Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


På Stadra Teater händer mycket…

På Stadra är sommarnatten ljuv när sjön Grecken, herrgården och skulpturparken samspelar i årets sommaräventyr. Onsdagar till söndagar fram till 14 augusti spelas uppsättningen Haren och vråken för vår entusiastiska publik. Ovationer och fina recensioner bidrar till stor glädje för såväl ensemble som publik. Haren och vråken spelas fram till 14 augusti. 

Foto: Dragan Popović


Här tre presscitat från föreställningen!

  • Sara Granth i SvDStadra Teater har satsat stort i sommar och lyckats mycket väl. 
  • Astrid Lindén i NA…nej, det går inte att nämna alla glimmande enskilda insatser i denna samspelta ensemble. 
  • Martin Dyfverman i kulturdelen.comMen summa summarum har nog Stadra sällan lyckats rymma så mycket i en och samma uppsättning. Humor, poesi och svartaste drama. Allt serverat i Stadras numera omisskännligt och varmt publikälskande stil, personifierad av ledaren Magnus Wetterholm.


Under augustimånen väntar så våra programkvällar

Edith Södergran, Titanic och Lars Forssell!

Till vår poetiska Södergrankväll med Isabelle Moreau får publiken chans att åter se en föreställning på Lilla scenen nere vid sjön.

En riktig Stadratradition fortsätter - Claes-Göran Wetterholm kommer som vanligt att beröra våra sinnen med berättelser om svenska öden på Titanic.

Vid vår säsongsavslutning ger vi publiken åter en chans att njuta av Lars Forssells sånger, till toner som är av fransk slag. Magnus Wetterholm är här i sitt esse då han sjunger och berättar.  


Triumf att finnas till

Onsdagen 17 augusti kl. 19.00

Edith Södergran! Den finlandssvenska poetens namn väcker känslor och minnen hos många. På Stadra blir det en poesikonsert där Isabelle Moreau åter levandegör de vidunderliga orden för oss. Detta i samklang med två musiker på harpa och på cello. Under 50 minuter bildar text och musik en suggestiv stämning kring Södergrans dramatiska liv och dikt i denna poesikonsert. I föreställningen ingår bl.a. musik av Sibelius, Pärt och Bach. Efter föreställningen blir det nere vid Teaterkaféet Paradiset ett scensamtal tillsammans med Magnus Wetterholm.

Medverkande: Isabelle Moreau text, Åsa Lindström cello, Jennie Åbrink harpa.
Foto: Lennart Eriksson


Svenskarna på Titanic

Torsdagen 18 augusti kl. 19.00

Det är en magisk och fantasifull värld som Claes-Göran Wetterholm leder oss in i. Trots att vi vet att den magin hade en tragisk verklighet – när världens största passagerarfartyg gick under på sin jungfruresa på kalla Atlanten år 1912. Ingen annan än Claes-Göran kan förmedla denna historia på ett så gripande sätt och som får publiken att känna starkt. Med avstamp från hans nyutkomna bok Svenskarna på Titanic tar han oss med på en vindlande resa som handlar om människors drömmar och förhoppningar om ett bättre liv.

Medverkande: Claes-Göran Wetterholm samt överraskningsgäster!
Foto: Dragan Popović.


Sånger av Lars Forssell

Fredagen 19 augusti kl. 19.00

Snurra min jord låt mig följa med dig… Säg vad ni vill det finns en frihet som räcker till för mig i livet… Dina bröst är som svalor som häckar…Så får jag lov min markisinna, kom låt oss dansa här en menuett…

Listan med Forssells sånger är så lång att den blir längre än självaste Landet Stadra. Men de stora artisterna som tolkat sångerna förut hörs knappt idag, de som förut gjort Forssells sånger kända. Bara någon gång då och då kan man på radion höra Ulla Sjöblom, Jan Malmsjö, Monica Nielsen, Sven Bertil Taube tolka dessa. Likafullt har sångerna något viktigt och vackert att berätta för oss idag.

Därtill är de så smittande, omtumlande, underhållande. Det finns något riktigt skönt över tonerna och Forssells ord.

Efter Magnus framgångar med Brel, Brassens, Aznavour finns ju lusten att föra detta arv vidare. Det här blir en kväll med ett knippe av klassikerna ur Forssells fatabur. Vid sin sida har Magnus Wetterholm den fine musikern Matts Norman på piano. Lyhört, inlevelsefullt och fullt av vackra klanger.

Har ni sett Sånger av Jacques Brel med Magnus? Då vill ni se honom i Forssell!

Medverkande: Magnus Wetterholm sång och Matts Norman piano.
Foto: Dragan Popović


BILJETTBOKNING

Stadras foajén i Nora: 0587 311 305 

info@stadrateater.se

stadrateater.se


facebookinstagram

Du får ett Nyhetsbrev eftersom du har anmält intresse av att få information från oss. Antingen via Stadras biljettsystem, på Stadra eller i Teaterfoajén.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!