Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


Fri gåva värd 50kr vid beställning av fraktfri order.


Ron Colón Salvadoreño High Proof 55% - SB11368 - 499kr

NAMNET RON COLON

I början av 1500-talet döpte den spanske conquistadoren Pedro de Alvarado den nyupptäckta provinsen El Salvador (vilket direkt översätts till "Frälsaren") efter Jesus Kristus. 1892 beslutade president Carlos Ezetas regering att den salvadoranska peson skulle kallas "Colón"; som en hyllning till Christopher Columbus. Colón förblev valutan i El Salvador fram till 2001, då den ersattes av den amerikanska dollarn. Vi hyllar de gamla "Colónes"-sedlarna och valutan i våra flasketiketter och det unika myntet som placeras i locket på varje flaska.

Myntet kan plockas av och samlas.

Ron Colon är en blend av 6 år gammal kolonndestillerad Salvadoransk rom producerad av Licorera Cihuatán destilleri, olagrad "pot" destillerad jamaicansk rom producerad av Worthy Park, Hampden och Monymusk destilleri samt 3-årig jamaicansk "pot" destillerad rom producerad av Worthy Park. All rom i blandningen har lagrats på plats för destillering.

På näsan är aromerna av tropiska frukter mest uppenbara med färsk banan och ananas. Till detta kommer en djupare arom av rika russin och katrinplommon.

Smaken ger samma tropiska frukttoner med en utvecklad, rostad, varm, kryddig karamellsmak. Balanserad med krämig mjölkchoklad, rostade toner av mandel och torkad aprikos.

Ron Colón Salvadoreño startades 2018 av Thruman Wiseoch Pepijn Janssens som har över 20 års erfarnhet i branschen. Tillsammans med Licorera Cihuatàn Distillery I El Salvador och Jags Heads Coffee så har de tagit fram Rom med olika karaktärer. Redan har de tagit Romvärlden med storm och vunnit flertalet utmärkelser för sina olika Rom.

Drinktips!!

YUZU HIGHBALL
50ml Ron Colón Salvadoreño Dark Aged Rum
100ml Capi Yuzu Soda
Lemon oils

RUM TONIC
50ml Ron Colón Salvadoreño Dark Aged Rum
100ml Fever Tree Tonic Water
Lemon oils
Fresh Mint

DAIQUIRI
50ml Ron Colón Salvadoreño Dark Aged Rum
25ml Fresh Lime juice
15ml Raw Cane sugar syrup
Lime oils

SHOT
Ron Colón Salvadoreño Dark Aged Rum and Orange
wedge, dip wedge in can sugar on one side and grinded
coffee on the other side


Clown Shoes The Storyteller IMP Stout Aged in Whistle Pig Rye Barrels 10,5% - SB.10866 - 129kr -

Chased from the brewery by angry co-workers, Master Clown Shoes climbs even deeper into the Ancient Hills. After many days, exhausted, he reaches a person who might hold an answer. The Storyteller offers him two tales, one leads to restoration, solace and peace. One leads to scorched earth.

How will he make the right decision?

The Storyteller är ännu en galet cool IMP Stout i deras "Kung Fu Ballet Series". Hatten av för denna magsika bryggd på långburk.

/Gonzo

The Storyteller is a WhistlePig Rye barrel-aged Imperial Stout. A complex malt profile is enhanced by time in premium WhistlePig barrels for added notes of rye and subtle whiskey flavor.


Edenvale Beverages är ett privatägt företag grundat 2006 i Australien och grundat på filosofin att leverera innovativa dryckesvarumärken av hög kvalitet till konsumenter över hela världen.

Edenvale erbjuder konsumenterna en överlägsen kvalitet av alkoholavlägsnad australisk vindryck framställt genom Spinning Cone tekniken som de var först med att införa.

Edenvale har idag antagit en ledande en ledande position inom den australiska dryckesektorn och även den globala

Edenvale Pinot Gris Alkfri - SB.1914 - 79kr

Druvorna skördas under natten, temperatur kontrollerad och för att avlägsna alkoholen ur denna dryck har de använt sig av en teknik som kallas "the spinning cone column".

