Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


Göteborgsvitsar är väl kul va? Exakt lika kul är Mohawk's senaste skapelse som finns i lokala sortimentet men som även går att beställa över hela landet. 

En Bärig Berliner......mums!

/Gonzo 


Nedan Mr.Mohawk's beskrivning av denna, syrliga, skönhet.

"MOHAWK BÄRSÅ ÄR EN SYRLIG VETEÖL MED BÄR SOM PASSAR BRA TILL VÄLKOMSTDRINK ELLER LÄTTA SOMMARRÄTTER I BERSÅN.

BRYGGD ENLIGT KETTLE SOUR-METODEN DÄR MJÖLKSYRABAKTERIER SÄNKER PH-VÄRDET I VÖRTEN, SOM DÄREFTER KOKAS OCH FERMENTERAS. SAFTEN FRÅN BLANDADE BÄR OCH FRUKTER HAR TILLSATTS UNDER JÄSNING TILLSAMMANS MED MJÖLKSOCKER SOM LÄMNAR KVAR RESTSÖTMA I ÖLET."


Traditionell Yorkshire Bitter bryggd med Cascade, Bramley X och Challanger-humle tillsammans med maltsorterna Crystal, Red Crystal och Pale-malt.

Maltig smak med tydlig beska, inslag av apelsinmarmelad, mörkt bröd, knäck och torkad frukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fågel-, fläsk- eller lammkött.

Det hela började 2003 när Tony Gartland (ägare och grundare) träffade Derek Todd på en bryggeri-kurs i Newcastle. Tillsammans startade de ett av de första mikrobryggerierna i Yorkshire. De hade då ingen aning om att de skulle växa till det bryggeri det är idag, och producera mer än 5 miljoner pints öl om året för konsumenter runt om i världen. Med deras besatthet av kvalitét och smak är målet att skapa exceptionell öl som alla kan njuta av.


Maskinell skörd i slutet av augusti 2020. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar kring Kithaironas i centrala Grekland. Vinrankorna är 15 år gamla. Musten har jäst i stora temperaturkontrollerade tankar innan filtrering o fyllning.

Torrt, friskt och fruktigt vin med av inslag av gula äpplen, aprikoser, kryddor, citrus och gula meloner. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till vegetariska rätter, fisk och kyckling.

- Sokos -

Sokos är en familjefirma som grundades för 40 år sen. Andreas Sokos är 2:a generationen vinmakare som snart lämnar över till sonen Argiris Sokos. Familjen har 30 hektar vingård i centrala Grekland men köper även druvor från cirka 300 kontrakterade odlare.
De flesta av Sokos egna vingårdar ligger utmed bergskedjan Kithairons sluttningar. Den 10 mil långa bergskedjan förbinder de båda vinområdena Boeotia och Attica. Klimatet är varmt och torrt, jordmånen rik av kalk och täckt av stenig lerjord som ger bra dränering och solreflektion. Druvorna skördas alltid med full mognad. Platsen är viktig i den grekiska mytologin, berget anses heligt med koppling till vinguden Dionysos. I mer än 100 år har här odlats vin av Malagousia, Savvatiano, Assyrtiko, Ugni Blanc, Grenache, Merlot, Syrah med flera. 


Selekterade druvor av Baga från Bairrada-regionen, första jäsning i rostfria tankar med temperaturkontroll, andra jäsning i flaska, med 36 månader på jästfällningen före degorgering. Remuage / Riddling görs för hand i den historiska källaren från 1943 för att få fram en bästa kvaliteten. Ingen maskin (Gyropalette) används. Ler-& kalkstensjordar från Jura- och Trias-ursprung, sandjordar från Pleistocene-tiden är de mest lämpade jordmånerna i vingården. Detta är den typiska "barros", - lerjordar med större eller mindre kalkstensinnehåll, som genererar de bästa druvorna för mousserande viner av högsta kvalitet.

Fruktig smak med inslag av gula äpplen, marsipan, brioche, citrus och en viss kryddighet. Serveras vid 8-10°C som aperitif, till rätter av fisk eller ljust kött eller vegetariska rätter.

Caves de Monthana grundades av Adriano Henriques och är en familjeproducent som har producerat vin sedan 1943 i byn Anadia i Barriada-regionen .Bairrada ligger vid kusten söder om Douro-dalen i Portugal. Området har fått sitt namn efter sin speciella jordmån, barro (lera).Idag drivs vinhuset för närvarande är i fjärde generationen med Alberto Henriques. Med fokus på produktion, marknadsföring och distribution av mousserande vin och stilla viner är familjen marknadsledande på mousserande viner från Barriada med en produktion / år på ca 3 miljoner flaskor / år. Alla mousserande viner produceras för hand som de alltid har gjort sedan start, allt från skörd till arbetet i källaren.


Handskördat i området Mediona på hög höjd i sandig jordmån i små 16 kg boxar. Druvmusten pressas i gamla traditionella träpressar från 1890. Allt arbete i källaren ske manuellt. Lagrat på jästfällningen i 72 månader.

Mycket komplex och utvecklad, mycket frisk smak med inslag av rostat bröd, gula äpplen, mineral, smör, choklad,dill och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

90p / Mer än Prisvärt / Dina Viner 2022-17
Nyprovat med Pär Strömberg/ Winetable.se
Sofias tips / Dinvinguide.se

Ferrer-familjen har producerat viner i mer än 150 år med 18 generationer av vinodlingspassion. José María Ferrers farföräldrar var grundarna av Freixenet. Fram till 2018 var Freixenet ett familjeföretag som drevs av familjen. Det var i augusti 2018 med Henkells köp av 50% av företaget som José Maria Ferrer bestämde sig för att dela upp och separera de historiska källarna och Estate som skapar Ferrer Family Wines-konceptet.

Familia Ferrers historia visar att något som överförs med passion lever vidare för alltid. på "La Freixeneda" -landet och det lever fortfarande tack vare den respektfulla respekten och kärleken till det territorium som vi har kunnat överföra från generation till generation. Vi älskar detta land och vi tror därför på respektfull och hållbar vinodling.

100% Estate Viner

Endast Cava de Paraje

Lång tid på jästfällningen

Naturkork under andra jäsningen

100% Manuellt från skörd till degorgering

Endast Brut Nature

100% egna druvor från våra 250 ha i de bästa regionerna, Mediona ( Penedés)


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!