Bo-brev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

DECEMBER 2018


Hej i husen!

Högt och lågt, smått och stort - allt ska hanteras, beslutas, ageras på och genomföras eller avskrivas. Här kommer ett axplock av det som hänt sen sist: 

Ekonomi, el och autogiro

Budgeten för 2019 är i princip klar. Vår ekonomi är fortsatt god och styrelsen har därmed beslutat att hålla månadsavgifterna oförändrade för 2019. 

Att elpriserna går upp råder vi dock inte över. Vi har under hösten förnyat ett treårsavtal med EON vilket innebär att det rörliga elpris som du betalar för din förbrukning ändras på kommande avgiftsavier från 0,85 öre / kWh till 1,10 öre. Det gäller från och med januari månads räkning.  

Vill du ha en smidig hantering av månadsavgiften så ansöker du om autogiro. Det gör du enklast via länken till BoNea https://bonea.realportal.nu Ditt användarnamn och lösenord hittar du på din senaste avgiftavi. Du kan också ansöka via en pappersblankett. Hör av dig till styrelsen så ordnar vi blankett!  


Ventilation

När dagar och nätter är kalla så stänger vi om oss. Nu är tiden då vi uppmärksammar eventuella brister i ventilationen. För att vi ska få ett så gott underlag som möjligt skickar vi inom kort ut en enkät med begäran (ja, det är mer än ett önskemål) om att ni sätter denna på kylskåpsdörren eller annan central plats och noterar i de fall ni känner ovanliga lukter som kan hänföras från husets ventilation. 

Vi räknar med att du har intresse av att göra detta med omsorg under hela perioden december 2018 till mars 2019 så vi har möjlighet att hitta gemensamma nämnare och får ett ordentligt underlag till femårsbesiktningen med PEAB. Blankett kommer inom kort! 


P-tillstånd på gården

De utlovade P-tillstånden från Q-park har nu nått fram. Har du inte ett giltigt P-tillstånd synligt placerat riskerar du dryga böter från Q-park som övervakar att inga utomstående använder P platserna på den asfalterade gården från och med januari månad. Du som hyr ska ha fått ditt P-tillstånd för din P-plats på gården. 


Duvslaget

Efter monterandet av en plåt i porten mot Helsingborgsgatan 10 försvann äntligen den flock duvor som bosatt sig där. Ett par gav dock inte upp så lätt. De flyttade helt sonika upp på grind-mekanismen och har levt ett allt annat än lugnt men tydligen trivsamt liv där. Förra veckan blev de vräkta då Henry på styrelsens begäran monterade vassa fågelpiggar på båda sidorna. Det kändes lite taskigt - men meningen var att det skulle blivit renare och trevligare i grinden. Vi hade dock underskattat hur mycket just detta duvpar trivs på just denna adress. De flyttade över till närmaste fönsternisch i porten - där sitter de nu och blänger olyckligt på styrelseledamoten. Så nu är frågan - fler otäcka piggar på fönsternischen eller bygga evakueringsbostad på lämplig plats för duvparet Dick och Dolly? Goda råd mottages tacksamt!


Aj, aj, aj - det bultar och det bankar!

Kanske ingen under 50 känner igen låttexten men på förekommen anledning som det heter ber vi er att tänka på grannarna när ni är mitt i något förbättringsprojekt.

Det. finns väl inga exakta regler och tider men mellan kl 21,00-08,00 sisådär känns det bra om vi kan ha tyst- och sovtid och därmed undvika att borra, såga, spika, tjoa och banka. 

Det mesta är lättare att tolerera om man bara är förberedd på det. Skriv en lapp eller ring på hos den som bor vägg i vägg och berätta vad du gör och när du är klar.

Är du istället sugen på att höra orginal-låten och den spännande fortsättningen på låttexten - klicka här! https://open.spotify.com/track/6EjXKW7utXJnMDVTTd7PGn?si=TY7nwbjUSxSvZF0UxdbJ9Q


Vi önskar er alla en fortsatt fin decembermånad. Kom ihåg att vara rädd om dig! Kolla att din brandvarnare fungerar. Blås ut de levande ljusen innan du går hemifrån och bär reflex utomhus! 


Mer information (stadgar, styrelse, kontaktuppgifter för felanmälan, trivselregler etc)
finns på hemsidan bageriet2.se. Klicka på huset för att komma direkt dit! 
Använd gärna Facebook gruppen Bageriet 2 när du snabbt vill nå ut till dina grannar med frågor eller information. Gruppen är endast är öppen för medlemmar i föreningen.
Klicka på F så kommer du dit. 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!