Bobrev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

JANUARI 2022


Nytt år, nytt bobrev

Första bobrevet för året bjuder på information om vad vi sparar på LED-bytet, korttidsuthyrning av garageplats, beställning av nycklar samt en ny runda balkonginglasning. Enstatusuppdatering kring garantifrågorna och fusionsplanen får du också. Och så hälsar vi några nya medlemmar välkomna till föreningen.


Tack alla julminglare!

Vad kul att så många trotsade kylan och kom på julminglet. Vi i styrelsen fick många trevliga samtal med nya och gamla medlemmar. Barnen drack Festis och vi vuxna värmde oss med glögg och kaffe. En riktigt trevlig kväll - tack allihopa som deltog!

Nu hoppas vi innerligt att pandemin ska vara över tills det är dags att (äntligen) ordna vår första sommarfest någon gång i juni...

Du kommer väl då?


LED-bytet - en lysande affär

Vi gjorde den första LED-konverteringen i trapphusen 2019. Därefter följde sedan garaget 2020 och utearmaturerna tidigt 2021.

Konverteringen syns tydligt på föreningens elförbrukning. Räknat med 2022 års elpris så är besparingen nästan 50.000 kronor per år. Och om vi därtill räknar med att LED-belysningen är billigare i underhåll jämfört med dom gamla lysrören, så hamnar den totala besparingen på en bra bit över 100.000 kronor per år.

Men konverteringen till LED har väl kostat något, undrar du kanske? 

Såklart är det så, men eftersom vi har passat på att gå över till LED i samband med att många armaturer behövde repareras, så har vi faktiskt redan tjänat in investeringskostnaden. 


Korttidshyra plats i garaget

När vi har lediga platser i garaget så har du möjlighet att hyra plats en månad i taget. Hyresperioden kan vara valfri månadsperiod, (t ex den 10:e i en månad till den 10:e i nästa månad). Priset är 1500 kr per månad för en "vanlig plats" (dvs utan laddning).

Maila till styrelsen om du är intresserad. 

Behöver du hyra kortare tid än en månad, så är det möjligt att hyra P-plats 21 för 300 kronor per vecka. Läs mer på hemsidan.


Nyckelfrågan

Behöver du ytterligare en nyckel till lägenheten? Kontakta styrelsen så meddelar vi SafeTeam som tillverkar nycklarna. Hämtning och betalning gör du sedan själv hos SafeTeam på Fosievägen 4.

Nyckel till postboxen kan du själv kopiera var du vill, eftersom den inte tillhör något låssystem.


Vill du glasa in din balkong?

Det kommer att bli ytterligare en omgång balkonginglasning under 2022. Vill du vara med? Ju fler som kan vara med och dela på dom gemensamma kostnaderna (nytt bygglov, besiktningskostnader mm), desto billigare blir det för var och en. Hör av dig till styrelsen om du vill veta mer.


Garantifrågorna ännu en gång

I mitten av januari hade vi ytterligare ett möte med vår besiktningsman - för att få till ett avslut kring återstående garantifrågor från 5-årsbesiktningen. 

Dom största knäckfrågan är ju ventilationen, där besiktningsmannen behöver få in skriftliga rapporter från dom ventilationsexperter vi har anlitat kring olika tester och lösningsförslag.

Men även kring systemet för individuell elavläsning har vi en dust att gå. Det nuvarande systemet kommer inte att klara individuell avläsning utan ytterligare ombyggnad - och där vill vi ju så klart inte betala hela notan själva.

Nytt möte med besiktningsmannen om några veckor, så fortsättning följer.


Vad händer med fusionsplanen?

Sedan extrastämmorna i november - då båda föreningarna röstade för att en fusionsplan ska tas fram - så har Jurideko arbetat med denna plan.

I slutet av januari ska vi ha ett möte med Jurideko för att gå igenom det första utkastet. Vi hoppas kunna berätta mera i nästa bobrev.


Summary in English

- Thank you everyone who attended the Christmas mingle. We hope to be able to arrange a barbecue in June (if the pandemic allows us).

- After changing to LED lights we save approximately 100.000 SEK per year in electricity and repair costs.

- You can hire a space in the garage one month at a time, when we have free spaces. It costs 1500 SEK per month. Contact the board.

- Do you need a new key for your appartment? The board orders it for you, but you pick and pay it yourself at SafeTeam. You can order a key to the mailbox yourself at any locksmith.

- There will be a new round with balcony glazing. Talk to the board if you are intrested.

- We have had a meeting with our inspector regarding the 5 year guarantee, with focus on ventilation and electricity meters. A follow up meeting is booked in a few weeks.

- In the end of January we will have a meeting with Jurideko to review the first draft of the fusion plan.


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar?

Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!