Bli diplomerad småbarnspedagog

Småbarnspedagogutbildningen är ett komplement för dig som förskollärare, barnskötare och rektor som tycker att du saknar kunskap kring de allra yngsta barnen i förskolan i dina tidigare utbildningar. Den är också en start för dig som inte har någon utbildning men trivs att arbeta med de yngsta barnen och vill få kunskap och kompetens om de livsviktiga åren under 3.

Välkommen att ta del av informationsmöte ikväll 4 maj anmäl dig här. Eller lämna din intresseanmälan för att få foldern hemskickad till dig eller din förskola. Du förbinder dig inte till något. 

Nu kommer utbildningen till största del vara digital. 10 specialister inom olika ämnesområden är inbokade och föreläser förutom Helena Lindfors som även är kursledare för utbildningen.

Ansökningarna till utbildningen droppar in. 15 juni är sista ansökningsdag.


De yngsta barnens introduktion

12 maj 2022 kl.9-16

1 750 kr exkl. moms

Att börja förskolan som 1-åring under en pandemi kräver kunskaper om anknytning och separationer hos pedagoger, rektorer och i ledande befattningar!

Lyssna på Förskolepoddens senaste avsnitt där Helena Lindfors berättar om vad som är viktigt att tänka på vid de yngsta barnens introdutkion i förskolan.

Hur skolar man in ett barn som knappt varit utanför hemmet?

Det kan bli chockartat för barn som inte lämnats bort tidigare, och kanske heller inte varit inomhus i andra miljöer än hemma. Samtidigt kan det vara svårt för föräldrarna som för första gången ska ge förtroende till andra vuxna att ta hand om deras barn.

 • Hjärnans utveckling och känslighet för stress
 • Den livsviktiga anknytningen och hur den påverkar barnet, vårdnadshavaren och pedagogen
 • Barnets anknytnings- och separationsprocess
 • En väl genomarbetad introduktionsplan presenteras
 • HUR, VAR och framför allt NÄR ska vårdnadshavare börja lämna?
 • Pedagogens respektive vårdnadshavarens roll

De yngsta barnen i förskolan

18 maj 2022 kl.17-20

795 kr exkl. moms

Hälften av alla barn i förskolan är under 3 år – det ställer krav! Hur skapar vi en hållbar förskola med hållbara barn och hållbara pedagoger?

 • Förskolan på 2020-talet
 • Hjärnans utveckling & känslighet för stress
 • Barnets behov och rätt till sömn i förskolan
 • Anknytningens betydelse för utveckling och lärande
 • Digitaliseringen för de allra yngsta – en risk?
 • Pedagogens förhållningssätt 

Har du läst den?

Pris: 120 kr/st inkl moms + porto

5-pack 475 kr inkl moms + porto

BESTÄLL HÄR

INFORMATIONSKVÄLL 

4 maj kl.19-20Lyssna!

Vi har träffat Helena Lindfors som är kursledare för Småbarnspedagogutbildningen och lite av en expert på det här med de yngsta barnen i förskolan. Vi pratar om starten, att bygga relationer och vikten av att tänka redan från början.


Mer om detta på DE YNGSTA BARNENS INTRODUKTION 12 maj


MORMORS FUNDERINGAR OCH TANKAR
Mina barnbarn vill gärna hjälpa till i de vardagliga sysslorna. Att fylla på toapapper är ju lätt att göra men vet du hur mycket som händer i hjärnan samtidigt? När hon lägger dem på rad, räknar till fyra, då tränar hon matematik och ordning. När hon sätter dem på pinnen, tränar hon öga hand koordination. Hon börjar med höger hand och växlar sen till vänster hand. Då korsar hon sin egna mittlinje. Hon tränar sitt språk eftersom hon pratar med mig. Hon tränar finmotoriken när hon håller och sätter rullarna på pinnen. Hon hör hur det låter när rullarna träffar varandra. Det finns så mycket i en sådan här enkel ”övning” som stimulerar ett barns hjärna. Dessutom gjorde hon det inte bara en gång utan flera gånger för att befästa sin kunskap.

Ibland går allt så fort för att man ska hinna så mycket. Men när man som vuxen är ”härvarande” så upptäcker man även de små upplevelserna som barnen gör.


Bakom SmåBarn i Lund står jag, Helena Lindfors, leg. förskollärare, dipl. småbarnspedagog, kursledare för Småbarnspedagogutbildningen, medförfattare till De yngsta barnens egen läroplan, samt styrelsemedlem i M.E.R.

Ser fram emot fortsatt kontakt och engagemang!

Vänliga hälsningar Helena Lindfors

facebookhomepage

Avregistrera mig från månadsutskicken, klicka här.

Svårt att läsa mejlet? Se det i webbläsaren.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!