Läs SBK Medlemsinfo i din webbläsare.                                              Avsluta prenumerationen

Klicka på loggan för att komma till vår hemsida

SBK Medlemsinfo

Informationsbrev till medlemmar i Svenska Brukshundklubben


Hej alla hundvänner!

Nu gör jag mina sista skälvande dagar som generalsekreterare för Svenska Brukshundklubben. Det finns en vemodig känsla i det. Som jag älskar denna organisation och som jag älskar alla er medlemmar som gör den till vad den är. Utan er, inget Svenska Brukshundklubben!

Jag önskar er ett fantastiskt avslut på detta år och en fin start på nästa år. Jag hoppas innerligt att 2022 får bli ett år när smittan vänder och allt blir bättre. När vi får ses igen utan restriktioner och pekpinnar. Jag kommer kämpa för det tillsammans med er men då i en helt annan roll. Allt gott så ses vi ute i naturen framöver.

Vänliga hälsningar,
Therese Palm
Generalsekreterare SBK

Therese och Flex

Hundtjänstskolan

Under drygt tre sommarveckor genomförs Hundtjänstskolan. En skola för dig som har ditt hundintresse inom tjänstehundsverksamheten och vill utveckla detta intresse. På hundtjänstskolan utbildas instruktörer till tjänstehundsverksamheten och hundbefäl. Sommaren 2022 genomförs också för första gången en prova-på-kurs för dig som är intresserad av tjänstehundar och som vill prova på både räddningshund och patrullhund. 

Läs mer här.


Ungdomsläger

Sommaren 2022 genomför vi läger både på Marma, i samband med Hundtjänstskolan, och på Halen i Blekinge. Alla våra läger är kostnadsfria.

Läs mer och anmäl dig här.


Jullovspepp

Vi håller tummarna för en riktigt underbar vinterdag, fullspäckad med aktiviteter på snön och på isen. Blir det barmark, så kommer vi att göra en händelserik dagsvandring på cirka 5 km, allt i vackra Fjällnora den 4 januari.

Här kan du läsa mer och anmäla dig.


Barnbok

Arracz och den försvunna flickan är en spännande barnbok om en modig patrullhund, utgiven av Svenska Brukshundklubben. Boken är lämplig för barn i åldern 6-9 år.

Beställ boken här.


Nya regler för lydnadsklass 3

Från och med den 1 januari 2022 kommer nya regler att gälla för lydnadsklass 3.

Läs mer här.


Utställningar 2022

Nu finns en lista med alla officiella utställningar som är inplanerade inom Svenska Brukshundklubben under 2022 publicerad på hemsidan. Listan uppdateras efterhand om det blir några ändringar.

Listan med utställningarna hittar du här.


Nya utställnings- och championatregler

De nya utställnings- och championatreglerna för perioden 2022–2026 finns nu publicerade på Svenska Kennelklubbens hemsida. Reglerna gäller från och med 1 januari. Svenska Brukshundklubbens raser har fått ändringar och tillägg gällande krav på provmeriter, och bland övriga nyheter kan nämnas att det införs några nya championat såsom Svensk noseworkchampion, Svensk vallprovschampion och Svensk skyddsprovschampion.

Läs mer om de nya reglerna här.


Generell åldersdispens för MT under hela 2022

Svenska Brukshundklubben har fått förlängning av åldersdispensen för MT inför 2022. Dispensen gäller under hela 2022, och omfattar de hundar som fyllt 4 år den 1 mars 2021 och senare.

Läs mer om dispensen här.


Guld på Nordiska mästerskapen

Monica Svensson och Zkoj från Sverige tog guld på Nordiska Mästerskapen i rallylydnad!

Sverige tog lagsilver!

Mästerskapet arrangerades i Sverige den 11-12 december. 

Stort grattis till våra ekipage! 


Facebook och Instagram

Ta del av kul och aktuell information som du kan vara med och kommentera genom att gilla vår sida på Facebook och följa oss på Instagram. 

Svenska Brukshundklubben på Facebook

Svenska Bruskhundklubben på Instagram

Brukshundklubbens facebook-grupp

Våra samarbetspartnersDu får detta nyhetsbrev eftersom du är eller har varit medlem i Svenska Brukshundklubben.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!