Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev sommar 2021

Öppettider i sommartider

Kliniken är bemannad varje vecka under sommaren (med begränsade tider V 29-30). Ni är varmt välkomna att boka en behandling på er egen semester.

Kanske har du jobbat hemma med obekväm arbetsställning, inte haft de naturliga rörelserna under arbetsdagen, som du har när du är på kontoret. Eller kanske har du haft en mer intensiv arbetsbelastning senaste tiden. Massage är ett sätt att att släppa på spänning och mjukas upp. Rörelse tillsammans med massage är ett bra sätt att förebygga belastningsskador.


OMTANKE, SOMMAR OCH SOL

Nu väntas en skön sommar och kanske några veckors ledighet. Då kan det vara en bra tid för nya vanor och nosa på varandet. Vi behöver ta hand om oss och ge vårt sinne och våra kroppar kärlek.

Några tips för att öva på mindfulness, vad du än är:

Testa att göra en kroppsscaning när du vaknar på morgonen. Vad känner du idag? Vrid på tår och fötter. Rör på fingrarna. Öva på att vara närvarande i din kropp. Hur känns den idag?

Byt ut din vanliga skärmtid mot att göra något med händerna som sticka, måla, rita, skriva eller snickra.

Krama din partner, vän, barn eller husdjur i 30 sekunder. Säg något fint till dem.  

Ta ett bad i sjön/havet och känn hur vattnet känns mot huden. Soltorka på en brygga, klippa och känn hur det känns? 

Var rädd om kroppen och skydda den från solen

Det bästa sättet att skydda sig mot solens skadliga UV-strålning är att använda kläder. Ta därför gärna med en långärmad skjorta när du ska till stranden.

Ju mer löst sittande ett plagg är, desto bättre solskydd. En löst sittande skjorta ger oftast ett bättre skydd än en tajt t-shirt. Materialet på plagget påverkar också. En löst sittande skjorta i 100 procent bomull motsvarar cirka SPF 50 och en ljus t-shirt cirka SPF 10. Läs mer på Kläder som solskydd - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se)


Karin slutar hos oss

Vår massör Karin har valt att ta ett uppehåll från massageyrket från i sommar och framåt.

Om du varit kund hos Karin är du varmt välkommen att fortsätta boka massage hos kollegorna på Massagekliniken.


Hälsosamt boktips och äventyrligt poddtips

Happy Me Happy Planet!

Växtbaserat är på allas läppar och många vill anamma den gröna vågen som är här för att stanna. Människor behöver en trygg guidning, de behöver inspiration och hjälp att navigera i rätt riktning. Därför har Marie tagit fram sina bästa mat - och livsstils recept från sin egen hälsoresa. Recepten är baserade på pigga bönor, läcker kål och, annan antiinflammatorisk mat, men även med dekadenta desserter och undergörande drycker. Bra både för dig och planeten!  

Marie driver restaurangkedjan Happy Me, med bas i Göteborg, och ett hälsocenter i Skottland. Hon har mött tusentals människor som vill förbättra sin hälsa genom maten, och de har fått stora hälsoförbättringar. Boken är en stor, härlig inbjudan till ett friskare liv och smartare matval.  

I boken får läsaren 100 recept som de även kan sätta samman till ett Healthy Restart-program på 21 dagar för att skapa nya vanor som ger energi och vitalitet. Med omtanke och glädje guidar Marie läsaren från ord till handling, på ett sätt som bidrar till verklig förändring.  

Podden Spännande Möten

I sin podcast intervjuar Gunnar Oesterrich intressanta människor på sitt nyfikna sätt. Han ger gästen möjlighet att ta plats, reflektera och föra ett resonemang samt ger utrymme att föra samtalet utanför ramarna.

”Ju lyckligare du är, desto djupare dyker du”. Annelie Pompe har varit nere 126 meter under havsytan utan syrgastuber och som tredje kvinna i världen bestigit Mount Everest från nordsidan.

Men vad är egentligen ett äventyr? För Annelie finns inga sådana jämförelser. Ditt äventyr till närmaste badsjö en tisdagsmorgon är precis lika mycket värd som hennes strapatser på Seven Summits.

Vad försiggår i hennes huvud? Hur förhåller hon sig till rädslor och hur gör man upp med döden? Varför var hon på tystnadsretreat i tio dagar fast hon höll på att bli galen redan efter två dagar? Vad är frihet egentligen och vad kostar friheten? Hur hittar du din passion?

Det och mycket annat diskuterar jag tillsammans med en av Sveriges främsta äventyrare.  

Spännande möte med Annelie Pompe


Vi fortsätter såklart att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Så var rädda om er, fortsätt tvätta handerna och håll avstånd!

VI ÖNSKAR ER ALLA EN SKÖN SOMMAR!

Kram från teamet på Massagekliniken

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund till oss och för att du har sagt ja tack, till vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!