Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

17 december 2021


Regeringen återinför krisstöd till företag med start i december

Smittskyddsåtgärderna som infördes i förra veckan har påverkat möjligheten för många företag att bedriva sin verksamhet. Regeringen informerade idag (17 december) om planen för återinförda företagsstöd.

– Vi är återigen i ett läge där många företagare kämpar för att få sina verksamheter att gå runt, säger finansminister Mikael Damberg.

Under presskonferensen framhåller han att restaurangbranschen återigen drabbats hårt, men lyfter också att andra delar av näringslivet har fått en utmanande situation. Han nämner gränshandel mot Norge som exempel där man ser att beteendeföränringar kopplat till pandemin eller grannländers agerande har fått negativ effekt för svenska företag.

Totalt handlar det om tre stöd som nu förbereds:

  • Omställningstöd
  • Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare
  • Utökad möjlighet till tillfälligt skatteanstånd

Regeringen har tidigare meddelat att även evenemangsstödet kommer att förlängas till 31 mars 2022. Dessutom förbereder regeringen en lagändring som innebär att karenstiden i lagen om stöd vid korttidsarbete tillfälligt slopas.

Läs mer i regeringens pressmedelande om krisstöd till företag

Strömstads kommun har publicerat en nyhet kopplat till krisstöden, läs hela saken här: Regeringen återinför krisstöd till företag - stromstad.se

Påtryckningar har gjorts

Det är tydligt att de påtryckningar som gjorts för att synliggöra problematiken för gränskommuner har fångts upp. Dialog med regeringskansliet fortsätter och Strömstads kommun följer noga utvecklingen.

Läs mer om påtryckningar om stöd till det lokala näringslivet i en tidigare nyhet - stromstad.se


Rådgivning för företag

Ta kontakt med Almi för kostnadsfri rådgivning om hur de aviserade företagsstöden kan komma att påverka ditt företag.

Almi assisterar företagen i Strömstad genom lösningsfokuserad dialog kring ekonomi, likviditet och att hitta en väg framåt. Almi finns i Strömstad för informella samtal utan förpliktelser. Almi har precis som andra finansinstitut sekretess. 

Almi är på plats i Strömstad (Scandic Laholmen) fredag 17 december, tisdag 28 december, onsdag 29 december samt fredag 7 januari. Öppet för drop-in mellan kl. 10-12 både 28 och 29 december.

Almi är ett statligt bolag som erbjuder rådgivning, affärsutveckling och lån. Brygglån, grönt lån eller företagslån – oftast hittar vi en lösning. Samtal genom fysiskt och/eller digitalt möte för att neutralt bolla frågor som hämmar företagets vardag. 

Önskar du komma i kontakt med Almi?

Kontakta Martin Gunnarsson, rådgivare Almi Väst

martin.gunnarsson@almi.se0720-080570 

Läs mer om Almi: www.almi.se


Skyltmaterial för smittsäkra lokaler och de nya rekommendationerna

De nya rekommendationerna för minskad smittspridning innebär att många företag och föreningar åter behöver påminna besökare och deltagare om vikten av att hålla avstånd. Strömstads kommun tillhandahåller original för affischer som kan underlätta detta. Här hittar du också nyttiga länkar till information om de nya rekommendationerna.

Beställ skyltmaterial kostandsfritt

Affischer och dekaler kan beställas för införande av egen logotyp. Beställ ditt original hos något av våra lokala tryckerier Texthuset eller Quint Reklam (tidigare Strömstad Tryckeri) kostnadsfritt.

Läs mer här: Skyltar och affischer i coronatider

Allmänna rekommendationer

Från och med 8 december gäller nya rekommendationer och åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19. Rekommendationerna innebär, bland annat, att alla ska hålla avstånd i offentliga miljöer, särskilt inomhus.

Läs mer på kommunens sidor: Skyltmaterial och de nya rekommendationerna - stromstad.seNäringslivsfunktionen Strömstads kommun

Richard Holm
Näringslivsansvarig
0526-191 69
richard.holm@stromstad.se

Åsa Massleberg
Turistchef
0526-190 30
asa.massleberg@stromstad.se

Ingela Skärström
Maritim näringslivsutveckling
0705-815723
ingela.skarstrom@stromstad.se

Leon Eriksson
Näringslivsutvecklare
0766-977641 
leon.eriksson@stromstad.se

Anja Sonerud
Projektledare - Utvecklingsarena Strömstad
0526-194 49
anja.sonerud@stromstad.se


facebookinstagramlinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!