Fruktig smak med inslag av stenfrukt, aprikoser, galiamelon och mandarin.

Edenvale Pinot Noir - SB.19040 - 99kr

Druvorna skördas under natten, temperatur kontrollerat och för att avlägsna alkoholen ur denna dryck har de använt sig av en teknik som kallas "the spinning cone column".60 % av druvorna avstjälkades och resten fick jäsa i hela klasar. Vinifieringen sker med fem dagars kallmaceration innan musten tappades över till tank där franska ekchips tillsattes under jäsningen.

Fruktig och bärig smak med inslag av jordgubbar, örter, körsbär, viol, blåbär, mullbär och hallon och en viss ekton. Ett elegant vin med bra och fin finish.

Bra Köp! / Allt om Vin nr 8, 2021


Hallå där alla rom-älskare!

Är ni precis som mig förälskade i denna nobla dryck som förevigats i mången piratfilm?

Bra, då kan jag starkt rekommendera vår batch #3 från La Maison du Rhum där ursprung är nyckelordet.

Batch #3 innebär att det är ett begränsat antal flaskor från varje land och destilleri så det gäller att trycka på knappen innan de tar slut.

/Gonzo

......................................................................................

La Maison Du Rhum, erbjuder konsumenterna rom med autentisk bakgrund, särskiljande aromatiska profiler och ett sant ursprung. Dessutom är varje cask noga utvald med omsorg och precision från varje enskilt destilleri av dess romexperter.

Varje rom är åldrad och blandad i sitt hemland, vare sig det är Guatemala, Colombia, Guadeloupe, Trinidad och Tobago, Saint Lucia eller Reunion Island för att sedan uteslutande buteljeras av Dugas i Frankrike.

Sortimentet erbjuder en stor mångfald av aromatiska profiler (melass, sockerrörshonung eller ren "Agricole" sockerrörsaft), i olika typer: fransk, engelsk eller spansk.

De särpräglade etiketterna för hela sortimentet inspireras av vintage-rom-etiketter från samlingen av en rom entusiast.

Så, gå in via länkarna nedan & klicka hem er egen favorit att avnjutas framför brasan, efter isfisket när kroppen behöver värmas upp.

La Maison du Rhum Colombie 46% - SB.51403 - 809kr

Från Hacienda Coloma som har funnits i familjen Constain i 2 generationer. Grundaren Alberto Constain Medina skapade den mest berömda kaffelikören i Colombia, hans son Alberto Constain Cenzamo startade med romproduktionen Coloma. Denna eleganta rom är skapad och blandad av två av Colombias bästa masterblenders, Sandra Reategui och Judith Ramirez. Denna rom är destillerad 2008 och buteljerad 2020 med en lagring på amerikanska bourbon fat och med en slutlagring 1 månad på gamla kaffelikör fat. En komplex och mjuk rom med stora inslag av vanilj, exotisk frukt, kaffe och körsbärstoner. Sockerhalt 10,50 gram/liter. Totalt är 5486 flaskor buteljerade.

La Maison du Rhum Guatemala 42% - SB.51397 - 799kr

Från Botran i Guatemala som har producerat rom sedan 1939. De använder sockerrörshonung för att producera denna delikata rom. Buteljerad 2020 med en Solera lagring på olika typer av fat, mestadels amerikanska bourbon fat i 15 år på 2300 m.ö.h. Och en slutlagring i 5 månader på Olorosso fat. En mycket torr rom med tydliga inslag av arak och torkad frukt Sockerhalt 0,52 gram/liter. Totalt är 3918 flaskor buteljerade.

La Maison du Rhum Paraguay 45% - SB.51393 - 809kr

Från Castilla Distillery ( Fortin i Paraguay) som har producerat rom sedan 1993. De jobbar 100% ekologiskt för att producera denna delikata rom. Destilerad i Column Stil 2007 och buteljerad 2020 med en lagring på amerikanska bourbon fat. Och en slutlagring i 5 månader på Fino fat. En mycket torr rom med inslag av vanilj, mörk choklad och exotisk frukt. Sockerhalt 0,00 gram/liter. Totalt är 3657 flaskor buteljerade.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!