Sotenäs kommun - nyhetsbrev Näringsliv & utveckling - nr 202101

Ny på jobbet 

En dryg månad in på jobbet påbörjar jag mitt första nyhetsbrev! Fredrik Handfast heter jag och jag är den nya näringslivsutvecklaren i Sotenäs kommun. Jag vill gärna börja med en liten presentation, jag är 39 år och har en teknisk och kommersiell bakgrund. De sista åren har jag arbetat på en sälj och marknadsorganisation som marknadschef och det är den erfarenheten och inriktningen som jag tar med mig in i rollen som näringslivsutvecklare. Jag är ny inom kommunal verksamhet och har såklart en del att sätta mig in i vad gäller organisation och beslutsgångar. Vad som är glädjande är att ett flertal företag redan har hört av sig för att få hjälp i diverse ärenden! Jättekul och mer sånt!

Ta gärna kontakt med mig om ditt företag har planer ni vill diskutera eller även om ni har ideer på hur jag och kommunen kan arbeta för att vi ska kunna få ett ännu bättre företagsklimat i Sotenäs Kommun! 

LinkedIn

Bli del av mitt närverk på LinkedIn! Klicka på ikonen ovan!

 

Erbjudande!

Få din verksamhet att synas i tillgänglighetsdatabasen

Kommunen hjälper DIG!

På uppmuntran av Tillgänglighetsrådet tog Sotenäs kommun förra året beslut att tillsätta medel för att lägga in kommunens lokaler och faciliteter i Tillgänglighetsdatabasen, www.t-d.se.

Tillgänglighetsdatabasen är den enda databas i Sverige som erbjuder information till invånare och besökare om tillgänglighet i vardagen. Det handlar om allt från fiskeplats, slott och hotell till vårdcentral och bibliotek. Huvudprincipen är att varje verksamhet ska beskrivas så väl att du själv kan avgöra om du kan besöka platsen eller inte. 

Nu är kommunen klar med sina egna lokaler och har resurser kvar under resterande del av året, därför erbjuder vi oss att även lägga in ditt företag i databasen! Gå in och boka upp vår personal i vår KALENDER så kommer vi ut till dig och tar bilder och mäter! Vi kommer även lägga in all information i databasen! OBS, detta erbjudande gäller “först till kvarn” och endast under 2021!

Kompetensutveckling - kostnadsfritt projekt!

Projekt Fenixz

Driver du ett litet eller medelstort företag och har behov av att lyfta kompetensen på dina medarbetare? Nu har du en unik möjlighet att få kostnadsfri hjälp via ett EU-finansierat projekt på Fyrbodals kommunalförbund! Projekt Fenixz gör en kompetenskartläggning tillsammans med dig som företagare samt utifrån det föreslår projektet skräddarsydda utbildningar! Allt helt kostnadsfritt för dig som företagare! Så passa på nu! Läs mer HÄR eller ta kontakt med projektkoordinator Rebecca Gren Östlund på Fyrbodal,  rebecca.gren.ostlund@fyrbodal.se 0522-44 08 60 

 

 

Aktuellt just nu!

Hållbarhet – inte bara snack

HÅLLBARHETSKLIVET gör det lätt för dig som besöksnäringsföretagare att göra rätt. Inspireras av andra – och lyft det som du redan gör bra för hållbarhet.

Hållbarhetsklivet är hela Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Här agerar företag, kommuner och organisationer för att ställa om till ett hållbart samhälle, genom att utgå från fyra grundläggande principer.

Tillsammans skapar vi ekonomiskt bärkraftiga företag och turism som inte leder till onödig miljöpåverkan och är uppskattad av både boende och besökare.

Hållbarhetklivet är ett smart sätt att marknadsföra ditt företag – och vara en del av hållbar besöksnäring! Alla kan göra något.

Läs mer här: www.hallbarhetsklivet.se

 

Webinarier och workshops

Vill du medverka på en workshop om produktutveckling eller kanske lyssna på ett webinarium om att starta aktiebolag? På www.foretagsarenor.se/kalender/ kan du läsa mer om detta samt alltid hålla dig uppdaterad på nya spännande webinarier och workshops som annordnas för våra lokala företag i Bohuslän.

