Nyheter från Gastronomiklubben.  Föredrar du webbläsaren?

Charles på glas

Den här veckan bubblar det lite extra när vi tänker på alla våra fantastiska samarbetspartners inom hotell och restaurang från norr till söder. Därför vill vi lyfta fram några av de guldkorn där du som gäst kan njuta av ett glas Charles Heidsieck. Kanske väntar en sportlovsresa i fjällen eller en liten get away på mysigt hotell eller så befinner du dig mitt i Stockholm city och blir sugen på just Charles. Oavsett så vet vi var du ska gå. 

Under 2021 bärgade Charles Heidsieck Brut Réserve två tunga guldmedaljer och utseddes till årets champagnehus. 

GULD Vinordic Wine Challenge

GULD Årets vinare- Allt om Vin

"Årets champagnehus"- Richard Juhlin & The Champagne Club


Astoria i Stockholm

Slå dig ner på en av Stockholms snyggaste restauranger och njut av ett glas champagne och en läcker meny signerad Björn Frantzén. Några av rätterna som redan blivit klassiska är deras Ostron Rockefeller, Toast Astoria och en Caesar som tillreds vid bordet. 


Ellery Beach House på Lidingö

På Ellery Beach House känns citylivet långt borta i det lantliga landskapet längst ut på Elfviks udde på Lidingö. Njut av grillade ostron, tonfisktartar eller grillad torsk med blåmusslor och ett glas Charles Brut Réserve. Här möts natur, hav, fantastisk mat, människor, musik, design och konst.


Hotell At Six i Stockholm

Ett stenkast från Kungsträdgården i centrala Stockholm på det mysiga Brunkebergs Torg ligger hotell At Six. Här finns både en vinbar, en prisad restarang och lyxiga hotellrum med en kosmopolitisk atmosfär. På menyn finns läckra rätter som grillad havskräfta och gös från Hjälmaren som båda gifter sig perfekt med ett glas Charles Heidsieck Brut Réserve.  


Toppstugan Eftertanken i Järvsö

Väntar skidor i Järvsö på sportlovet så missa in Toppstugan Eftertanken som ligger högt upp i backen. Här finns klassisker som gulasch på menyn men också deras fish n' chips som passar perfekt med ett glas Charles Heidsieck Brut Réserve som serveras på halvflaska eller glas. 


Hällsnäs Hotell i Mölnlycke

Drömmer du dig bort till ett hotell i skärgårdsmiljö där alla rum har egen entré och avståndet till sjön är nästintill obefintligt? Med en meny komponerad av Thomas Sjögren och rätter som Toast Skagen och oxtartar är Hällsnäs en perfekt plats för återkoppling, umgänge och underbara smakupplevelser. 


Aloë i Älvsjö

Foto: Sacharias Källdén

Tvåstjärniga Aloë i Älvsjö bjuder på en upplevelse utöver det vanliga. Här står gastronomin i fokus och den är nästintill poetisk. Själva beskriver de vikten av värme, inkludering, tradition och romantik när de talar om gastronomi. En plats där känslor, tankar och smaker flyter samman. Här serveras Charles Heidsieck Blanc de Blancs på glas, ett vin med fokus, klarhet, energi och harmoni. 


Stora Hotellet i Fjällbacka

Bohusläns klippor, salta stänk och hav skapar ett lugn och på hotellet i Fjällbacka kan du njuta av just det, en avkopplande atmosfär tillsamans med delikat mat och en otrolig vinkällare. Njut av nyfångade skaldjur och säsongens råvaror i en krispig skärgårdsmiljö. 


En av många anledningar att dricka Charles...

"The non-vintage champagne Brut Resérve is today one of the best on the market and the vintage wine is always a joy to follow."

-Richard Juhlin om Charles Heidsieck

Borta bra med hemma bäst...

Klicka på bilden för att komma till receptet

Det kan vara enkelt att laga riktigt god mat hemma. Som här, en klassisk toast skagen ihop med champagne. Varför är det så gott ihop?

Sältan och fräschören i rätten passar perfekt ihop med den friska syran i Charles Heidsieck Brut Réserve. Tack vare den generösa smaken i Charles som kommer av den stora andelen reservvin och flera år på jästfällningen möter vinet upp den krämiga strukturen i maträtten. 

Tips: Tänk på att välja räkor av god kvalitet för att få så bra smak som möjligt i din skagenröra. 


Följ oss på sociala medier

Provinum

Tellusborgsgatan 67

126 29 Hägersten

www.provinum.se

info@provinum.se

facebookinstagramhomepage

Werners Gourmetservice

Kämpagatan 3

532 36 Skara

www.wgs.se

innesalj@wgs.se

facebookinstagramhomepage

Varmt välkommen att vidarebefodra detta brev.

För att få brevet direkt i din egen brevlåda anmäler du dig på:  www.gastronomiklubben.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!