Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

RG:s kurser & läger 2022

Nu kan du anmäla dig!

RG Aktiv Rehabilitering (RG) arrangerar kurser, läger och aktiviteter med en gemensam nämnare: att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv för personer med ryggmärgsskada och de med liknande förutsättningar. Alla aktiviteter leds av förebilder – personer som lever sin vardag med en ryggmärgsskada eller liknande. Förebilderna har lång erfarenhet av att stötta deltagare, förmedla kunskaper och komma med tips i olika situationer. Möten med olika förebilder ger inspiration och stöd, oavsett vilken ålder deltagaren befinner sig i eller vilket land man kommer ifrån. RG har positiva och trovärdiga förebilder för både barn och vuxna och med olika etnisk bakgrund. I det här nyhetsbrevet kan du läsa mer om de kurser och läger som RG erbjuder under 2022.

Vill du veta mer metoden Aktiv Rehabilitering kan du läsa här »

Välkommen till ett år med utvecklande och inspirerande kurser och läger!


Sök till ledare!

För att våra deltagare ska kunna få stöd i att utveckla nya färdigheter krävs engagerade ledare. Dels förebildsledare med egen erfarenhet, dels resursledare som är personer utan rörelsenedsättning. Kurser och läger är fulla av aktiviteter, föreläsningar och diskussioner, alla med målet att deltagarna ska åka hem fulla av inspiration och nya insikter. Stämningen under dessa dagar skapas i första hand av ledarna. Det är ledarnas positiva attityd och fokus på möjligheter som deltagarna lyfter som inspirerande och unikt. Detta får dem att våga och vilja det lilla extra. Som ledare får man några intensiva, roliga och utvecklande dagar och kanske nya vänner för livet.

Ny som ledare

Är du nyfiken? Anmäl dig till vår nästa digitala ledarutbildning, steg 1 den 14 mars. Den är kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting genom att delta. Mer information och anmälan »

Redan en del av ledargänget

För dig som tidigare varit ledare inom RG ser vi gärna att du går vår digitala ledarutbildning steg 2 och steg 3. Vi hoppas att du vill fortsätta utveckla ditt ledarskap. Mer information och anmälan »

Anmäl dig till de kurser och läger du är intresserad av att vara ledare på; ledarrekryteringen kommer att ske löpande inför våra olika kurser och läger. Välkommen!


Kurser för vuxna

RG ordnar kurser för personer med ryggmärgsskada och de med liknande förutsättningar på både grundnivå och fortsättningsnivå. Kurserna ger ovärderliga verktyg för att kunna leva ett mer självständigt och aktivt liv.

Introkurs för ryggmärgsskadade

En kurs för dig som nyligen fått en ryggmärgsskada, med fokus på möjligheter att bli starkare både fysiskt och mentalt. För ökad självständighet, ökad trygghet och ökad förmåga till en aktiv vardag.

Datum: 4–10 april & 15–21 november

Mer information »

Sommarkurs

Kursen med högre tempo och fokus på mer träning och aktiviteter i en inspirerande miljö. Vänder sig till dig som levt med din skada i några år och vill utveckla och utmana dina färdigheter.

Datum: 30 juni–9 juli

Mer information »

Utvecklingskurs

Kursen för dig som varit skadad ett tag och nu vill få ny inspiration och kunskap.

Kursen har nytt tema varje år; 2022 är det tema Tetra.

Datum: 29 september–2 oktober

Mer information »


Valjeviken

Läger för barn och ungdomar

På RG:s läger får barn och ungdomar, och för yngre barn även deras familjer, vara i ett positivt sammanhang där de får träffa andra i samma ålder och situation. Lägren ger en chans att utvecklas genom träning och ny kunskap, för att bli självständigare och få bättre förutsättningar att leva ett aktivt liv.

Familjeläger 4–8 år

Detta familjeläger riktar sig till barn mellan 4 och 8 år och deras familj. Det är en jättefin möjlighet för hela familjen att komma i väg och göra något roligt och lärorikt tillsammans. 

Datum: 15–18 april (påsk)

Mer information »

Familjeläger 9–13 år

På Familjeläger 9–13 år fokuserar vi på alla möjligheter som finns och vill ge föräldrar ett vidgat perspektiv på barnets möjligheter.

Datum: 30 juni–6 juli

Mer information »

Äventyrsläger

Äntligen är RG:s Äventyrsläger tillbaka – följ med oss på äventyr i naturen! Detta läger är för deltagare mellan 13 och 18 år och fokuserar på självständighet genom friluftsliv.

Datum: 26–29 maj

Mer information »

Ungdomsläger

Ett höstlov på Bosön med RG ger dig energi och gör dig starkare både fysiskt och mentalt. Lägret är för ungdomar 13–18 år. Här testar vi olika aktiviteter som är både utvecklande och roliga.

Datum: 30 oktober–4 november

Mer information »


Kalendarium kurser och läger 2022


RG Aktiv Rehabiliterings samarbetspartner 2022

Coloplast

Decon

StarMobility

Zoomability

Panthera

Samarbetspartner på kurser och läger


facebookinstagramyoutubehomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i RG Aktiv Rehabilitering eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!