Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 10, 25 november 2021

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


BARNFOTBOLLSCOACH FÖR ATT STÖTTA ERA TRÄNARE

Skånes FF erbjuder föreningar med verksamhet för barn upp till 12 år att delta i vår satsning på Barnfotbollscoacher. Genom satsningen får föreningen ett uppstartsbidrag för att arvodera en Barnfotbollscoach som stöttar föreningens tränare så att verksamheten bedrivs i enlighet med Fotbollens Spela Lek och Lär. Till nästa år finns möjlighet för fler föreningar att vara med i satsningen. 

Barnfotbollscoachprojektet stöds av Sparbanken Skåne.

Vid intresse eller eventuella frågor ta kontakt med Magnus Palmén på 040-59 02 16 eller magnus.palmen@skaneboll.se


ARRANGERA TRÄNARUTBILDNING PÅ HEMMAPLAN…

Utbildade ledare är viktigt för skånsk fotboll!

Att arrangera en tränarutbildning på föreningens hemmaplan är ett effektivt sätt för att utbilda föreningens ledare. På vår hemsida finns mer information om hur föreningen går till väga för att arrangera en intern tränarutbildning och en checklista för att underlätta arbetet.


...ELLER ANMÄL ERA LEDARE TILL EN TRÄNARUTBILDNING

Föreningen kan även anmäla sina ledare till en annan förenings tränarutbildning. På vår hemsida finns en lista på de föreningar som tar emot ledare från andra föreningar på sin interna tränarutbildning. Anmälan görs direkt till arrangerande förening. Klicka på aktuellt utbildningstillfälle för mer information om var anmälan ska göras. Listan uppdateras kontinuerligt och i skrivande stund finns åtta olika utbildningstillfällen runt om i Skåne de närmaste månaderna. Se aktuell lista under ”Kommande tränarkurser” på vår hemsida.


FRIMÅNADEN FÖR AMATÖRSPELARE FÖRSKJUTS I ÅR (PÅMINNELSE)

Den så kallade frimånaden - där amatörspelare kan byta förening fritt utan att behöva lämnande förenings godkännande - infaller normalt mellan 15 november och 15 december. På grund av pandemin har seriespelet i år förskjutits så att många tävlingar inte är färdigspelade när denna period infaller. Förbundsstyrelsen har därför beslutat att frimånaden 2021 flyttas till mellan 29 november och 29 december.


PREMIÄR FÖR SVENSKA E-CUPEN

Den 6 januari sker startskottet för den allra första upplagan av nya EA SPORTS FIFA 22-turneringen Svenska eCupen som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet.

Till denna digitala turnering kan era medlemmar och spelare (åldersgräns 13 år) anmäla sig och representera just er förening, och ta chansen om att först bli distriktsmästare och sedan få utmana Sverigeeliten om att bli bäst i landet och titulera sig eCupmästare.

De skånska vinnarna i Svenska eCupkvalet kommer dock inte automatiskt vara klara för slutspelet i Svenska eCupen, utan kommer istället gå vidare till ett finalspel där dom tillsammans med vinnarna från eSkånebollen (ungdom/senior) i Höganäs (Helsingborg Östra IF) och Vellinge (23/1) gör upp om vem som kommer att få representera Skåne i Svenska eCupens finalspel.


ESKÅNEBOLLEN I VELLINGE 23 JANUARI

E-sporten är på frammarsch och Skåne är ett ledande distrikt i denna utveckling. En första turnering i eSkånebollen genomfördes med glädje och gemenskap i Höganäs den 13 november. Nästa eSkånebollen kommer vi ha i Vellinge söndagen den 23/1 och vi har några platser kvar - så välkommen att anmäla lag redan idag!

Två klasser, barn 7-12 år och Ungdom/Senior, 13 år och uppåt.

Anmälan görs till andreas.tornqvist@skaneboll.se snarast, dock senast 9 januari.


BIDRA TILL FLER KVINNLIGA LEDARE, OCH MARKNADSFÖR SAMTIDIGT FÖRENINGEN

Som en av flera insatser vi på Skånes Fotbollförbund har satt i gång kring initiativet Plus 10 000, vill vi nu även göra en aktivitet kring marknadsföringen för din förening med fokus på att rekrytera flera kvinnliga ledare.

