Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hjultorg, aktiviteter och Ukraina

I Ukraina rasar kriget. Det är svårt för alla inblandade, och ännu mer för personer med funktionsnedsättning. RG:s systerorganisation, Group for Active Rehabilitation, kom till efter några SIDA-projekt i början av 2000-talet. Nu kämpar de, antingen för att överleva kriget på plats i sitt hemland, eller på flykt mot en tryggare plats. Några har redan kommit till Sverige och fler är på väg. På RG:s hemsida kan du inom kort läsa mer om hur vi arbetar för att stötta de som tar sig hit och hur du kan hjälpa till.

Samtidigt händer det många bra saker på hemmaplan. Du kan träna online, delta i sommarens alla aktiviteter, besöka hjälpmedelsmässan Hjultorget, fira föreningen 40 år (!) och lära dig mer om foto på vår nästa digitala tematräff. Eller vad sägs om att hänga med i RG:s lag i Wings for Life och samtidigt bidra till ryggmärgsskadeforskningen? Men först är du välkommen på årsmöte – på plats på Bosön eller digitalt. Vi ser fram emot att träffa dig snart!


Hjälpmedelsmässan Hjultorget

18–19 maj på Kistamässan

Äntligen är det dags för Hjultorget igen. Under pandemin har möjligheterna att testa nyheter varit små, så företagen har nu mycket nytt att presentera.

Mässan ger dig chans att testa, jämföra och lära dig mer om mängder av hjälpmedel för transport, fritid och rehab – stort och smått, nytt och etablerat. 

På aktivitetsytan mitt i mässområdet visar Parasportförbundet olika sporter och aktiviteter, och det finns även möjlighet att prova på till exempel curling. 

Båda dagarna bjuder på inspirerande föreläsningar som ger dig nya kunskaper.

Inträdet på mässan är gratis, men du behöver registrera sig på www.hjultorget.nu för att få din gratisbiljett. På hemsidan finns även en lista över utställare och information om föreläsningarna. 

Välkomna! 


Upplev friheten med att paddla kajak

RG arrangerar årligen kvällspaddlingar, dagsturer och kanothajker. Det finns möjlighet att testa både stadiga havskajaker och mer utmanande motionskajaker.

Det behövs inga förkunskaper. Vi lär dig grunderna och sedan väljer du om du vill fortsätta paddla med oss eller om du hittar andra sammanhang.

Vi finns på fem orter i Sverige och du hittar hela kajakprogrammet på: www.rgaktivrehab.se/kajak

Välkommen!


Äventyrsläger

Pandemin har inneburit en boom för friluftsliv. Men det är inte alltid så lätt när man har en funktionsnedsättning. Under Äventyrslägret fokuserar vi på de olika möjligheter vi har till friluftsliv, provar på roliga och spännande aktiviteter och löser tillsammans de praktiska problem som kan uppstå vid kombinationen friluftsliv och rörelsenedsättningar. Allt sker i gott sällskap av andra tonåriga deltagare och inspirerande vuxna ledare. Träning i självständighet får du på köpet!

Lägret är den 26–29 maj, för dig som är 14–18 år. 

För mer information och anmälan »


Favorit i repris – Wings for Life

Den 8 maj arrangeras Wings for Life världen runt och självklart ska RG ha ett lag som deltar i Wings for Lifes ”App Run”.

Anmäl dig tillsammans med familj och vänner och var med och spring eller rulla för ryggmärgsskadeforskningen. Förra året tyckte vi som rullade och sprang så här »

För mer information, se nyheter på RG:s hemsida samt vårt team på Wings for Life » 


Fira RG 40 år

Man hinner med mycket på 40 år. Ett initiativ från ett gäng kompetenta eldsjälar i slutet på 70-talet utvecklades till en ideell förening.

Under denna tid har mängder av personer med ryggmärgsskada och liknande förutsättningar deltagit i föreningens olika aktiviteter. Tillsammans har vi lyssnat, stöttat, jobbat, pushat, skrattat, tränat och bidragit till att personer med ryggmärgsskada och de med liknande förutsättningar kan välja att ta makten över sitt eget liv. Metoden Aktiv Rehabilitering används dessutom i 19 olika länder runtom i världen och RG har systerorganisationer i flera länder i Europa.

Vi ser att RG fyller en fortsatt viktig funktion i samhället och det vill vi fira tillsammans med er!

Onsdagen den 18 maj, med start kl. 17.00, bjuder vi på dricka, tilltugg och mingel i samband med Hjultorget på Kistamässan. En överraskning eller två finns också på schemat… Ingen föranmälan behövs.

Varmt välkommen!


Coloplast Care

Årets stora samling är tillbaka

Den 30 juni samlas deltagare till Sommarkurs och Familjeläger 9–13 år i Valjeviken i Sölvesborg. Valjevikens folkhögskola ligger i ett naturnära område som tillsammans med förebilsledare och lärorika aktiviteter bidrar till inspirerande dagar.

