Bo-brev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

OKTOBER 2020


Bobrevet för oktober handlar om...

... våra eftersläpande elräkningar, som det nu är dags att betala. Vi slår också ett slag för Boneas boportal, där du kan hitta allt du behöver veta om din bostadsrätt. Och även den här månaden kan vi hälsa en ny medlem välkommen i föreningen! 


Dags att betala elräkningen

Som ni ju har märkt, så har vi inte debiterat ut någon elkostnad sedan avgiftsavin i april. Och då betalade ni elförbrukningen för perioden december 2019-februari 2020.

Vi har idag ett antal elmätare som antingen inte visar någon förbrukning alls, eller som visar helt galna värden. Vi har även problem med fjärravläsningen av elmätarna, så vi har helt enkelt inte kunnat få fram uppgifter på den faktiska elförbrukningen sedan i vintras. 

I vår budget för 2020 har vi räknat med en total elkostnad för föreningen på 390.000 kr, men också med intäkter från medlemmarna på 160.000 kr för den faktiska elförbrukningen. Hittills i år har vi bara kunnat debitera ut knappt 30.000 kr för den faktiska förbrukningen för januari och februari. 

Vi har en segdragen diskussion med leverantören kring problemet och vi vet inte i nuläget när eller hur vi kan få till en fungerande individuell avläsning av elförbrukningen.

Styrelsen beslutade därför på ett extrainsatt styrelsemöte i veckan som gick, att vi ska utnyttja den möjlighet som §7 i våra stadgar medger, och göra en schablonfördelning av elförbrukningen baserat på resp lägenhets bostadsyta.

Kostnaden för hela perioden mars till och med november i år kommer på avgiftsavin i januari. Enligt preliminära beräkningar kommer kostnaden att uppgå till ca 2,20 kr per kvadratmeter och månad. 

Givetvis vill vi, så snart det bara är möjligt, gå tillbaka till den individuell debiteringen av elkostnad utifrån faktisk förbrukning. Men fram tills att vi har fått fungerande elmätare och fjärravläsning på plats, kommer vi att få leva med den här schablonfördelningen av elkostnaderna.


BoNeas boportal

Saknar du din avgiftsavi från BoNea? Eller behöver du veta bostadsrättens andelstal? Du hittar alla dessa uppgifter i BoNeas boendeportal https://bonea.realportal.nu/
Där kan du också begära att få din avi skickad med epost i stället för med vanlig post – på så sätt sparar du lite pengar till föreningen eftersom vi slipper portokostnaden.

Du loggar enklast in i portalen med Bank-id. Du kan också logga in med lösenord – och du hittar då inloggningsuppgifterna på din avgiftsavi (om den inte är försvunnen förstås). När du har loggat in hittar du dina uppgifter under fliken ”För medlemmar”.

Så här presenterar BoNea vad du kan hitta och göra i portalen:

  • Min bostadsrätt, här ser du uppgifter om den bostadsrätt du äger. Du kan även skriva ut "Rapport Brf Information" som är ett utdrag från lägenhetsregistret. Det är denna information som mäklaren vill ha om du skall sälja din bostadsrätt.
  • Mina avier, här ser du dina avier och uppgift om betalningar. Du kan också skriva ut din avi. OBS! Vid semestertider och storhelger kan det ske en fördröjning vid registrering av din betalning.
  • Kontaktuppgifter, här ser du vilken e-postadress avin skickas till. Du kan lägga till en e-postadress om du inte har någon registrerad.”

Har du synpunkter, önskemål, frågor eller funderingar?
Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!