Nyhetsbrev nr 18, 29 oktober 2021
Ser nyhetsbrevet konstigt ut? Klicka här för att se nyhetsbrevet i din webbläsare.
Inte prenumerant än? Skriv upp dig för prenumeration här!
Tipsa en vän om vårt nyhetsbrev! Klicka här

Strategidagen - En samlande kraft framåt!

Lördagen den 9 oktober samlade förbundet nyckelpersoner inom svensk konståkning i Stockholm för att vidareutveckla vår idrott i riktning för Strategi2026, eller helt enkelt för den gemensamma vägen framåt för svensk konståkning. Målet med dagen var att ta fram grunden till verksamhetsinriktningen för säsong 2022/2023 och 2023/2024. Med under Strategidagen var förbundsstyrelsen, förbundskansliet, distriktsrepresentanter, kommittémedlemmar, landslagstränare och valberedning.

Det är fantastiskt att äntligen kunna träffas igen. Ett stort tack till alla er som var på plats och till er som var med oss digitalt! Jag och övriga i förbundsstyrelsen tycker att det är otroligt inspirerande att få träffa er och föra en dialog kring våra viktiga utvecklingsfrågor. Samtliga som deltog har en hög kunskap och en omfattande erfarenhet av svensk konståkning och kan därför bistå förbundet på bästa sätt för vår idrotts vidareutveckling. Det är något som är oerhört centralt för oss i förbundsstyrelsen att ta vara på. För det är ju tillsammans som vi är starka, och det är dessutom tillsammans som vi behöver göra vår fortsatta utvecklingsresa. Genom att kroka arm och arbeta i samma utvecklingsinriktning är jag övertygad om att vi kommer att kunna utföra storverk.

Engagemang för svensk konståkning

Vad vi alla har gemensamt är att vi brinner för konståkning. Och det märktes under vår Strategidag. Många samtal fortsatte i kaffe- och matpauser och engagemanget för svensk konståkning var tydligt också under eftermiddagens gruppdiskussioner. Viktiga delar som kom fram under Strategidagen är behovet av att tydliggöra vår organisation och ansvarsfördelning inom svensk konståkning för att vi ska kunna samverka på bästa sätt på vår gemensamma väg framåt. En viktig del i utvecklingsarbetet är också att vårt nya system för tränarutbildningar kommer på plats och det arbetar vi på förbundet vidare med. Vi ska fortsätta utveckla svensk konståkning där alla ska kunna ges möjlighet till ett livslångt idrottande. I allt vi gör ska åkaren vara i centrum och självklart ska vi fortsätta arbetet med att alla ska få träna och verka i en trygg idrottsmiljö.

Inspiration

Jag känner en stor inspiration efter Strategidagen och ser nu fram emot att – tillsammans med övriga i förbundsstyrelsen, förbundskansliet och nyckelpersoner inom svensk konståkning – kavla upp ärmarna för att förbättra vår verksamhet på alla nivåer. Vi håller just bl.a. nu på att starta en ny kommitté med fokus på vår idrottsutveckling. Mer information om den kommer snart! Vi planerar också att följa upp Strategidagen med en liknande vidareutvecklingsdag för Förbundsforum som är planerad att arrangeras i april/maj 2022 och som i sig syftar till att förbereda inför Convention och Förbundsmöte i september 2022.

Lika inspirerande är det att få träffa medlemmar i samband med tävlingar på olika nivåer. Jag vill därför också nämna att jag under de senaste helgerna har besökt Landvetter Konståkningsklubbs stjärntävling, Snöflingan, Mölndals Konståkningsklubbs klubbtävling, Mölndalscupen, Stenungsunds Konståkningsklubbs klubbtävling med elitseriekvaltävling, Offitech och Tibro Konståkningsklubbs klubbtävling med elitseriekvaltävling, Tibropokalen. Ett stort tack till er! Det har varit så roligt att få se alla duktiga åkare och så givande att få träffa tävlingsarrangörer, tränare, tekniska funktionärer och andra deltagare under tävlingarna. Jag och övriga i förbundsstyrelsen avser också besöka flera tävlingsarrangerande föreningar runt om i landet under säsongen.

Det är tillsammans och i dialog som vi utvecklar svensk konståkning!

Varma konståkningshälsningar

Helena Rosén Andersson, förbundsordförande

 

Fokus synkro i Kungsbacka.

