Nyheter från Gastronomiklubben.  Föredrar du webbläsaren?

Till alla fantastiska kvinnor som producerar vin över hela världen.

Idag vill vi hylla och lyfta fram några av de kvinnor som vi har förmånen att arbeta med världen över. Starka kvinnor som jobbat hårt för att nå sina mål och som är stora förebilder för oss alla. 


Nadia och Carla Zenato, Isabelle Balland Kathrin Puff, Fanny Molinié Boyer, Julie och Nathalie Fèvre, Karoline, Julia och Elena Walch, Silvia Maestrelli, Simena Frascolla, Corinne Seely, Vanya Cullen, Sandra Bravo, Veronique Drouhin


Kathrin Puff är chefsvinmakare hos Kloster Eberbach

Kathrin Puff anslöt sig till teamet på Kloster Eberbach efter många år som flygande vinmakare, bland annat i Thailand. Där lärde hon sig allt om att odla druvor och göra vin i riktigt varmt klimat, något som förberett henne för framtida klimatförändringar. Elin Börjesson intervjuade Kathrin i Allt om Vin.

Läs hela intervjun med Kathrin Puff här

Kloster Eberbach Kabinett passar perfekt till asiatiska rätter med heta inslag som en vietnamesisk Pho. 

NR 5810, 109 kr

Klicka på bilden för att komma till receptet

Sandra Bravo förverkligar sin dröm i Rioja

Vingården Sierra de Toloño ligger på en magisk plats, skyddad mot de kalla vindarna från norr av det stora kalkstensberget Sierra de Toloño. Här i Rioja Alavesa, mellan byarna Labastida och Rivas de Tereso, bland ekträd och snår, ligger vingården som uppfyller en dröm: att skapa ett vin med den unika karaktären av just det här hörnet av La Rioja.

Sandra Bravo och Sierra de Toloño går från klarhet till klarhet och vinerna hyllas mer och mer för varje år. Just nu kan du dricka La Dula på restaurang Animo ihop med deras fantastiska råbiff eller fläsksida. Efter sommaren kommer Sandras första lansering på Systembolaget. 

600 flaskor La Dula 2019 lanseras 19 augusti, lägg in en påminnelse i kalendern redan nu. 


En särskild hyllning till Silvia Maestrelli som nyligen gått bort. Hon var en sann inspiratör som följde sitt hjärta och slog sig ner på Sicilien när hon förälskade sig i jorden runt Etna. Efter ett minutiöst sökande efter de allra bästa vingårdarna kunde hon etablera Tenuta di Fessina och producera viner med fantastisk energi, balans, längd och tydligt ursprung. 


Följ oss på sociala medier

Provinum

Tellusborgsgatan 67

126 29 Hägersten

www.provinum.se

info@provinum.se

facebookinstagramhomepage

Werners Gourmetservice

Kämpagatan 3

532 36 Skara

www.wgs.se

innesalj@wgs.se

facebookinstagramhomepage

Varmt välkommen att vidarebefodra detta brev.

För att få brevet direkt i din egen brevlåda anmäler du dig på:  www.gastronomiklubben.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!