Bobrev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

NOVEMBER 2021


Hallå i höstmörkret!

I november månads bobrev berättar vi bl a om garagestädning och om att julminglet är tillbaka efter pandemiuppehållet i fjol. Du får veta hur du ska göra om det inte fungerar som det ska med dina avier och betalning av månadsavgiften. Och så kan vi avslöja vilket betyg vi fick i årets bostadsrättsanalys från Allabrf. Detta är ett litet smakprov på vad bobrevet innehåller den här gången.


Städning av garaget 16 november kl 9-17

Den 16 november kl 9-17 är det dags för årets garagestädning och då behöver parkeringsplatserna vara tomma. 

Garageplatser som inte är tomma kommer inte att städas - om din bil står kvar under städningen så måste du själv städa platsen och området runt omkring.  

Föreningen tar inget ansvar för eventuell nedsmutsning eller skador för bilar som lämnas kvar i garaget.


Boka in den 14 december för mingel

Förra året fick vi ställa in vårt glöggmingel pga pandemin, men i år är vi tillbaka igen.

Den 14 december kl 18 är ni alla välkomna till gården mellan C- och D-husen. Där dukar vi upp glögg (med och utan procent) och pepparkakor och kanske en och annan skumtomte.

Kom och mingla med dina grannar, prata med styrelsen - och beundra julgranen som vi så klart ska ha även i år.


Kom ihåg att testa brandvarnaren

Nu är det snart dags att tända adventsljusen igen. Och då är det extra viktigt att du har kollat att brandvarnaren fortfarande fungerar som den ska.

Du testar brandvarnaren genom att trycka på testknappen. Om brandvarnaren då inte ger ifrån sig någon signal så kan batteriet vara slut och behöva bytas ut.


BoNea byter namn till Nabo

Från och med 1 november så släpper BoNea sitt gamla namn och heter nu kort och gott Nabo. 

Nytt nummer till kundtjänst är 010-288 00 27 och du kan ringa dit måndag-fredag kl 9-12.

I Nabo-portalen (som vi informerade om i förra bobrevet) kan du dygnet runt lägga ett ärende med din fråga eller begäran. Du får snabbast hjälp när du kontaktar Nabo via portalen. Och du hittar portalen på nabo.se/login


Dubbla fakturor?

Vi har fått in rapporter om att några medlemmar har fått dubbelt avdrag för novemberavgiften. Om du råkat ut för detta så ska du lägga ett ärende via Nabo-portalen och begära återbetalning av det dubbla avdraget. Glöm inte att ange clearingnummer och kontonummer där du vill ha pengarna insatta.

En del av er har också fått två olika avier - en för månadsavgiften och en annan för garageplats eller parkeringsplats. Lägg ett ärende via portalen om du vill ha både månadsavgift och garage/P-plats på samma avi.


Stort A i betyg!

Allabrf.se är en digital plattform för bostadsrättsföreningar - och där är vi i Bageriet 2 medlemmar sedan några år. 

Varje år gör Allabrf en oberoende ekonomisk analys av vår förening.

Analysen baseras på det senaste bokslutet från föreningen och på jämförelsedata från Sveriges största databas om bostadsrättsföreningar. Nu har vi fått betyget som baseras på bokslutet för 2020. 

Högsta betyg (A++) innebär att bostadsrättsföreningen har exceptionellt bra värde på en specifik parameter. 

Lägsta betyg (C) innebär attföreningen har sämre värde på en specifik parameter. Vi har fått betyget C på parametern belåning, vilket inte är så konstigt eftersom vi är en relativt ny förening och inte har hunnit amortera av så mycket på våra lån ännu. Men att ha en belåningsgrad på under 9000 kr per kvadratmeter är bra för en förening som bara är drygt 7 år gammal.

Vårt sammanfattande betyg är A - och det är bra för en så pass ung förening.


Mer plats för cyklar

Det har varit väldigt trångt i cykelrummen, så nu har vi skyltat om de båda barnvagnsrummen på Monbijougatan så att både barnvagnar och cyklar ska känna sig välkomna där.  

Men det kanske inte räcker i längden för att råda bot på trängseln. Vi hoppas därför att du som har en punkterad cykel i cykelrummet, i stället flyttar den till ditt eget källarförråd - i väntan på den där lagningen som är så jobbig att ta itu med...

För att få plats med fler cyklar i ställen, så är det också en bra idé att backa in din cykel i cykelstället. Då behöver ditt cykelstyre inte "bråka" så mycket med grannens cykelstyre...


Gör din röst hörd på extrastämman 15/11

Du missar väl inte vår extrastämma den 15/11 där alla medlemmar får ta ställning till om vi ska ta fram en fusionsplan eller inte. Kallelse och dagordning har delats ut i ditt postfack. 

Styrelsen uppmanar alla medlemmar att antingen delta i stämman personligen - eller att rösta i denna viktiga fråga via ombud. Fullmakt finns med i "bibban" som du fått i postfacket.

Kan du inte hitta kallelsen? Hör i så fall av dig till styrelsen så mailar vi den till dig.


Buller och tomgångskörning

Ett stort tack till er som skickat in era rapporter över buller och tomgångskörning på gården!

Frågor som rör gården hanteras av en samfällighet som Bageriet 1 och 2 är medlemmar i tillsammans med Balder, som förvaltar Coop-fastigheten.

Sista veckan i oktober hade vi ett möte med samfälligheten och tog då upp bullerfrågan - och överlämnade också en sammanställning över de rapporter som vi fått in. Balder har nu tagit upp frågan med Coop, som i sin tur ska "ta sina leverantörer i örat".


Balkongnotan

I förra bobrevet berättade vi att notan för gemensamma inglasningskostnader är på väg.

Kostnaden kommer att läggas på den ordinarie månadsavin för december.


Summary in English

- We will clean our garage 16th of November, so no cars can be placed ther between 9-17

- The 14th of December from 18 o´clock we will mingle in the C/D-yard, drinking "glögg" and eating gingerbread cookies. Nice way to get to know your neighbors

- Don´t forget to test your fire alarm, and to change the battery if needed

- From the 1st of November BoNea skips its old company name, and is called Nabo 

- Have you got your appartment fee and garage/parkingplace on different invoices, but want to have them on the same invoice? Or did you get your appartment fee deducted twice from your account? Contact Nabo via the portaland ask them får correction 

- We just got our yearly rating from "Allabrf" - and we got an A this year too

- It is now ok to put your bike in both baby carrige rooms on Monbijougatan. If it is crowded in the bicycle racks, try to put the back wheel in the rack instead of the front wheel

- Attend our "extra stämma" on November 15th and give your vote on the fusion plan. Or let somebody else vote for you - in that case, use the "Fullmakt" that you have got in your postbox

- We have recieved some reports from members concering the noise from deliveries to Coop. We have forwarded a summary to Balder (they company in charge of the Coop building), and they have had a discussion with Coop

- The final costs for your glass balcony (if you have one) will be added to your December invoice


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar?

Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!