I helgen är det dags för uppstartsläger för synkro i Kungsbacka ishall utanför Göteborg. På lägret sker också uttagningen till landslag och utvecklingslandslag. Totalt deltar elva lag, varav ett seniorlag.

 
Läs mer →
 
 

Tävlingsresultat Team Sweden.

 

Ny kansliorganisation på plats.

Svenska Konståkningsförbundet har nu en ny organisation på kansliet i Stockholm. Arbetet leds av Ulrika Molin som är tillförordnad förbundschef. 

 
Läs mer →
 
 

Är du vår nya Förbundschef?

Svensk konståkning vill bli bäst i världen. För alla. Och på alla nivåer. Nu söker Svenska Konståkningsförbundet en förbundschef som ska leda svensk konståkning mot Strategi 2026. Ansökan vill vi ha senast den 30 november 2021.

 
Läs mer →
 
 

Up again! - Dokumentär om VM2021.

VM 2021 i Stockholm var inte som något annat mästerskap. Pandemin gjorde att de 200 åkarna som kom från olika delar av världen fick träna, tävla och leva i en sk smittsäker bubbla.  Nu har ISU har gjort en dokumentär i fyra delar om VM där vi får följa med bakom kulisserna och höra deltagarna berätta om livet i bubblan!

 
Läs mer →
 
 

Nominera till Stadiums tränarstipendium.

Har du en tränare som du vill tacka för år av slit och outtröttligt engagemang? Nominera personen till Stadiums tränarstipendium. Tre stipendiater kommer att utses. De vinner 50 000 kronor var. Ett ekonomiskt stöd som gör det möjligt för hen att göra föreningens verksamhet ännu bättre.

 
Läs mer →
 
 

Sporten. 


Internationella tävlingar Team Sweden  

Uttagna åkare för att representera Sverige på internationella tävlingar i november: 

4-7 november - Challenger series, NRW Trophy, Dortmund, Tyskland
Josefin Taljegård & Nikolaj Majorov 

11-14 november -  Challenger series, IceChallenge, Graz, Österike
Anita Östlund & Emelie Ling 

16-19 november -  Tallinn Trophy 2021, Tallinn, Estland
Josefin Taljegård, Emelie Ling, Oliver Praetorius, Emelie Nordqvist, Julia Brovall, Josefin Brovall, Casper Johansson, Jonathan Egyptsson 

18-21 november - Challenger seriesWarsaw Cup 2021, Warsawa, Polen
Nikolaj Majorov

Ungdomssamling
Under våren kommer en ungdomssamling att äga rum. Inbjudan till denna kommer ske utifrån judges scores från tävlingar under säsongen.  

Landslagskriterier - förtydligande
Ett förtydligande av landslagskriterierna har gjorts vad gäller de poängkriterierna som ska uppnås för en landslagsuttagning. Totalpoängen som uppges avser totalpoäng utan eventuell bonuspoäng. Läs mer om Landslagskriterierna.
  


Uppstartsläger i Kungsbacka för synkroniserad konståkning
29-31 oktober
11 lag deltar, varav ett seniorlag.
Läs mer här.

 

Tävling. 


A-tävlingar: Andra intaget
Nu ligger Anmälan A-tävlingar säsongen 2021-2022 ANDRA INTAGET uppe i IndTA uppe för anmälan. 

Anmälan görs av åkare som

  • avser delta på A-tävlingar under tävlingssäsongen 2021-2022 och som deltagit i kvalen till Elitserien och Morgondagareserien men INTE kvalat in. 
  • som testat efter 27 september 2021 och erhållit testkrav för sin klass 

Observera! Åkare som är anmälda till första intaget med sista anmälningsdag 210927 ska INTE anmäla sig till detta tillfälle. 

Anmälan ska gå via åkarens förening, dvs den förening som åkaren representera i tävlingar och uppvisningar under säsongen 2021-2022. 

Anmälan ska göras senast 15 november för de åkare som uppnått test för A-nivå senast 15 november 2021.

 
Start typing something...
 

Utbildning. 


Höstens utbildningar arrangerade av SKF
Svenska Konståkningsförbundet arrangerar flertalet utbildningar under hösten 2021, både fysiska och digitala. Det finns utbildningar för tränare, tekniska funktionärer, seminarium och arrangörsutbildningar. På vår hemsida hittar du alla utbildningar och hur du anmäler dig.  