Genom att bidra med en kort film kring en god kvinnlig förebild i er förening kan ni inspirera till fler kvinnliga ledare, samtidigt som ni marknadsför er förening!

Vi kommer "rama in" ert filmbidrag så den blir enhetlig och kopplad till kampanjen, som ni sen även kan använda i era kanaler och forum. Vi hoppas ni vill vara med, gör vi det här tillsammans kan det blir väldigt effektfullt, värdefullt och kul!


RESLUTATET AV ENKÄTEN KRING SLOPAD DIVISION 7

Everöds IF lämnade till 2019-års representantskap en motion om ett förändrat seriesystem för herrar div.4-7. Motionen innebar i korthet att ta bort division 7 som var den lägsta serienivån i distriktet. 

Motionen fick bifall av representantskapet med förbehåll att serieomläggningen skulle ses som en försöksverksamhet under säsongerna 2020 och 2021 för att vid representantskapet 2021 utvärderas och definitivt beslutas för framtida tävlingar.

Med anledning av detta har Skånes FF genomfört en enkätundersökning inför representantskapet som äger rum den 19 januari 2022. Enkäten besvarades av 112 föreningar varav hela 82 föreningar (ca 73%) ansåg att herrarnas distriktsserier framgent ska genomföras enligt den bifallna motionen, dvs med division 6 herrar som lägsta nivå.


PRISER I DISTRIKTSSERIERNA

Förening som vinner sin serie för A- och B-lag får Skåne FF:s stora diplom. I juniorserier, som avslutas på hösten, utdelas prisplaketter i valören guld till det segrande laget.

I barn- och ungdomsserier i tävlingskategorier 13 år och äldre, som avslutas på hösten, utdelas prisplaketter (guld/silver/brons) till första, andra och tredje laget. Antalet plaketter är 16 st i spelformerna 9 mot 9 och 11 mot 11.

Plaketterna kan hämtas ut på Skåne FF:s kansli eller skickas till föreningen mot en portokostnad. Kontakta Anette Hansson, anette.hansson@skaneboll.se


SERIESPEL I FUTSAL STARTAR I HELGEN

Efter en lång säsong med fotboll är det i helgen som kommer dags att ta steget in och inleda vårt seriespel i Futsal.

I år kommer vi till spel i Damer Div 1 med lagen Eskilsminne IF, FC Rosengård 1917, Lunds SK och Södra Sandby IF och i Herrar Div 2 med lagen Croatia Helsingborg KIF, FC Rosengård 1917, Helsingborg BoIS IF, Högaborgs BK, Listorps IF och Lunds SK.

Vi önskar lagen lycka till i årets seriespel!


STUNDANDE INDELNINGSPROCESS

Årets säsong för distriktsserierna i fotboll avslutades föregående helg. Tiden är extra knapp detta året så indelningsprocessen inför kommande säsong är redan igång.

På Läs mer nedan kan du se den tidsplan som gäller för de olika delarna i indelningsarbetet. Här kan du även se när de olika preliminära förslagen publiceras och hur ni som förening gör för att lämna eventuella synpunkter. 


NOMINERINGAR INFÖR ÅRSMÖTET I MARS 2022

Skånes FF:s årsmöte äger rum i mars och alla medlemsföreningar har möjlighet att nominera kandidater till Skånes FF:s styrelse respektive disciplinnämnd.

Att tänka på när Ni nominerar:

 - Vi behöver en kort bakgrund om den/de som Ni nominerar samt mobilnummer och mailadress.

- Den/De som Ni nominerar skall ha gett sitt godkännande till att bli nominerad.

 - Nomineringar skall undertecknas av föreningens ordförande.

Nomineringar mailas till Anders Wendel, ordf. i Skånes FF:s Valberedning på mailadress; anderswendel10@gmail.com senast den 1 januari 2022.

Välkommen med Era nomineringar!

/Skåne FF:s ValberedningFölj Skånes Fotbollförbund i sociala medier; Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2020 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se

https://gansub.com/subscription/3_ODI2ODkxNzY5Mg==/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer. 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!