Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.Från oss alla, till er alla önskas en riktigt, riktigt God Jul!!

(bild tagen hos vår vän Alex som driver Cork Vinbar i Gamla Stan)


Vi börjar med "välkomstbubblorna" som även får plats i glaset vid 12-slaget, en nyhet på Systembolaget i en skön presentation.

Allt Om Vin Stora Vinguiden Mousserande - 4 ****

Champagne Vielle France Blanc de Noirs 2012 - SB.2054 - 459kr

Skördat för hand hösten 2012, första jäsning i ståltankar, andra jäsning i flaska. Jordmån består mestadels av Limestone & Kalk. Vinet har legat på sin jästfällning i 6,5 år.

En utvecklad och nyanserad champagne med mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, nötter, kryddor, rostat bröd, torkade aprikoser

Vinet har fått en fin utmärkelse i tidningen Allt om Vin November nr 11

FYND *****

"Djup och nötig i stilen, med gott om mogna gula och röda äpplen, nougat, och lite hasselnötter. Stort och fylligt, med bra balans i avslutet"


Första rätten blir en Toast Skagen med en gnutta chili, vi toppar den med lite lyx i form av kungskrabba som sig bör på nyårsafton.

Nik Weis Schiefer Riesling Feinherb 2020 - SB.7953 - 149kr

Vinet är en s.k. Gutswein, vilket innebär att druvorna endast kommer från egna vingårdar från olika lägen inom Mosel. Jordmånen består av grå skiffer (grey slate) som ger vinerna en ursprungstypisk mineralitet. Vinet fick jäsa med endast naturlig jäst, vid låg temperatur i ståltank. Efter avslutad jäsning fick vinet vila på sin jästfällning en tid för extra komplexitet.

Blommig doft av stenfrukt och mineral. Frisk och elegant smak med karaktär av exotisk frukt som persika och ananas, päron och mineral. Vinet är en Feinherb som kännetecknar ett vin i torr och elegant stil men med en viss restsötma. I detta fallet 22 g/L vilket balanseras fint av den friska syran.  


Kött sa ni? Vad skall vi bjuda på då? Ja, vi väljer i alla fall en Beef Wellington med rödvinssås. Det är en liten utmaning att tillaga men, det är så otroligt gott så det är värt jobbet. Vi serverar den med rödvinssås men vill ni hellre ha Madeirasås el.dyl går det givetvis också bra. 

Vinet blir en sköning från Bekaa dalen, Libanon.

Marquis de Beys 2017 - SB.22325 - 199kr

100% Manuell skörd, jäst betongtankar i ca 10 dagar, med malolaktisk jäsning som påbörjas spontant. Sedan blandas vinet och lagras 18 månader på franska ekfat både nya och äldre fat.

Nyanserat,något utvecklat, Fylligt o kraftigt vin med stora inslag av mörka bär, svarta vinbär, kryddor, lakrits, peppar, fat och örter. Mjuka runda tanniner med en mycket elegant avslut. Ett vin som kan lagras länge för den som har tålamod.


Vi tänkte oss detta år locka med en ostbricka som dessert där er egen fantasi sätter gränserna och till det dricker vi något sött som kommer matcha ostarna som den klassiska handen i handsken.

Niepoort Bioma Crusted Port - SB.93982 - 279kr

Druvorna växer som traditionell fieldblend i vingården Vinha da Pisca, där vinrankorna är 80-100 år gamla. Handskörd och fottrampning utan avstjälkning i traditionella granitkar (lagares). Efter jäsning och förstärkning med vinsprit fick detta vin mogna i 550 L portvinsfat (pipor) i en sval del av Quinta de Napoles i Douro. Vinet är en blend av årgångarna 2011 och 2012. Vinet buteljerades 2014 utan att filtreras och beteckningen Crusted syftar på den fällning som kan uppstå i buteljen.

Djup mörkröd färg, fyllig smak med karaktär av svarta plommon, björnbär, körsbär, mörk choklad, mint och en avrundad ekfatston. En frisk syra och spänstiga tanniner samsas i en lång eftersmak. Kan sparas i decennier men även njutas redan nu. Servera kyld och dekantera gärna. Restsötma 101 gram/L.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!