Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


Hej alla sköna följare!

Gonzo här med några tips till midsommar.

Bitter och bocköl till sillen, pale ale och alkoholfritt vin till grillen. Sist men inte minst ett par riesling bara för att det är så otroligt gott.

Njoy!  


Dr.Nielsen's Bitter 38% - SB.57123 - 329kr

1997 var året då Original Dr.Nielsens Bitter nästan blev förgylld. Vid The International Wine and Spirit Competition i England belönades bittern med ett silver, endast 0,8 poäng var den välsmakande bittern från att vinna guld. 

Ett extrakt av 8 olika örter - inklusive apelsiner och stjärnanis - utgör grunden för den milda och karaktärsfulla Dr.Nielsens bitter. I doften nickar vi särskilt igenkännande till anisen, medan smakspektrumet sträcker sig långt bortom de örter som används och avrundas i en raffinerad, perfekt matchad eftersmak.


I segmentet bocköl är Einbeckers Ur-Bock en stjärna.

Ett original som är ledande inom sin klass.

Ett öl med inslag av blommor och hö, honung, bröd, torkad frukt och örter. Ölet ger en förnimmelse av både en bättre lager och en kryddig belgare. En mångsidig måltidsdryck som passar som handen i handsken till silllunchen men som även står upp till det grillade. 


Druvorna skördas under natten, temperatur kontrollerat och för att avlägsna alkoholen ur denna dryck har de använt sig av en teknik som kallas "the spinning cone column".60 % av druvorna avstjälkades och resten fick jäsa i hela klasar. Vinifieringen sker med fem dagars kallmaceration innan musten tappades över till tank där franska ekchips tillsattes under jäsningen.

Fruktig och bärig smak med inslag av jordgubbar, örter, körsbär, viol, blåbär, mullbär och hallon och en viss ekton. Ett elegant vin med bra och fin finish.


Vinet är en s.k. Gutswein, vilket innebär att druvorna endast kommer från egna vingårdar från olika lägen inom Mosel. Jordmånen består av grå skiffer (grey slate) som ger vinerna en ursprungstypisk mineralitet. Vinet fick jäsa med endast naturlig jäst, vid låg temperatur i ståltank. Efter avslutad jäsning fick vinet vila på sin jästfällning en tid för extra komplexitet. 

Blommig doft av stenfrukt och mineral. Frisk och elegant smak med karaktär av exotisk frukt som persika och ananas, päron och mineral. Vinet är en Feinherb som kännetecknar ett vin i torr och elegant stil men med en viss restsötma. I detta fallet 22 g/L vilket balanseras fint av den friska syran. Servera kyld som aperitif, sällskapsvin, till färska skaldjur eller olika rätter av fisk, skaldjur och matiga sallader. Gärna till en ostbricka.  


Wolfberger Riesling Grand Cru Pfersigberg 2018 - SB.2513 - 299kr

Denna Grand Cru ligger på en höjd invid byn Eguisheim, jordmånen består av sandsten och kalk(limestone) och ger Riesling med distinkt terroir och markerad syra. Vingården är på 74,6 hektar och vetter mot sydost, läget är torrt och varmt. Med målmedveden kvalitets-säkring sedan år 2004 har arbetet varit hållbart (agri confiance), skördeuttagen har begränsats och kvalitén ökat markant. Druvorna skördades för hand vid perfekt mognad och pressades i pneumatisk press. Juicen fick rinna av genom gravitation till ståltank, för jäsning under 1,5 månads tid vid 16 grader. Efter avslutad jäsning fick vinet mogna i 9 månader på sin jästfällning.

Gyllengul färg, fruktig doft av kanderad citrusfrukt och mineral. Smaken är torr, ren och frisk med inslag av äpplen, päron, citrus och bivax. Vinet har en viss mognad, komplex smak med markerad syra och mineralitet. Restsötma 2,9 g/L. Passar till smakrika rätter av skaldjur, gärna med heta kryddor, vitlöksfrästa räkor, smakrik fisk – och skaldjursgryta, lagrad ost och ljust kött/ charkuterier.

Kan sparas upp till 10 år under rätt lagringsförhållanden. 


Sierra Nevada Sunny Little Thing Citrus Wheat Ale 5%- SB.12389 - 24,90kr

Bask in the sunny little thing, a wheat ale made with citrus for radiant flavor that’s bold yet easy going, and balanced by a soft and smooth finish.

Lagom tills vi äntligen får se lite sol igen, och kanske lite värme, släpper vi denna skönhet i tillfälligt sortiment. Fyll upp kylskåpet, kylväskan, glaset och bara njut!

"In Sunny Little Thing, we want that big ball of citrus to shine. That's why we pull back on the bitterness: no shade on this parade. While there’s plenty of oats and wheat malt for a smooth mouthfeel, Sunny has hardly a dash of hops, allowing the fruit character to leap forward. We infuse the citrus in bright tanks — think of it like dry hopping an IPA to boost aroma — using an exclusive blend of crystalized juice squeezed right from real oranges and grapefruit." 


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!