Bobrev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

DECEMBER 2020


Dags att summera år 2020

När vi ska summera året 2020, så är det verkligen ett annorlunda år.

Pandemin gjorde att vi fick skjuta på vår årsstämma och ha en mer omfattande ombudsröstning. Vi fick också ställa in både julglöggen och planerat informationsmöte om förstudien om eventuell sammanslagning av dom båda Bageri-föreningarna.  

2020 har varit ett år när vi gjort vårt bästa för att få Peab och deras underleverantörer att åtgärda alla punkter från 5-åresbesiktningen. En hel har vi kunnat bocka av, men när det gäller ventilationen och elmätarna så har vi ännu inte gått i mål. Det kommer en liten uppdatering i detta bobrev, men fortsättning följer garanterat även nästa år...

Av det som vi har lyckats med under året är att trädgårdarna har fått en ansiktslyftning. Vi har också installerat laddplatser för elbilar och fått platser för lådcyklar och cykelkärror  i garaget.

Konverteringen till LED-belysning har också fortsatt och snart hoppas vi att vi inte har ett enda lysrör kvar varken inne eller ute. 

2020 har också varit ett år då vi fått väldigt många nya medlemmar - och även i årets sista bobrev kan vi presentera en ny medlem.


Garanterad följetong

Den första enkäten som vi genomförde på Facebook, innan vi stängde av båda värmeväxlarna, visade på att över hälften av de som svarat upplever dofterna som störande eller mycket störande.

Enkät nummer två - när växlarna varit avstängda några veckor - fick ett helt annat resultat. Under 10% upplevde då dofterna som störande. Och inte någon svarade att dofterna var mycket störande. 

Nu har vi slagit på värmeväxlarna igen. Vi valde avsiktligt att inte informera om detta - och föga oväntat så börjar klagomålen nu att trilla in igen. och Detta kan vi inte tolka på annat sätt än att det är värmeväxlarna som ligger bakom doftproblemen.

Vi har informerat Peab om detta och har med ganska bistra ord påtalat vår besvikelse och frustration över att de inte tar våra problem på allvar. Samma sak när det gäller elmätarna som inte går att läsa av. Så ge inte upp när det gäller ventilationen eller elen - det gör inte vi i styrelsen. Vi lovar att vi kommer fortsätta att jaga Peab med både blåslampa och ärtbössa.

När det gäller garantiåtgärder i lägenheterna så har Peab rapporterat till oss att allt ska vara slutfört i dagsläget. Om det inte stämmer med din egen uppfattning, skicka ett mail direkt till garantisamordnaren på Peab: sandra.arthursson@peab.se

Glöm inte att ange att det gäller Brf Bageriet 2 samt ditt lägenhetsnummer, t ex C48.


När granen börjar barra...

 ... så kommer vi som vanligt att ha en container på gården där du kan slänga granen. Vi vill alltså inte ha några granar i soprummet eller ute på gården. Vi kommer även ha en elcontainer, precis som förra gången.

Det blir preliminärt runt trettonhelgen, men vi återkommer med exakta datum i ett separat utskick.


Nu blir det bättre ordning i soprummet!

Nu är denna syn snart ett minne blott! Vi ökar på tömningen av kartongkärlen från en gång per vecka till två gånger per vecka. I fortsättningen töms alltså dessa kärl måndagar och torsdagar.

Men även om vi nu får bättre plats, så måste du ju även i fortsättningen vika ihop och platta till kartongerna innan du slänger dem. Annars räcker kärlen ändå inte till... 


Vill du veta vad vi tidigare informerat om?

Du vet väl att alla våra tidigare bobrev finns på vår hemsida. Bra för dig som är nyinflyttad, men även för dig som vill friska upp minnet kring tidigare information.

Här hittar du de gamla bobreven.


Sist men inte minst...

... vill vi i styrelsen önska alla medlemmar - gamla som nya - en riktigt

GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!


Har du synpunkter, önskemål, frågor eller funderingar?
Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!