FacebookLinkedInYouTube

DECEMBER

God jul till dig som följer oss

 

Efter ett intensivt år ser vi redan fram emot nästa. Vi börjar året med EdtestTalks den 28 januari och vi hoppas att du vill vara med på plats eller digitalt för att ta del av alla våra erfarenheter av vad som uppstår i mötet mellan utbildare och edtechutvecklare.

Just nu är det 18 bolag hos 6 huvudmän som är igång med gemensamma tester. Du ser hela listan nedan och kan också ta del av hur Lilla Nacka förskola och skola jobbar med oss och skapat en innovationsgrupp bland förskollärarna.

Nästa vecka går remisstiden på Läromedelsutredningen ut och idag skriver 23 forskare om att både digitala läromedel och tryckta böcker behövs. Det blir vårt lästips inför julledigheten.

Vi ses på det nya året!

 

Vänliga hälsningar

Hanna Elving, huvudprojektledare

Vi utvecklas med barnen

 

På Lilla Nacka förskola och skola i Ektorp Centrum arbetar alla pedagoger med att testa digitala lärresurser. Det började med små och tveksamma steg men ett knappt år senare har Sara tillsammans med förskolelärar-kollegorna Elsa, Sandra och Tova, dragit igång en innovationsgrupp med kollegorna där de diskuterar hur de ska använda digitala lärresurser.

 
Läs mer
 

EdtestTalks 28 januari - Välkommen digitalt eller på plats i Nacka!

 

Vi ser fram emot att träffa alla er som är nyfikna på värdet Swedish Edtest skapar i innovationsekosystemet för edtech. På scenen har vi edtechbolag, förskollärare, lärare och beslutsfattare inom utbildning och innovation.

 
Anmäl dig här
 
Start typing something...

Just nu pågår tester hos 6 huvudmän tillsammans med 18 bolag

 

Sedan våren 2020 har fler än 200 utbildare arbetat med vårt metodstöd och testat tillsammans med Edtechbolag som vill utveckla sina produkter nära sina användare. Vi vet att de som testar höjer sin digitala kompetens och förmåga att granska digitala lärresurser utifrån didaktiska kvaliteter. Bolagen får kvalitativ feedback och kunskap om behov i undervisningen. Genom att arbeta tillsammans ökar de kvaliteten i såväl designen som användandet av digitala lärresurser.  

Nacka kommunEddler, Creaza, GroPlay, Nutieq Snowflake

UppsalaKattalo, Creaza, Moka Mera Emotions, Skoltavlan Jr, Astrid, Tinky

Lilla Nacka förskola och skolaAstrid, Nuiteq Snowflake, Moomin, Moka Mera Emotions, Moka Mera Lingua, Grow Planet

LidingöSound Lily, Ludenso, Creaza, Tinky

KarlskronaTinky

FalkenbergHypocampus, Gleerups

 

Månadens lästips

 

23 forskare om Läromedelsutredningen: Fridolin backar in i framtiden om digitala läromedel. https://www.dn.se/debatt/fridolin-backar-in-i-framtiden-om-digitala-laromedel/

 

Partners

 

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!