Bo-brev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

SEPTEMBER 2020


I bobrevet för september berättar vi om...

... vår fortsatta övergång till billigare och miljövänligare belysning, vad det kostar att beställa en ny nyckel till lägenheten, var man kan parkera sin lådcykel och var man inte ska parkera sin vanliga cykel.

Vi informerar också om övergång till digitala parkeringstillstånd för P-platserna ute på gården och vart du vänder dig om någon annan står på din P-plats. Hur ska du göra om hissen krånglar och vad gäller om du ringer störningsjouren - det får du veta mer om i bobrevet.

Du får också information om status för förstudien om sammanslagning av dom båda Bageri-föreningarna samt vad som gäller om du vill hyra ut i andra hand.

Slutligen har vi fått många nya medlemmar i föreningen som vi hälsar varmt välkomna!


Mer LED-belysning för lägre kostnad och bättre miljö

 2019 konverterade föreningen all belysning i trapphusen och samtliga nödutrymningskyltar till LED och nu har vi tillsammans med Bageriet 1 konverterat (byggt om befintliga armaturer) all takbelysning i garaget till LED också. Genom detta reducerar vi energiåtgången för belysning där nere med drygt 70% jämfört med de gamla lysrören. En miljömässig fördel är att de nya ljuskällorna är kvicksilverfria vilket inte lysrören var. Garantitiden är trivsamt lång och vi kapar därför kostnaden för att byta ljuskällor där nere till 0 kr i minst 5 år - och troligtvis till väldigt liten kostnad ända upp till 15 år, som är den beräknade livslängden.

Parallellt konverterades också all fasadbelysning till LED liksom belysningen i nerfarten till garaget, även detta tillsammans med Bageriet 1. I miljöhuset sitter numera också LED som dessutom är närvarostyrd så att den inte längre lyser dygnet runt.


Nyckelfrågan

Behöver du ytterligare en nyckel till din lägenhet? Kontakta styrelsen så beställer någon av våra "nyckelpersoner" detta. Priset hos vår leverantör av nycklar har nyligen gått upp, så numera kostar en nyckel 450 kr. Kostnaden kommer på din hyresavi. 


Parkering av lådcyklar...

Om man har en lådcykel eller cykelkärra, så vill man kanske inte ha den stående i cykelställen utomhus - och det kan vara svårt att baxa in den i våra cykelförråd. Då kan man i stället hyra en lådcykelplats eller MC-plats i garaget.

Priset för dessa platser har tidigare varit 400 kr/månad, men på senaste styrelsemötet beslutade styrelsen att sänka priset till 250 kr/månad. Hör av dig till styrelsen om du vill hyra en plats till din lådcykel, cykelkärra eller MC (eller vad du nu vill ställa på platsen).


... och av vanliga cyklar

Ett ställe där vi inte vill ha några cyklar parkerade är i trapphusen, t ex under trappan på källarplanet.

Av brandskyddsskäl är det inte tillåtet att förvara cykeln, barnvagnen eller annat i trapphusen - även om det kan vara lockande att göra det. Därför kan styrelsen framöver komma att avlägsna det som inte är ställt på avsedd plats. Tänk på att ni även ansvarar för att era gäster följer reglerna.


Digitala parkeringstillstånd på gång

En nyhet för dig som hyr P-plats på gården är att vi snart går över till digitala parkeringstillstånd och skippar dom små papperslapparna att lägga i vindrutan. 

Via en app kommer du själv kunna registrera vilka bilar/reg.nr som ska ha rätt att parkera på din plats. 

Styrelsen kommer att kontakta var och en innan bytet genomförs.


Hjälp, någon annan står på min P-plats!!!

Detta har några av er som hyr P-plats ute på gården råkat ut för. Då kan ni kontakta Aimo Park som sköter uteparkeringen och be dom komma och sätta P-böter på syndaren. 

Ring 0771-96 90 00, knappval nr 4, ange adress "Helsingborgsgatan 8 - 14".


Felanmälning av hissarna

För att så långt som möjligt undvika onödiga kostnader för hissreparatörer, framförallt på kvällar och helger, vill vi att du felanmäler hissarna med ett mejl till oss i styrelsen. 

Telefonnumret inne i hissen, till Kones kundservice, ska bara användas i nödfall om det föreligger någon akut risk för skada på person eller egendom. Blir du fast inne i hissen, ska du självklart trycka på nödknappen.


När kan man ringa störningsjouren?

Om du upplever problem med störande grannar, så rekommenderar vi att du i första hand kontaktar boende direkt. Om du tycker att det känns jobbigt, kan du prova att skriva en rad i Facebook-gruppen eller kontakta styrelsen. 

När man ringer störningsjouren, skickas en väktare ut för att (förhoppningsvis) lösa det upplevda problemet. En sådan utryckning kostar några tusenlappar. Om väktarrapporten bekräftar att utryckningen var befogad, så får den störande grannen stå för kostnaden. I annat fall debiteras anmälaren för hela avgiften.


1 + 1 = ?

På stämman i juni så röstade ju medlemmarna i Bageriet 2 för styrelsens motion att genomföra en förstudie angående effekterna av en sammanslagning av dom båda Bageriföreningarna. När Bageriet 1 hade sin stämma en vecka senare, så röstade dom också ja till att genomföra förstudien. 

Under sommaren så har Jurideko (som vi anlitat för förstudien) fått ekonomisk plan, underhållsplan, årsredovisning samt stadgar från båda föreningarna - och dom har påbörjat sitt arbete. Mer information kommer under hösten...


Hyra ut i andra hand

Ska du studera eller arbeta på annan ort och vill hyra ut din lägenhet i andra hand? Inga problem - men du måste först få styrelsens tillstånd. 

Ansökan om andrahandsuthyrning ska göras skriftligt - och tillstånd ges för maximalt ett år i taget. Vi beviljar inte uthyrning via Airbnb.

Om du hyr ut lägenheten utan styrelsens godkännande riskerar du att förverka nyttjanderätten till lägenheten.

Läs mer om andrahandsuthyrning på vår hemsida.


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar, vill du bidra med din kompetens eller engagera dig i "trädgårdsgruppen"?

Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!