Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

September 2021

Hej!

Frågor som alltid kommer upp när jag pratar med utbildare och edtechbolag är - vad har skolan för behov? Hur får jag reda på det? Hur kan jag som utbildare beskriva våra behov? Därför genomförde vi igår första matchmaking workshop för livslångt lärande med utgångspunkt i konkreta behov i komvux, YH och högskola.

I september har vi också utbildat lärare i användarnära innovation och utveckling och tränat på att identifiera och förstå behov i undervisningen. Vi vet att när behovet är i centrum och bolag och utbildare möts och testar runt det värdet sker ett stort lärande. Det visar inte minst det forskningsprojekt i förskolan du kan läsa mer om i månadens nyhetsbrev.

Vänliga hälsningar,

Hanna Elving, huvudprojektledare


Testa något nytt i din undervisning

Är du förskollärare, lärare, utbildare eller har en annan roll i undervisning ta chansen att boka en tid med något av våra testintresserade bolag. Oavsett om ditt behov är att stärka matematikundervisningen eller stötta barns emotionella utveckling finns det en digital lärresurs för dig.


Vi kickstartar hösten med premiär av vår nya mötesserie – EdtestTalks. Och du är bjuden!

Här får du som utbildare en överblick över de digitala lärresurser som du kan testa gratis i höst. Du får också möjlighet att prata med edtechbolagen bakom och andra testande utbildare. Som testande edtechbolag får du här en unik chans att samtala med huvudmän och skolor om deras behov samt träffa branschkollegor som testat tidigare. Välkommen den 12 oktober kl 15-16. Läs mer och anmäl dig här.


Behov av edtechtjänster för tillgänglighet, hybridundervisning och språkstöd

Igår den 22a september träffades utbildningsanordnare inom Komvux, YH och högskola och edtechbolag för att matcha behov och lösningar. Drygt 20 bolag från hela Europa deltog och diskuterade hur de kan möta behoven hos Nackademin, FEI, Vuxenutbildningen i Falkenberg och Högskolan i Halmstad.

- I mötet skapas lärande och utveckling och det behövs för att Sverige ska klara av kompetensförsörjningen, säger Hanna Elving, projektledare Swedish Edtest.

Behoven som presenterades var bland annat: Språkstöd, helhetslösningar för hybridundervisning, undertextning, tala inför grupp, tillgänglighet och tidsbesparingar. Läs mer


Testande lärare och bolag påbörjar gemensam forskning

edChilds grundare Sylvain Brochard, Sofia Zätterström och Love Fredholm. Foto: Theo Zätterström

Flera av våra tester skapar mer nyfikenhet och fördjupade samarbeten mellan testande bolag och pedagoger. Ett exempel är edChild som i höst startar upp forskning med fyra förskolor för att närmare studera implementeringen av edChilds digitala verktyg för kvalitetsarbete "Fokus Förskola" och där projektet följer personalens arbetsprocess med digitalt kvalitetsarbete. Läs mer


Ny rapport: Regeringar i Europa satsar på edtech, Sverige ligger efter

I en benchmark rapport från den europeiska branshorganisationen beskrivs en tydlig trend – effekterna av coronapandemin har satt digitalt lärande högre upp på agendan. I  Österrike, Holland, Finland och Polen sker nu satsningar för att utbildare och studenter ska kunna dra nytta av ny digital teknik. Enligt rapporten saknas dock långsiktiga initiativ i Sverige. Läs merBesök oss på edtest.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepagefacebooklinkedinyoutube

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!