Ser mailet konstigt ut - visa i webbläsare

Cirkulär
september 2021 

Gratis jubileumswebbinarier hela hösten

Våra populära jubileumswebbinarer har startat igen! Först ut var kocken Viktor Ankarberg som lärde oss att  mjölksyra våra grönsaker.  Imorgon torsdag 30/9 är det Agneta Magnusson från odlarföreningen Sesam som berättar om hur du tillvaratar dina favoritfröer. I oktober, novemberoch december dyker vi ner i flera spännande ämnen. Vad sägs om  pollinerarvänliga blommor, skapa en minidamm eller lär mer om hur du förökar växter genom att ta sticklingar och avläggningar. Sprid ordet och marknadsför föreläsningarna till alla odlingsintresserade i din närhet.

Datum och länkar till alla webbinarier hittar du här >> 

Du kan titta via dator, surfplatta och mobil. De flesta webbinarier spelas in och går att se i efterhand på YouTube.

Titta på webbinariet om mjölksyrning på YouTube>>  

Följ gärna @Koloniträdgårdsförbundet på Facebook så blir du automatiskt påmind om webbinarieprogrammet!

 

Ny medlemsrabatt!

Du vet väl att du som kolonist får rabatt hos flera trevliga trädgårdsbutiker online. Ta en titt hos vårt senaste tillskott Bulbs >> där kolonister får 15% rabatt på knölar, lökar och barrotade perenner av högsta kvalitet.

Rabattkoder finns i tidningen Koloniträdgården.

 

Internationellt samarbete

Just nu efterlyser vi koloniprojekt att presentera för det internationella förbundet Federation Internationale des Jardins Familiaux.  Varje år delar de ut diplom till föreningar som jobbat med spännande projekt. Det kan vara miljöarbete, tillgänglighetsarbete eller något nydanande odlingsprojekt. Tipsa oss på kansli@koloni.org

Läs mer på Federation Internationale webbplats>> 

 
 

100-års firandet på Koloniträdgårdens dag

Oj vad vi har firat! Överallt på koloniföreningar runt om i Sverige bjöds det på festligheter på Koloniträdgårdens dag den 28 augusti. Och tusentals träd och buskar har planterats!

Ett stort, stort tack till alla er som är med och bidrar till vår biologiska mångfald, som planterat för framtiden och för de kommande 100 åren av grönska. Vi har uppnått målet på 2 021 planteringar, men hur många kan vi plantera innan jubileumsåret är slut?

Om du fortfarande inte har registrerat din plantering, gör det här>> 

Dalkarsliden i Skellefteå firade 100-årsjubileet genom att inviga sitt arboretum. Odlingslottsområdet Gubbkärret i Stockholm firade med en välbesökt skördefest. Har du foton från din förenings jubileumsfirande? Tveka inte att mejla in dem till oss, så publicerar vi dem i tidningen och/webb/facebook. Bifoga gärna en kort text om dagen. Mejla till johanna@koloni.org och ulrikaff@koloni.org

 
Se bilder från dagen
 
 

Årets Koloniträdgårdsfrämjare 2021?

Vem eller villka tycker du ska bli årets Koloniträdgårdsfrämjare 2021? Mejla ditt förslag och motivering till: kansli@koloni.org, eller skriv ett brev märkt ”Årets koloniträdgårdsfrämjare”.

 
Läs mer om nomineringen
 
 

Stötta er valberedning

Valberedningen har en central roll i en ideell förening. Och val av valberedning vid ett årsmöte är en av de få punkter som föreningsmedlemmarna har ansvar för att förbereda och komma med förslag till. Ett tips från oss är att koloniföreningen antingen redan vid årsmötet eller vid t.ex. ett höstmöte, utser en beredningsgrupp som har till uppgift att tillfråga såväl avgående valberedning som nya personer om ett eventuellt kommande uppdrag.  I senaste numret av tidninigen Koloniträdgården finns en artikel med fler tips och råd.

 
Läs artikeln
 
 

Vilka ska sitta i förbundsstyrelsen 2022?

Koloniträdgårdsförbundets centrala valberedning önskar också redan nu förslag på representanter till förbundsstyrelse och revisorer som skall väljas vid förbundsrådet 2022. Nomineringarna skall vara valberedningens ordförande Ingvar Högström tillhanda senast den 15 januari 2022. Så börja tänk och föreslå passande personer till: ih4039@gmail.com

 

Trevlig höst önskar Förbundsstyrelsen

I början avseptember träffades förbundets centrala styrelse live för första gången på länge. I dagarna två pågick mötet. En av dessa dagar var en givande heldag tillsammans med kanslipersonalen.

 

Misstänker du att dina plantor fått skador av jord, gödsel eller kompost i år?

Fritidsodlingens Riksorganisation, FOR fortsätter undersöka vilka bekämpningsmedel som tros orsaka växtskador. Har dina odlingar drabbats i år? Dela med dig av dina observationer i deras enkät.

 
Länk till enkät
 
 
Läs mer om arbetet
 
 
FacebookHome PageYouTube

Koloniträdgårdsförbundet |  08-556 930 80 | Ringvägen 9E, 118 23 Stockholm | kansli@koloni.org

Visa i webbläsare | Avprenumerera

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!