Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"


Träna med PT Hemma

- din Personliga Tränare Hemma hos dig!

För två veckor sedan skickade vi ett nyhetsbrev om styrketräning. Och såhär i vårvädret vill vi gärna dela med oss av teknik för dig som vill styrketräna säkert och få bra resultat i form av starkare muskler, bättre balans och bättre funktion!

När du tränar styrketräning är det viktigt att du har en god teknik. Annars löper du större risk att skada dig och dessutom blir inte träningen lika effektiv.

Att träna med god teknik handlar bl.a. om att ha rätt vinklar i kroppens leder, att spänna magen, att ha en bra hållning samt att ha full kontroll på rörelsen och träna i rätt tempo.


Att träna med rätt vinklar medför att du använder rätt muskler, dvs de som är avsedda att tränas, och inte tar till andra muskler och därmed "fuskar"  eftersom övningarn då ofta blir lättare. Skaderisken minskas också. Här ser vi en knäböj.

Ställ dig med axelbrett avstånd mellan fötterna och tårna pekandes rakt fram eller snett utåt.

Med anspänd mage och rak rygg, böj knän och höfter och sänk sätet som om du skulle sätta dig på en stol.

Se till att knäna och tårna pekar åt samma håll så att inte knäna faller inåt.

Håll belastningen på hälarna så att knäna inte pressas fram för långt.

Pressa tillbaka upp igen.


Att spänna magen genom att dra in naveln en aning mot ryggraden, ökar bålstabiliteten. Du avlastar därmed kroppens övriga leder och skaderisken minskar.


Att inta en god hållning innebär att du sträcker på dig i varje vövning och undviker att sjunk ihop. Nedan ser vi ett utfallssteg.

Med rak rygg och anspänd mage, ta ett steg framåt.

Med belastningen på det främre benets häl, sänk dig rakt ned mot det bakre benets knä så att du får räta vinklar i knäna.

Sträck på dig och skjut bak axlarna något så att du undviker att skjunka ihop över det främre benet.

Skjut dig sedan tillbaka med det främre benet.


Att ha kontroll på rörelsen innebär att du ska kunna bestämma över hur rörelsebanan sker och hur snabbt du utför rörelsen.


Att träna med rätt tempo! Man kan dela in rörelsen i två delar:  

- den koncentriska fasen - när du när du trycker bort från kroppen/lyfter i en pressövning eller drar mot kroppen i en dragövning (oftast den första fasen i en övning)

- den excentriska fasen - när du håller emot (oftast på tillbakavägen)

Koncentrisk fas

I denna fas ska du pressa eller dra ganska snabbt, man brukar prata om att fasen ska ta 1 sekund.

Stanna till!

Mellan de två faserna är det bra att stanna till i någon sekund. Detta medverkar till att den excentriska fasen kan ske långsamt och kontrollerat.

Excentrisk fas

Denna fas ska gå betydligt långsammare än den koncentriska eftersom du ska hålla emot på "tillbakavägen". Man brukar prata om att fasen ska ta runt 3 sekunder.

Lycka till med styrketräningen!


Har du ont någonstans, i en led eller muskel?

Hyr en laser som du kan använda hemma för 500 kr/vecka (ord pris 995 kr/vecka). Ge dig själv laser flera gånger i veckan enligt ett schema och lindra dina besvär. läs mer här Erbjudandet gäller vid bokning före 17/5 (hyresperioden kan vara vid senare tillfälle)  Kontakta oss här


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebook

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!