Bobrev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

MARS 2021


I det här bobrevet berättar vi om...

... hur det går med förstudien kring ev sammanslagning av Bageriet 1 och 2, vårt brandskyddsarbete, hur vi hanterar dina personuppgifter, status för garantiåtgärderna, datum för årets stämma samt hur Sydsverige Entreprenad hanterar våra felanmälningar. En liten påminnelse inför kommande strömavbrott blir det också. Och slutligen har vi glädjen att hälsa några nya medlemmar välkomna i föreningen.


Sammanslagningen - vad händer?

Jurideko - som har uppdraget att genomföra förstudien om eventuell sammanslagning av de båda Bageriet-föreningarna - håller just nu på att uppdatera förstudien med aktuella siffror från årsredovisningen för 2020. 

Sedan hoppas vi att kunna genomföra ett informationsmöte för alla medlemmar under maj månad (i stället för det möte som fick ställas in i november pga Covid-19).


Brandsäker förening

Två gånger om året kontrolleras våra brandsläckare och annan brandskyddsutrustning av dom externa firmor som vi har avtal med. Och 4 gånger om året gör vi också en egen intern brandrond. Då kontrollerar vi bl a att det inte finns saker i trapphusen som skulle kunna fatta eld eller som hindrar framkomligheten vid en eventuell utrymning.

Här har ni alla skött er jättebra - och får fint beröm från brandskyddsansvarig!

Brandvarnaren i lägenheten är också en viktig del av brandskyddet - och den är ditt ansvar! Du glömmer väl inte att regelbundet testa att den fungerar?

Om brandvarnaren börjar pipa då och då, är det dags att byta batteriet. Vi rekommenderar att du köper ett litiumbatteri, det är lite dyrare men det håller längre.


Dina personuppgifter

För att säkerställa att vi i Bageriet 2 följer dataskyddslagen (GDPR) och hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt, så har vi tagit fram en personuppgiftspolicy för föreningen.

Vi har gått igenom vilka uppgifter som vi lagrar och säkrat att vi har en laglig grund för behandlingen. Vi har också tittat på hur länge olika uppgifter får sparas och för vilket syfte vi sparar dom - allt för att vi inte ska hantera fler uppgifter än vi faktiskt behöver.

Ibland behöver vi lämna ut dina personuppgifter till någon annan - t ex till BoNea som är vår ekonomiska förvaltare - och då har vi tecknat s.k. personuppgiftsbiträdesavtal, för att garantera att dina uppgifter hanteras korrekt även där.

Hela personuppgiftspolicyn kan du läsa på hemsidan.


Garanterat tufft på sluttampen

 PEAB fortsätter att ducka för våra problem med ventilationen och elmätarna. Vi har nu kommit till ett läge där Peab anser att dom är klara med alla åtgärder - men vi anser att det inte räcker.

Vi håller därför att formulera våra krav till Peab inför en slutförhandling. När det gäller elmätarna, som ju fortfarande inte visar några mätvärden, så kommer vi att begära ekonomisk ersättning så att vi kan byta ut systemet helt och hållet.

När det gäller ventilationen är vi rädda för att vi inte kommer så mycket längre. Överföring av dofter mellan frånluft och tilluft är uppenbarligen en känd "biverkning” hos de roterande värmeväxlare som vi har och lösningen godkändes av besiktningsmannen som utförde besiktningen vid inflyttningen 2014. Därmed inte sagt att vi ger upp försöken att åtgärda problemet, men baserat på sakkunniga vi pratat med tror vi att chansen för att PEAB betalar för det är väldigt liten.


Årets stämma är bokad

Årets ordinarie föreningsstämma kommer att bli den 15 juni. 

Vi hoppas att vaccineringen mot Covid-19 då har kommit så långt att vi ska kunna genomföra stämman "live" - vi längtar ju efter att få träffa er alla igen. 

Har du någon fråga som du vill ta upp på stämman - tänk då på att skicka in din motion i god tid, så att styrelsen hinner behandla den innan kallelse till stämman skickas ut. Vi räknar med att skicka ut kallelsen i början av maj.

Henrik och Kevin i valberedningen är igång med att leta efter nya ledamöter till styrelsen. Är du intresserad? Maila i så fall direkt till valberedningen på:

Valberedningen@bageriet2.se. 


Vad händer med min felanmälan?

När något inte funkar som det ska - kodlås, grindöppnare, porttelefoner, trasig belysning eller vad det nu kan vara - så ska du felanmäla det till Sydsverige Entreprenad på den här länken 

Vad händer sedan då? Hur får man veta när Sydsverige har åtgärdat problemet?

Vi tycker inte att återkopplingen på våra felanmälningar har varit något att hurra för, så därför har vi haft ett möte med Sydsverige i veckan för att diskutera detta. Sydsverige har lovat att bättra sig - både vad gäller hur snabbt dom tar tag i en felanmälan och återrapporteringen när ärendet är löst. 

Det system som Sydsverige har för att hantera felanmälningarna har några år på nacken, men dom planerar att byta till ett modernare system under våren. Då hoppas vi att det också kommer bli lättare för styrelsen att kunna följa vad som händer i olika ärenden och göra våra påstötningar snabbare än idag. Det kan bara bli bättre!


Strömavbrott 24 mars

Pga av ett mindre elarbete kommer vi troligtvis att behöva bryta strömmen i hela fastigheten en kort stund vid 10-11-tiden onsdagen den 24 mars. Vi förstår om detta stökar till det, särskilt nu när så många arbetar hemifrån pga pandemin. 

Och du... Tänk på att inte använda hissen den här tiden. Det är ju inte så kul med "kvarsittning".


Inget bobrev utan skitprat

Vad är väl ett bobrev utan ett inslag om miljöhuset? Alldeles alldeles underbart? Ja, i så fall får det underbara vänta till nästa gång, för vi har en liten pekpinne även denna gång...

Ni har säkert märkt att vi inte fick någon tömning av glaskärlen förra veckan, eftersom någon hade tryckt ner en stor glasskiva i tunnan.

Tunnorna är avsedda för flaskor och glasburkar, men stora glasskivor hör absolut inte hemma där. Den sortens avfall får man själv köra till återvinningen. Då blir alla glada och nöjda och vi slipper skitprat i bobrevet.


Har du synpunkter, önskemål, frågor eller funderingar?
Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!