FacebookLinkedInYouTube

FEBRUARI

Hej,  

I mitten av februari behöver vi alla påfyllnad av energi. Därför bjuder vi på konkreta tips från NTI Gymnasiet i Nacka om hur de arbetar för att sprida lärandet av ett test till många kollegor. Vi reflekterar också kring om det är kompetens eller kultur som behövs för att arbeta med förändring och digitalisering i utbildning.  

Trevlig läsning! 

 

Vänliga hälsningar,

Hanna Elving, huvudprojektledare

Om vi kan påverka utvecklingen till att stötta elevernas kunskapsinhämtning ytterligare så vore det fantastiskt

 

Gymnasieläraren Anna Land leder just nu ett projekt med syfte att testa och utvärdera en digital lärresurs. Resursen används inom en mängd olika kurser på gymnasiet och i projektgruppen ville de undersöka hur undervisningen påverkas av att lyfta in den här typen av resurs i klassrummet.

 
Läs mer
 

SPANING: Kulturutveckling eller kompetensutveckling och vem äter vem till frukost?  

 

Kultur äter strategi till frukost. Den har vi hört förut men den tål att påminna sig om i tider när samtalen snurrar kring kompetens, lärandeorganisation och starkt förändringstryck. Inte minst vi som arbetar med digitalisering av skola, utbildning och lärande kan ibland fundera på hur länge vi ska fortsätta arbeta fram strategier, mallar, kurser och handledningar innan vi kan börja arbeta med förändringskulturen på våra arbetsplatser.

 
Läs mer
 

EdtestTalks framflyttad till april

 

Roligt att så många anmält sig till EdtestTalks. Rådande restriktioner som innebär att man ska jobba hemma och genomföra så få resor som möjligt gör att vi beslutat flytta fram eventet till den 29 april kl 9.00-11.30. 

Boka in detta datum i din kalender redan nu. Vi återkommer med mer information. Du som redan anmält dig behöver inte anmäla dig igen och du som ännu inte anmält dig kan göra det här. Vi ser fram emot att ses på plats eller digitalt i april.

 
Anmälan 29/4
 
 

Partners

 

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!