Bo-brev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

NOVEMBER 2020


I det här bobrevet får du senaste nytt om...

... vad som händer med ventilationen, ny belysning i "Coop-gången", lite brandskyddstips inför advent samt årets julgran. 

Och så hälsar vi en ny medlem välkommen även denna månad! 


Vad händer med ventilationen?

Som vi berättat tidigare i bobrevet, så har vi anlitat extern ventilationsexpertis för att hjälpa oss med felsökning av anläggningen.

Enligt konsulterna så innebär den typ av värmeåtervinning som vi har - med roterande värmeväxlare - att anläggningen avger dofter, som inte går att komma ifrån. 

Konsulterna har föreslagit att vi ska testa att slå av värmeväxlaren under en tid, för att se hur det påverkar dofterna. Från och med i tisdags den 10 november, och några veckor framåt, kommer vi därför att ha värmeväxlarna i båda husen avstängda. Vi är mycket spända på hur detta kommer påverka doftproblemen.

Eftersom värmeväxlaren står för den största delen av uppvärmningen av tilluften i våra hus, så innebär det att våra uppvärmningskostnader kommer att öka rejält under den tid som testerna pågår. Men det är en kostnad som vi får ta...

För att få en liten "doft-status" så har vi under några dagar genomfört en enkel ventilationsenkät via Facebook. Och vi kommer att göra en ny enkät när värmeväxlarna har varit avstängd ett tag.

Efter att testerna är klara, ska vi be att få ett formellt utlåtande från ventilationskonsulterna, så att vi med detta som utgångspunkt, kan återuppta diskussionerna med Peab angående bristerna i ventilationen.

Parallellt med detta så kommer ventilationskonsulten även göra en sotning av imkanalerna. Det innebär att vi behöver komma in i alla lägenheter. Mer information om när och hur detta ska göras, kommer i separat utskick.

Även en rengöring i det centrala aggregatet kommer att göras. 


Ljus i mörkret

Nu blir det bättre ljus i den mörka passagen mellan garagenedfarten och Coop-huset.

Tillsammans med Bageriet 1 har vi bestämt att vi ska sätta upp belysning där, så att vi inte behöver treva oss fram när vi använder gången ut mot Folkets Park. 


Nu tändas tusen juleljus - tänk på brandsäkerheten!

Vi närmar oss advent och det är mysigt att tända levande ljus för att lysa upp i kvällsmörkret. Men glöm då inte att hålla koll på ljusen så att inget otrevligt inträffar.

Släck dom levande ljusen när du lämnar rummet. Även om adventsstaken av näver är läcker, så är den ganska brandfarlig - välj hellre den som är av glas eller metall. Ställ ljusen långt ifrån brandkänsliga föremål. 

Och när du ska släcka elljusstaken, gör det med strömbrytaren eller dra ur sladden ur kontakten - en lampa som bara delvis skruvas ur kan orsaka kortslutning.

Vi delade ju ut nya brandvarnare förra året, men du bör ändå regelbundet testa att den fortfarande fungerar. 

Det ser jättebra ut i våra trapphus och entréer - vi ser inte några cyklar eller barnvagnar parkerade där efter att dom nya skyltarna kom upp.

Du hittar mer information om brandskyddet i Bageriet 2 på vår hemsida. Där finns också tips om hur du själv kan skydda ditt hem mot bränder och hur du ska agera om olyckan ändå är framme.

Och när vi ändå är inne på ämnet säkerhet - låt inte in någon som du inte känner "slinka med" när du går in genom entrén. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att vara uppmärksamma på okända personer som beter sig "misstänkt" i våra trapphus och på innergårdarna. Fråga hellre en gång för mycket än en gång för lite om du ser någon eller något som känns fel. 


Granen står så grön och grann...

... i granplanteringen på väg till redaktörens sommarstuga.

Men sista veckan i november så kommer det två vackra 5-metersgranar till våra innergårdar. Den här gången med varmvita ljusslingor, som ger ett mildare ljus än förra årets belysning.

Dock blir det inte någon "invigning" av granarna med glögg och skumtomtar som förra året pga Corona-pandemin. Trots att riskerna för smittspridning är mycket mindre utomhus, så har vi beslutat att inte ha något mingel i år.

Vi hoppas att i stället kunna fira att pandemin är över med en citronlemonad till sommaren. Tills dess:

HÅLL UT - HÅLL AVSTÅND!


Nej, jag kunde inte låta bli...

... att ta några rader om sopsorteringen.

Nu när vi undviker att gå och trängas i köpcenter och butiker, utan handlar allt mer på nätet, så behöver vi hjälpas åt att "slänga smart" så att våra soptunnor inte kommer att se ut så här... 

Nej, bilden är inte från vårt soprum, så ser det aldrig ut hos oss, eller hur?

Vi river ju alltid isär eller viker ihop tomma kartonger, eller hur?

Vi låter ju inte plast och frigolit ligga kvar i kartongen, utan slänger det i tunnan för plast, eller hur?

Vad bra, då hade jag ju kunna strunta i att skriva dessa rader, eller hur?

Och vi slänger ju inte heller stekpannor i tunnan för metallavfall, eller hur?

Men vänta nu - den här bilden är ju från vårt eget soprum. Hmmmm...

Då var det ju ändå tur att jag skrev dessa rader, eller hur?  


Har du synpunkter, önskemål, frågor eller funderingar?
Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!