Bo-brev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

FEBRUARI 2020


Nytt år - ny redaktör...

Välkommen till februari månads bobrev - som har ny redaktör, eftersom Cecilia har flyttat ifrån oss i Bageriet 2 och har tagit med sig sin gyllene penna.

I bobrevet får du veta mer om hur du ska göra om du själv vill beställa enklare tjänster från Sydsverige Entreprenad, vad vi fick lära oss på ventilationsrundan med Assemblin i januari och vad Avarn hade att säga på brandronden. Vi har också en liten rapport från trädgårdsgruppen. Och så vill vi gärna bli fler i styrelsen... 


Tummen mitt i handen…

… har en del av oss. Då är det bra att vi från och med nu kan beställa enklare tjänster från Henry och hans kollegor på Sydsverige Entreprenad. Det kan t ex handla om att byta packning i en läckande kran, att sätta upp en lampa i taket, eller varför inte att måla om i lägenheten.

Beställning gör ni på samma ställe som ni gör felanmälan till Sydsverige. 

http://sydsverige1.tiberg.com/

Beskriv vad du vill ha hjälp med och begär att få en offert på arbetet. Timpriserna för olika typer av arbeten kan du se nedan - hela erbjudandet från Sydsverige hittar du här.

Sydsveriges prislista

  • Snickare 440 kr/tim
  • Fukttekniker 440 kr/tim
  • Målare 465 kr/tim
  • Elektriker 500 kr/tim
  • Vs montör 500 kr/tim
  • Vent montör 550 kr/tim
  • Rivare 420 kr/tim
  • Projektledning 900 kr/tim

Friska fläktar

Det är en hel vetenskap att förstå hur vårt ventilationssystem fungerar. En sak fick vi i alla fall lära oss under dom två dagar i januari som Assemblin gick runt i alla lägenheter och tittade på våra frånluftsdon. Om vi håller rent i ventilerna som sitter vid köket och i badrummet, så försvinner både det ljud som kan vara lite irriterande och så fungerar "utblåset" lite bättre… Ju fler av oss som håller dom rena och fina, desto bättre blir det också hos alla andra - eftersom vi har ett gemensamt ventilationssystem där alla lägenheter hänger ihop. Vi fick många tips på vad som är bäst att torka med runt öppningen – fuktig trasa, tops, piprensare, våtservett, eller kanske allra bäst en baby-våtservett… Någon gång i månaden är det nog bra att torka av. Och om man glömmer bort det - det är lätt hänt - så får man en bra påminnelse när ventilerna börjar vissla och väsnas igen.

För att vi ska få bukt med problemen med matos och dålig lukt i lägenheterna, som en del av oss drabbats av, så räcker det tyvärr inte med rengöring av frånluftsdonen. Assemblin har tagit fram en åtgärdsplan som dom jobbar vidare med. Bl a ska dom gå igenom och mäta alla tryck och justera spjäll på vinden i C-huset och i källaren i D-huset. I vissa fall så sitter spjällen inne i ett källarförråd och då kommer Assemblin behöva hjälp att bli insläppta där - men det informerar vi om när det är dags.


Bra betyg från brandronden

I början av februari så hade vi ny brandrond med Avarn, som 2 gånger per år kontrollerar brandsäkerheten i våra fastigheter. Vi sköter oss riktigt bra - men det är alltid bra att bli påmind om att vi inte får förvara cyklar eller barnvagnar i trapphusen. Det kan förhindra framkomligheten vid en brandsläckning eller en utrymning och kan också bli en brandhärd. Tänk också på att inte ställa saker ute i förrådsgångarna, utan allting måste förvaras inne i förråden.


Saknar du din tavla?

Den här tavlan har vi hittat i en av förrådsgångarna under D-huset. Är den din? Hör i så fall av dig till styrelsen.

Och till nästa bobrev har jag kanske lärt mig hur jag ska få det attans fotografiet att inte "lägga sig ner"...


Det våras i trädgården

Vår nybildade trädgårdsgrupp har diskuterat olika förslag till förbättringar av trädgården! Här ingår en omgjord och utökad gräsmatta, plantering av nya växter, häck mot Monbijougatan och kanske något annat trevligt. Vi kommer börja med trädgården mellan hus C och hus D. Sydsverige Entreprenad hjälper oss att skissa fram vad som är möjligt. Vi tror att det kan finnas ett färdigt förslag i början av mars - som vi tänker att vi då ska presentera i ett separat bobrev. Förhoppningsvis kan arbetet sedan påbörjas i slutet av mars.


Det är kul att sitta i styrelsen

Vi är en liten tapper skara i styrelsen, efter att Cecilia och Johannes har flyttat ifrån Bageriet 2. Visst är det en del jobb att sitta i styrelsen – det sticker vi inte under stol med – men det är också jätteroligt och viktigt. Ju bättre styrelsen tar hand om vår förening, desto gladare blir alla vi som bor här, eller hur? Därför letar vi just nu efter DIG som känner att det här med styrelsearbete låter spännande – hör av dig till Peter, Anna eller Henrik på valberedningen@bageriet2.se

Och passa redan nu på att vika torsdag kväll den 7 maj för det är då som vi har vår föreningsstämma. Kallelse och dagordning till stämman kommer när det närmar sig.


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar, vill du bidra med din kompetens eller engagera dig i "trädgårdsgruppen"?

Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!