Familjeläger 9–13 år

På familjelägret fokuserar vi på alla möjligheter som finns och vill ge föräldrar ett vidgat perspektiv på barnets möjligheter, samtidigt som barnet utvecklas och har roligt.

Läs mer om lägret och om ansökan här »

Sommarkurs

Sommarkursen är för dig som har varit på minst en RG-kurs tidigare och har levt med din skada några år. Tempot är högt, med fokus på träning och aktiviteter i inspirerande miljö.

Lär mer om kursen och om ansökan här »


Uppsökarkonferens 18–19 maj

Årets uppsökarkonferens består av tre delar. Vi startar på Hjultorget, fortsätter med att fira RG 40 år och avslutar med en workshop.

Alla RG:s uppsökare är välkomna. Att du inte gjort några uppsök under de senaste åren spelar ingen roll – det enda kravet är att du vill fortsätta som uppsökare och är medlem i RG. Om du inte betalat din medlemsavgift för 2022 kan du anmäla dig som medlem här

Vårens uppsökarkonferens kan ta emot ett begränsat antal deltagare; det är först till kvarn som gäller. Anmäl dig nu

Varmt välkommen!


Driv – hälsa online för dig med ryggmärgsskada

Liveträning online

Nu har projekt Driv börjat sända liveträning online. Varje vecka har du har möjlighet att träna workout, yoga, styrka och kondition. Till hösten startar vi en tio veckor lång digital studiecirkel om hälsa samt digitala tematräffar. Projektet håller även på att bygga upp ett träningsbibliotek med träningsvideor. Där kan du gå in och träna vilket program du vill, när du vill.

Projektet är finansierat av Allmänna arvsfonden, och under projekttiden deltar du kostnadsfritt i samtliga av projektets aktiviteter. Projekt Driv ägs av stiftelsen Spinalis med RG som samarbetspartner. Vi kommer även att finnas i Spinalis monter på Hjultorget. Välkommen att besöka oss där!

Mer information och länkar till passen »


Ta chansen – Ledarutbildning steg 2

Det finns fortfarande några platser kvar till vårens ledarutbildning steg 2. Steg 2 är för dig som genomfört RG:s ledarutbildning steg 1 alternativt tidigare arbetat som ledare för RG. 

RG:s ledarutbildning steg 2 innehåller fyra delar: 

  • Ledarskap 
  • Interkulturell kompetens 
  • Rullstolslära 
  • Workshop – det hälsosamma samtalet  

Vårens steg två är uppdelad på fyra vardagskvällar: den 2, 4, 9 och 11 maj kl. 18.00–20.00 och genomförs digitalt via Zoom. 

Läs mer och anmäl dig här » 

Mer information om alla RG:s ledarutbildningar » 


Tematräff 4 april

Fotograf i rullstol – vardagens problemlösningar

Mats Laveborn arbetar som reklamfotograf med studio i Kalmar. Här berättar han om lösningar som behövs när man inte kan gå, klättra på stegar eller cykla för att få den perfekta bilden. Han är idérik när det gäller att tackla svårigheter och se möjligheter. Han är också förebild och uppsökare inom RG.

Anmäl dig här» 


Årsmöte 9 april 2022

Glöm inte att anmäla dig till årsmötet, som är den 9 april kl. 16.00. Du kan välja hur du vill delta: antingen online eller på plats på Bosön, Lidingö. Anmäl dig här senast 1 april»

För att delta på årsmötet behöver du ha betalt medlemsavgiften. Om du varken fått fakturan i postlådan eller din e-postkorg kan du kontrollera om den hamnat i skräpmejlen. Om du saknar fakturan och vill betala medlemsavgift går det bra att kontakta kansliet på kansliet@rgaktivrehab.se

Vi ses lördagen den 9 april!


Kalendarium RG Aktiv Rehabilitering

Mer information om alla aktiviteter ovan hittar du på RG:s hemsida.


Medlemstidningen Kick på nätet

RG ger ut tidningen Kick till medlemmar och andra intressenter. Här förmedlas innebörden av Aktiv Rehabilitering – dess målsättningar och hur man når dem. Numera publiceras 70 procent av artiklarna på kick.se. Läs kick.se »


Ditt medlemskap gör skillnad

Bli medlem och ta ställning för allas rätt till Aktiv Rehabilitering och ett självständigt liv efter vars och ens personliga förutsättningar.


Annonsera

Vill ni annonsera i nyhetsbrevet, i tidningen Kick eller på vår hemsida? Information om möjligheterna finns i annonsbladet »

Kontakta vår annonssäljare Peter Sundström på e-post peter@bs-media.se eller telefon 08-10 39 20.


RG Aktiv Rehabiliterings samarbetspartner 2022

Coloplast

Decon

StarMobility

Zoomability

Panthera

Samarbetspartner på kurser och läger

Parasport Sverige
Valjeviken

facebookinstagramyoutubehomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i RG Aktiv Rehabilitering eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!