 

Glöm inte att följa Sotenäs Kommun på sociala medier!

FacebookLinkedInInstagram

Upphandlingar i närtid

Under den närmaste tiden planerar vi att komma ut med följande upphandlingar!

  • Ramavtal Bevakningstjänster
  • Ramavtal Ordningsvakt
  • Ramavtal Färsk fisk

Är du intresserad av att lämna anbud? Håll utkik på kommunens upphandlingsportal eller sök efter våra upphandlingar direkt i Opic!

Vi vill även tipsa om att vi lägger upp resultatet av avslutade upphandlingar på vår hemsida! Läs mer här.

 

Hållbar Kunskapsturism vill synliggöra forskning och lokala miljöprojekt i norra Bohuslän och ge besökaren ytterligare en anledning att besöka området.

Det pågår så mycket intressant forskning och projekt kring hållbara initiativ som inte syns för den bredare allmänheten. Projektet ska forma ett koncept för samverkan och kommunikation som sätter kunskapen i ”skyltfönstret” på ett tilltalande sätt. Varje plats har sina unika värden att placera i sitt ”showroom” och tillsammans formar de fyra kommunerna som deltar i projektet en helhet som kan locka en helt ny grupp av besökare – kunskapsturisterna. 

Läs mer om projektet HÄR!

Aktuellt från Samhällsbyggnadsförvaltningen

I nyhetsbreven kommer vi alltid skriva lite om vad som är aktuellt från Samhällsbyggnadsförvaltningen och dess enheter! Vi ska även försöka få in lite tips och tricks för dig som företagare och även beskriva lite hur vi jobbar! 

Förvaltningen består av flera enheter och de enheter som lokala företagen främst kommer i kontakt med är:

  • Plan och byggenheten (som även innefattar mark och exloatering)
  • Miljöenheten
  • Drift och projekt

Det är dessa enheter vi kommer fokusera informationen från.

Dagens tips!

Vi har tagit fram en hel del E-tjänster! Tex kan man idag lämna in ansökningar om bygglov, markköp eller markarrende via dessa e-tjänster! Använd gärna dessa som företagare, det hjälper oss mycket! Läs mer HÄR. Är du osäker på hur det fungerar, kontakta respektive enhet eller näringslivsutvecklaren Fredrik Handfast.

Aktuell situation för bygglov

Handläggningstiden för bygglov ska maximalt vara 10 veckor efter komplett ansökan. Det har vi till största delen klarat av under årets början. Nu går vi in i en tuff period då vi nyligen haft en viss personalomsättning och behöver nyrekrytera.

Aktuell situation för mark och exploatering (MEX)

Situationen på MEX har under en tid varit ansträngd med många ärenden. Så är fortfarande fallet. Beslut är taget på att prioritera företagsärenden och vi jobbar aktivt med att hitta sätt för att komma till beslut fortare och på så sätt även få ner ärendevolymen.

Sotenäs Symbioscentrum

Stärkt lokal samverkan – en väg till ökad lönsamhet och ökad hållbarhet

Funderar du på vad vi gör på symbioscentrum? Du kanske hört oss prata om cirkulär ekonomi samt industriell och social symbios men undrar hur vi jobbar med det i praktiken? Läs mer på HÄR om vad vi arbetar med och hur vi arbetar! Vi berättar även om hur du som företagare i Sotenäs kan få stöd och hjälp av oss!

Har du frågor, funderingar eller idéer - kom gärna in till oss på en kaffe eller boka in oss på en digital kaffe! Så ser vi hur vi kan hjälpa just dig!

 

Besöksadress: Hagabergsindustrigata 1, Kungshamn

Boka digitalt kaffe med: leif.andreasson@sotenas.se 0523-66 46 96 alternativt
fredrik.handfast@sotenas.se 072-20 33 785

Sent with Get a Newsletter
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!