintervitt Skara. Fantastiskt! Tack alla som gör detta möjligt, våra medlemmar i MEGA+ och Skara handel, föreningslivet, UF-företagen, Skara kommun, ideella krafter, alla tomtar och inte minst alla som kommer och trivs i vår vackra stad! Vilken stolthet vi bygger tillsammans.

Anna Engesvik, projektledare
Håkan Persson, ordförande


Tack alla som kom på vår kick-off!

Vilken lyckad kväll vi fick. Att få träffas, nätverka, byta idéer och dessutom lyssna till en inspirerande föreläsning av Olof Röhlander. Ungefär 60 personer samlades på Västergötlands museum och åt gott från Mattipset. Båda medlemmar i MEGA+. Redan nu pågår planeringen för nästa medlemsträff!


REKO-ring i stadskärnan på prov

I samarbete med REKO-Ring Skara testar vi att flytta in utlämningen till stadskärnan från 29/11. Testet utvärderas under våren. Vi tror och hoppas att detta kan bidra till:

 • att fler upptäcker Rekoringen
 • en levande och attraktiv stadskärna
 • möjlighet till andra ärenden/handel
 • möjlighet att fika eller äta innan/efter
 • en mysigare plats för utlämning

Julklappskväll 20/12

Extraöppet i stadskärnans butiker måndag den 20 december fram till kl.20 med extra julstämning. Passa på att trivas i Skara och köp dina julklappar lokalt. #julhandlaiskara


Julmarknad på Klostergatan

Lagom till Skyltsöndagen flyttade slöjdhantverkare in i ByLottas lokal och popup-butiken fortsätter hålla öppet under julhandeln. MEGA+ har möjliggjort verksamheten, fönstren har dekorerats och skyltats och dessutom finns en pepparkaks-utställning gjord i samarbete med Medborgarskolan och SkLT. Syftet är att skapa mer rörelse, liv och stämning.


Klappat & Klart

Även i år erbjuder MEGA+ och Skara Handel utkörning av julklappar som köps hos våra medlemmar. Beställning och betalning görs i respektive butik och utkörningen sköts av MEGA+. En fantastisk service så att fler kan handla och gynna våra lokal butiker.

Nissechatt

Genom ett DM till handlaiskara på instagram kan man få julklappstips eller hjälp med att hitta en specifik julklapp. Vi kallar tjänsten för Nissechatt och är en favorit i repris från förra året. MEGA+ bevakar inkorgen och kontaktar butiker vid förfrågan. Nissechatten kan kombineras med Packat & Klart.


Digitala julklappstips

Under december lyfter vi handeln hos våra medlemmar på Instagram under #julhandlaiskara och under en särskild mapp för 'Julklappstips'. Tagga handlaiskara och använd hashtaggen för att komma med.

Julstämning med granar

De små fina granarna som finns runt om i stadskärnan är uppsatta i samarbete med Lions Club Skara. Visst är det fint och skapar julstämning?


Bästa julklappen

Köp Skara handels presentkort! Gynna den lokala handeln samtidigt som du ger en uppskattad gåva. Säljs på Ugglan, eller vid större volymer genom MEGA+. Läs mer


PURPLE WEEK

Tack alla som deltog under PURPLE WEEK, då vi i samarbete med Skara kommun arrangerade trygghetsvandringar, hade dialoger om en trygg och attraktiv stadskärna. Har du fler synpunkter? Maila purpleflag@skara.se

Följ Purple flag Skara


Föreningsstämma

MEGA+ kallar till föreningstämma den 1 mars 2022 kl.18.30 i Stadshuset. Nya och gamla medlemmar hälsas välkomna. 
Anmälan till Anna Engesvik.

Tyck till om Skaras framtida utveckling!

JUST NU: Samråd om översiktsplanen

Alla berörs på något sätt och det finns massor av planer att ta ställning till. Det här är din stora chans att tycka till, även om saker som är bra eller befintliga värden som inte bör försvinna. Lämna dina synpunkter senast den 23 januari till skara.kommun@skara.se

Besök utställningen i Skara Stadshus och se hela materialet på skara.se/oversiktsplan

Nya medlemmar

Vi välkomnar följande nya medlemmar till MEGA+:

 • Jula AB
 • Jula Skara Stadshotell
 • Julabutiken Skara
 • G&K Blank Fastigheter
 • Billinge Energi
 • Länsförsäkringar
 • Astro Sweden
 • Skara United
 • Karamell Kommunikation
 • Lions Club Skara
 • Pizzeria Viktoria
 • Mattipset

Se sammanställning över alla medlemmar som är med och stöttar Skaras utveckling här.


facebookinstagramhomepage

Följ oss i sociala medier

MEGA+ finns på Facebook och Instagram.
Välkommen att följa MEGA+ Skara för att ha koll på allt som händer!


MEGA+ är en ekonomisk förening som arbetar för Skaras utveckling. Alla företag och föreningar är välkomna som medlemmar. Sammanhållning och gemensam tro på Skara är grunden för arbetet. Föreningen ska verka för en attraktiv, levande stad med hållbar tillväxt och lokalt engagemang i fokus. Föreningens arbete syftar att alltid jobba för Skaras bästa. Mottot är: TILLSAMMANS FÖR SKARA.Föreningen bildades som en centrumförening 1999, men ombildades till en näringslivsförening den 18 mars 2021.


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!