Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

April 2021

Hej!  

Allt händer alltid på våren och så även i Swedish Edtest. Det märker du när du läser det här nyhetsbrevet. Vi är också glada över att Swedish Edtest är förlängt till och med maj 2022. Det kommande året har vi förutom fortsatta tester fokus på det här.

  • Ett kompetensprogram för de pedagoger och bolag som aktivt testar med oss.
  • Utveckling en metod och process för att testa och bidra till den digitala utvecklingen i Komvux, YH och högskola/ universitet.
  • Sveriges första matchningsplattform för lärande och tech. Det kommer du att få höra mycket mer om! 

Vänliga hälsningar,

Hanna Elving, huvudprojektledare  


Vad testas just nu?  

Vi vet att många är intresserade av hur testerna går och vad vi lär oss. Det vi ser i Swedish Edtest är att de lärare som testar ökar sin digitala kompetens och sin beställarkompetens. Bolagen får med sig referenser och värdefull input från såväl elever/studenter som pedagoger. Våren 2021 är det 16 bolag med digitala lärresurser som påbörjar tester tillsammans med lärare och förskollärare hos våra partners. Är det något särskilt test du vill veta mer om får du gärna ta kontakt med oss.  


Missa inte att använda vår användbara testguide när du testar

Nu finns det uppdaterade versioner av stödkort och en helt ny version för förskola. Kika, använd och ge oss gärna återkoppling https://edtest.se/nu-ar-det-dags-att-testa/


Viktiga resultat för fortsatt utveckling när eleverna testat meditationsapp

Se filmen med läkaren och hjärnforskaren Katarina Gospic när hon berättar om resultatet av att ha testat sin meditationsapplikation i en mindre elevgrupp på Kattegattgymnasiet i Halmstad. 

https://www.youtube.com/watch?v=SG0aVzASBtM

Yrkeshögskolan med höga krav på digitala lärresurser

Nackademin är en av 14 partners som ingår i den nationella testbädden Swedish Edtest. Jens Grönlund, affärsutvecklingschef på Nackademin, har genomfört tester tillsammans med företag som hjälpt dem att skräddarsy kurslitteratur. 

Här berättar han om varför de valt att testa och vad dom har lärt sig.


Lästips

Två mycket läsvärda rapporter från våra partners:  

Swedish Edtech Industry – Branschrapport 2021  

https://swedishedtechindustry.se/uncategorized/branschrapport-2021-nya-behov-driver-pa-utvecklingen/

Högskolan i Halmstad – Framtidens digitala lärande i skolan  

https://www.fdlis.se/wp-content/uploads/2021/04/FDLIS_Framtidens_Digitala_L%C3%A4rande_i_Skolan-2.pdfBesök oss på edtest.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepagefacebooklinkedinyoutube

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.