Regionala utbildningar
Regionala ledarutbildningar ( grundkurs och steg 1-2 för tränare samt domarkurs steg 1) arrangaras av SDF och föreningar.  Dessa hittar du i den centrala utbildningskalendern (sök fram aktuellt distrikt).

 


Tips på externa föreläsningar, utbildningar  och kurser
.


SISU-utbildningar
SISU Idrottsutbildarna är en resurs för alla idrotter på såväl förbunds-, distrikts-, som föreningsnivå och har ett tydligt fokus på förening och individ. Kontakta ditt SISU-distrikt för att se vilka utbildningar och kurser som erbjuds i just distrikt.

Coacha din egen hälsa – Må bättre
En utbildning för dig som vill utvecklas inom hälsa och välmående med fokus på att coacha din egen hälsa. Du får möjlighet att fördjupa både dina teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter.  Fokus är på rörelseglädje, hållbart och livslångt idrottande. Utbildningen sker på distans med cirka en träff på Bosön per månad . Varje träff är tre dagar. Totalt fem träffar under hela utbildningen. Mer information och anmälan.


Skatteverkets webbinarium: 
Idrottsföreningen som arbetsgivare:
24 november kl. 17.00 – ca 18.15. Mer information och anmälan.

Frukostseminarium: Så kan du förebygga osunda idrottsmiljöer för unga (centrum för idrottsforskning)
18 november kl. 8.00-09.00. Inom idrottsrörelsen finns exempel på miljöer där barn och ungdomar far illa. Det visar Centrum för idrottsforskning (CIF) i en aktuell rapport. Hur kan ledare, föräldrar, föreningar och förbund få syn på, förstå, förändra och förebygga dessa osunda idrottsmiljöer? Det här webbinariet ger dig verktyg att jobba med frågorna i din förening eller ditt förbund. Mer information och anmälan.

 

 

Förening.


Skicka in Föreningsrapporten senast 30 november.
Senast 30 november 2021 ska varje förening ha skickat in årets föreningsrapport. Föreningsrapporten fylls i via IdrottOnline – se deras guide för rapporten här.  Rapporten är öppen att börja fyllas från 29 oktober 2021.

 

Poddtips! Här pågår föreningsidrott.
Här p
ågår föreningsidrott är en podcast producerad av flera olika RF-SISU distrikt gemensamt. Podden vänder sig till föreningar som vill fortsätta att utvecklas så att fler barn, ungdomar och äldre vill idrotta så länge som möjligt – i en så bra verksamhet som möjligt. Idag finns långt över 100 avsnitt som berör ämnen som ”Ledare som lyssnar”, ”Machokulturens baksida”, ”Prestera under press”, ”Schysstare på sociala medier”, ”Från anorexi till elit” och ”Idrottsföräldraskap”. Här hittar du alla avsnitt.

 

Föreningserbjudanden.
Riksidrottsförbundets samarbetspartners har flera erbjudanden för föreningarna anslutna till RF, bland annat rabatter på resor och boende.

Här hittar du alla föreningserbjudanden.

 
 

Uppförandekoden på 1,5 minut.

 Svenska Konståkningsförbundets Uppförandekod omfattar alla i föreningen, distriktet och förbundet, oavsett vilken roll man har; styrelseledamot, anställd personal, ledare, kursföreläsare, teknisk funktionär, tränare, åkare eller förälder. Genom att leva och leda i enlighet med Uppförandekoden kan vi säkra sunda verksamheter i föreningarna, säkerställa att våra medlemmar mår bra samt att det finns verksamheter där fler känner sig välkomna och fler vill stanna kvar längre. Glädje, Glöd och Gemenskap! Se filmen här!

 

#skatesweden.

Vi är nyfikna på vad som händer i konståknings-sverige! Använd alltid #skatesweden när ni delar på sociala medier så dyker kanske just er bild upp i skateswedens flöde.

 

Tips och inspo.

Vi fortsätter samla tips om böcker, poddar m.m. under Att läsa själv på hemsidan. 

 
Tips och info →
 
 

Webshop.

Du vet väl om att du kan beställa profilprodukter, skridskoskolemärken, utbildningsmaterial och testkort i vår webshop?

 
Webshop→
 
 

Följ svensk konståkning.

FacebookInstagramYouTubeHome Page

 

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Svenska Konståkningsförbundet. Du får nyhetsbrevet eftersom du är en del av konståkningssverige. Ifall du inte vill ta emot fler nyhetsbrev, klicka på länken här nedanför:

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!