Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


Vitt, rosé, blanc de blanc champagne, galen Sierra Nevada i tillfälligt sortiment och som avslutning......veckans G&T.

/Gonzo


Men herrejösses vad Sierra Nevada spelat ut hela registret denna gång!! En Dubbel-IPA i äkta långburk på hela 568ml, det gillar vi. 

Denna kan vara en av mina hetaste tips 2022, får absolut inte missas.

/Gonzo

Sierra Nevada Atomic Torpedo 8,2% - SB.11350 - 49,90kr

Juicy West Coast DIPA

Our classic IPA turned atomic, swirling with East-meets-West intensity.

The Details

Atomic Torpedo is our East Coast–West Coast hop collision, unleashing the joint power of two styles: juicy East Coast IPAs and dank West Coast IPAs. Fused in this Double IPA, their hop flavors span lush fruit, sticky pine, and floral tones. It’s our classic IPA transformed—soft yet assertive, approachable yet atomic.


Paret Pittnauer är trendsättare inom den gröna vågen och deras mål är att skapa levande viner vars utveckling, även efter år i flaskan, är dynamiska. Sedan 2009 är Pittnauer biodynamiskt certifierad med ”Respekt”. 

Gerhard Pittnauer är uppväxt med föräldrarnas vingård, som han tog hand om tillsammans med sin syster efter pappans bortgång. Med hustrun Brigitte grundades år 2001 den egna vingården i Gols där närheten till Pannoniska slätten och sjön Neusiedlersee ger ett varmt och bra klimat för blå druvor, särskilt St. Laurent och Blaufränkisch vilka Pittnauer fokuserar på. Med 8 andra vinmakare har man bildat gruppen Pannobile, där man tillsammans arbetar för att öka kvalitén, kunskapen och statusen för vinerna från Gols.

90% Blaufränkisch, 10% St. Laurent från kalkrika jordar i Gols nordöst om Neusiedleersee där klimatet ger fullt mogna druvor under lång mognadsperiod. Druvorna handskördas och Jäser med naturlig jäst, mognar 6 månader på ståltank på sin jästfällning (sur lie) för extra komplexitet. 1,3 gram restsötma.

Ljusrosa färg. Rikt fruktig, torr och frisk smak med inslag av hallon, blodgrape, persika, lime, örter och mineral. Utmärkt aperitif och sällskapsvin samt till plockmat och lättare maträtter.

En variant av "Pét-Nat" (Pétillant Naturell), en term som används för spritsiga naturviner. Det framställs av druvor från minst 45 år gamla rankor, de växer som s.k. ”Gemischter Satz” (field blend), 30% viognier, 30% picpoul, 40% grenache blanc. Druvorna samjäser först i tank med en tid skalkontakt, jäsningen avslutas i butelj vilket ger vinet en lätt spritsighet. Restsötma 2,1 gram/L.

Klar gul färg med lätt sprits, torr, frisk och lätt aromatisk med smak av gul stenfrukt som persika och passionsfrukt, citrusfrukt, nektarin och grape. Ett sällskapsvin som även går bra till ostar och charkuterier, skaldjur och lätta rätter av fågel och fisk.


Efter succén med Blanc de Noir får vi nu chansen att stifta bekantskap med Blanc de Blanc. Finns att beställa om st.flaska. 

 

Skördat för hand, första jäsning i ståltankar, andra jäsning i flaska, Jordmån består mestadels av Limstone & Kalk, Vinet har legat på sin jästfällning ca 4-5 år

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, nötter, persika, rostat bröd, mineral och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.

 

Maison Charles de Cazanove är beläget i hjärtat i staden Reims och deras ikoniska Cuvée Vieille France varit en del av Champagnehistorien sedan 1811.

De är en familjeproducent som kombinerar fräckhet och innovation Med ett starkt rykte i Frankrike och en anmärkningsvärd expansion på de internationella marknaderna utmärker sig Charles de Cazanove genom sin oklanderliga kvalitet och dynamiska, livliga stil

Ägarskap/vinmakare är Christophe Rapeneau och med hans familj har de ägt huset sedan 2003 och har arbetat i Champagne i över 120 år. Christophe hedrades som Champagne Winemaker of the Year 2017 (International Wine Challenge), och har blivit invald i Hall of Fame för champagne och mousserande viner

De förfogar över totalt 200 hektar vingårdar bland 64 byar som är certifierade Haute Valeur Environnementale (nivå 3): ett konstant arbete och engagemang för hållbarhet.

35 hektar tillägnad Champagne Vieille France olika cuvéer och är främst ifrån Montagne de Reims. Chamery, Ecueil, Champillon, Dizy, Ambonnay, Bouzy, Louvois, Sermiers, Mutigny, Taissy, Fontaine-sur- Ay, Tauxières-Mutry.


Historien om gin på Menorca stäcker sig 200 år tillbaka i tiden då tusentals brittiska sjömän var stationerade på Menorca vid kuststaden Mahon. På den tiden fanns inte gin att tillgå på ön. Men några lokala entreprenörer insåg snabbt engelsmännen behov av denna dryck och började producera den lokala alkoholen och importerade enbär. Man började producera gin i närheten av den gamla väderkvarnen Xoriguer. Drycken tog snabbt fart och blev väldigt populär. Idag så är gin en självklar spritsort världen över. I.G Gin de Mahon är en av få spritsorter i världen och framförallt gin som är ursprungsskyddad av den Baleariska regeringen och EU.

Drycken är högt i status när det gäller tradition, hantverk, råvaror och det finns också dokumenterade protokoll ända tillbaka till 1750. Gin Xoriguer som varumärke grundades 1906 av familjen Pons som idag fortfarande ägs och drivs på samma sätt sedan starten med traditionellt hantverk. 

Veckans G&T tips blir på vår sköna gin från Menorca som i smaken tar dig till ett soligt Spanien. Mixa detta med is, tonic och en citronskiva så är du hemma hela sommaren. 

X&T

XORIGUER

PLENTY OF ICE

A SLICE OF LEMON

TONIC WATER TO TASTE


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!