Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETER 11 maj 2021


Snart släpper vi biljetterna!

Gustav Deinoff, Klas Lagerlund, Siri Hamari och Parwin Hoseinia. Foto Sara P Borgström.

Det råder full aktivitet på Unga Klara inför höstens premiärer. Den 20 maj släpper vi äntligen biljetterna till Buster Keaton på månen, av Gunilla Linn Persson, i regi av Suzanne Osten, och till De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater, i regi av Farnaz Arbabi efter Johannes Anyurus roman. Även Ögonblicket, av Erik Uddenberg, i regi av Gustav Deinoff, går ut på turné i höst och möter inte mindre än 133 skolor och klassrum.

Du kan boka en skolföreställning redan idag!

På vår hemsida hittar du alla föreställningar. Boka via bokning@ungaklara.se.

Vi längtar efter att få öppna salongerna för vår publik och anpassar självklart all vår verksamhet efter de rådande publikrestriktionerna och rekommendationerna för att minska smittspridningen.


Unga Klara på Scenkonstbiennalen

Rita Lemivaara och Bianca Traum i För att jag säger det. Foto: Anna Drvnik.

Årets semidigitala Scenkonstbiennal går av stapeln 18-21 maj och programmet är späckat med föreställningar, möten, seminarier, paneldebatter och workshops. Unga Klara medverkar med den juryutvalda föreställningen För att jag säger det, i regi av Farnaz Arbabi, och med tre andra programpunkter. Biennalen är gratis och öppen för alla!

Onsdagen den 18 maj kl 18:15 kan du ta del av ett samtal som handlar om För att jag säger det. Hur skapades föreställningen? Hur var den att spela? Hur togs den emot av publiken? 

Torsdagen den 20 maj kl 12 pratar vi om ungas behov av scenkonst under och efter en pandemi, i ett seminarium som vi samarrangerar med Backa Teater och Regionteater Väst. Medverkar gör bland andra Amanda Lind, kultur- och demokratiminister och Peter Fredriksson, generaldirektör för Skolverket. 

Torsdag den 20 maj kl 19 är det dags för vår programpunkt Childism - diskriminering och fördomar mot barn, med bland andra Gustav Deinoff och Farnaz Arbabi, konstnärliga ledare på Unga Klara. 

Inom kort hittar du alla direktlänkar till programpunkterna på Scenkonstbiennalens hemsida via den här länken.


Unga Klara möter elever i Skapande skola-projekt

Yarien Rodriguez och Nina Rashid i föreställningen De jag egentligen är. Foto Milja Rossi.

Skådespelarna Rita Lemivaara, Ester Claesson och Unga Klaras pedagog Julian Vigil har under våren arbetat med Skapande skola-projektet "Alla jag kan vara", som har erbjudits skolklasser i Stockholm genom Kulan. Trion har träffat 15 skolklasser och sammanlagt mött 422 barn i åldern 8-12 år. I den digitala workshoppen varvas teaterövningar och rit- och skrivövningar med samtal kring temat Identitet.

Det har varit så fantastiskt roligt och intressant att få göra detta projekt tillsammans med skolorna och få höra barnen berätta om sina tankar kring hur det är, eller hur de skulle önska att det kändes att vara dom, berättar Julian Vigil, pedagog på Unga Klara.

Röster från barnen:
”Det var roligt att få uttrycka sig om hur det känns att vara jag”
”Det kändes bra att få tänka på vem man är i verkligheten vs. fantasin”

Röster från lärare:
”Tack för en jätterolig workshop!”
”Detta ska jag rekommendera till mina kollegor!”

Läs mer här.


Unga Klara är en teater i barns och ungas tjänst. Vårt uppdrag är att spela om det allra viktigaste och att göra livsbejakande teater även om det svåra, farliga och obekväma. Vi arbetar normkritiskt, feministiskt och antirasistiskt för mångfald, jämlikhet och människors lika värde.

Vill du också bli delägare och medlem i Unga Klaras Vänner?

Swisha till 123-330 61 72.
50 kr/år för dig upp till 25 år och 150 kr/år för dig över 25 år.

Glöm inte att sända din epostadress till oss på info@ungaklara.se. Då kan vi hålla dig uppdaterad om vad som händer på Unga Klara, bjuda in till visningar, seminarier, Unga Klara salonger och annat dit du har företräde.


Vill du ändra något?

Vi uppdaterar våra adresslistor kontinuerligt efter mottagarnas önskemål. Kontakta oss gärna om du inte vill ha nyhetsbrev från oss eller om du vill ändra dina kontaktuppgifter: info@ungaklara.se.

UNGA KLARA

Sveriges nationella scen för barn och unga

 Med blicken inställd på framtidens barn bedriver Unga Klara sin verksamhet, ständigt i dialog med samhälle och publik i den konstnärliga processen. Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff är Unga Klaras konstnärliga ledare sedan 2014. Unga Klara grundades av Suzanne Osten 1975 och har sedan dess bedrivit en med tiden världsberömd forskande teaterverksamhet med barns och ungas villkor i fokus.


facebookinstagramyoutubehomepage

Unga Klara AB
Box 164 12
103 27 Stockholm 
Sweden
Copyright © 2021 Unga Klara AB


 Avregistrera  -  Kontakta oss

Du som får detta nyhetsbrevet har antingen registrerat dig eller varit i kontakt med oss. Vi tror att du är intresserad av nyheter från Unga Klara om vår verksamhet för barn och unga. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!