Bobrev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

MAJ 2021


I det här bobrevet berättar vi om...

...att vi återigen måste flytta planerat informationsmöte om eventuell sammanslagning av föreningarna. Vi berättar också om vad som händer med garantiåtgärderna, ger lite mer information inför stämman, kommer med schyssta grillråd, skänker bort brandvarnare och berättar om hur vi pysslar om husen och trädgårdarna. Och så hälsar vi flera nya medlemmar välkomna!


Inställt informationsmöte - igen...

Vi har ju tidigare bett er vika den 10 maj i era kalendrar för informationsmöte om eventuell sammanslagning av Bageriet 1 och Bageriet 2 - det möte som vi med kort varsel fick ställa in i höstas pga pandemin. Och nu får vi göra det igen, dvs ställa in mötet.

När vi bokade in den nya mötestiden i maj, så trodde vi att begränsningen om max 8 personer på allmänna sammankomster skulle vara ett minne blott. Så har det nu inte blivit - och vi tvingas därför skjuta på mötet. till efter sommaren.


Sista striden det är...

Nu tänkte jag kanske inte i första hand på 1 maj-demonstrationer, utan på den slutliga bataljen med Peab om garantifrågorna...

Den externa ventilationskonsult som styrelsen kopplat in för att titta på ventilationsanläggningen har bekräftat det som vi själva har misstänkt, dvs att en ventilationsanläggning med roterande värmeväxlare riskerar att föra över dofter mellan frånluft och tilluft.

Eftersom de åtgärder som Peab har vidtagit kring ventilationen inte har inneburit någon förbättring vad gäller dofterna, så skrev vi Peab i början av april och krävde en s.k. efterbesiktning av kvarstående garantipunkter från 5-årsbesiktningen. Ventilationen givetvis är den enskilt största och allvarligaste punkten, men vi har även påtalat att vi ännu inte har fungerande avläsning av elmätarna.

Peab har svarat på detta brev - och ställer sig fortsatt kallsinniga till våra krav på ytterligare åtgärder kring ventilationen. Peab anser att de har gjort allt de kan - men det kan vi givetvis inte acceptera. När det gäller elmätarna så går det i alla fall åt rätt håll - OurEnergy har kompletterat systemet med både ny hårdvara och mjukvara som ska göra att mätvärden från dom olika mätarna ska kunna samlas in.

Vi har också haft ett avstämningsmöte med den besiktningsman som deltog i 5-årsbesiktningen. Vi gick igenom samtliga kvarstående punkter, och diskuterade vad vi mer kan göra för att förbereda oss inför den kommande efterbesiktningen. Besiktningsmannen har sedan, tillsammans med en projektör inom ventilationsområdet, varit och tittat på anläggningen. Enligt projektören skulle vi kanske kunna sätta in s.k. elektrostatfilter, som t ex används av restauranger och som är bättre på att eliminera dofter än nuvarande filter. Vi väntar nu på att få en kostnadsuppskattning på montering av sådana filter.

Parallellt med detta har även haft kontakt med det danska företag som tillverkat ventilationsanläggningen, och de håller också på att undersöka om det finns bättre filter till anläggningen än vad vi har. 

Ja, många är inblandande i denna ventilationssoppa. Men ju fler kockar, desto bättre soppa – hoppas vi…

Fast om det nu bara blir en blaskig buljong av alla dessa ansträngningar, så måste vi kanske byta ut hela den befintliga ventilationsanläggningen mot en ny anläggning som inte använder sig av roterande värmeväxlare. 

Ett sådant byte är ett omfattande och kostsamt projekt – och vi försöker därför nu också få en bild av hur stora kostnaderna kan vara, för att ha detta med oss in till kommande ”drabbning” med Peab.


Senaste nytt om stämman 15/6

Vi har ju lagt årets stämma i mitten av juni - med förhoppningen om att vi då ska kunna genomföra stämman med personligt deltagande. 

Precis som förra året så har styrelsen beslutat att vi ska använda oss av den tillfälliga lag som Riksdagen har antagit pga pandemin. Vårt beslut innebär att du kan utse valfri person som ditt ombud på stämman om du inte själv vill eller kan närvara och att ett ombud kan företräda mer än en medlem på stämman.

Kallelse och dagordning till stämman kommer vi att skicka ut så snart som möjligt efter 17 maj (då vi säkert vet om vi fått lättade restriktioner för antal deltagare i allmänna möten). Då delar vi också ut den fullmaktsblankett som du ska använda om du vill skicka ett ombud till stämman. 


Vill du engagera dig i styrelsen?

Har du funderat på att engagera dig i föreningens styrelse, men är osäker på vad det innebär? På vår hemsida kan du läsa mer om styrelsearbetet.

Hör av dig till valberedningen om du känner att detta är något för dig! Mailadressen är Valberedningen@Bageriet2.se


Grillsäsongen är här

Visst är det härligt att grilla!

Vill du grilla med kolgrill så går det bra att göra på innergården.

Grillen tänder du då med tändpåsar, tändrör, elgaffel (om man nu har tillgång till el på innergården) eller varför inte några lager hushållspapper indränkt med neutral matolja. Tändvätska får däremot inte användas.

Att grilla på balkongen är kanske inte lika populärt hos grannarna eftersom grilloset gärna letar sig in i lägenheterna intill. Men om du ändå gör det, så måste du använda elgrill eller en gasolgrill. Har du öppen balkong så får gasolbehållaren vara max 30 liter och om du har inglasad balkong så får den vara max 5 liter.

Alla våra trivselregler hittar du på vår hemsida.


Brandvarnare bortskänkes

Missade att byta brandvarnare när vid delade ut nya i december 2019? Då har du fortfarande chansen. Vi har några brandvarnare kvar i lager.

Först till kvarn gäller...


Underhållande aktivieter

Precis som vi själva känner behov av lite uppfräschning efter vintern, så behöver våra hus pysslas om och underhållas.

Så snart som vårvärmen är här för att stanna så kommer  entréer, trädetaljer på uteplatser, miljöhus samt trappor upp till innergårdarna gårdarna att oljas. 

Därefter kommer vi fortsätta med bättringsmålning invändigt av trapphusens entré- och källarplan.

Betongväggarna i garagenedfarten lyser idag gröna av alger - så dom ska tvättas rena. Tag betäckning när du ser någon i styrelsen komma med högtryckstvätten i näven, för då är det dags. 

Stopp i avloppsrören är inte kul, det vet alla som drabbats. Därför kommer vi låta en firma genomföra en s.k. underhållsspolning av rören i både badrum och kök. Vi återkommer med mer information nar vi spikat datum för arbetet.


Vart tog din cykel vägen?

Vilken dag som helst kommer Sydsverige att flytta bort alla cyklar från cykelrummen som fortfarande har kvar buntbandet på styret.

Missade du att rädda undan din älsklingscykel? Kontakta då styrelsen före den siste maj, så kan du få tillbaka den.


Det våras för trädgårdarna

Uppfräschningen av trädgårdarna, som påbörjades förra året, fortsätter nu med nästa etapp.

Trädgårdsgruppen har fått en liten budget för arbetet och håller som bäst på att bestämma sig för vad pengarna ska användas till.

Vill du vara med i trädgårdsgruppen, så är du mer än välkommen! Hör av dig till styrelsen.


Har du synpunkter, önskemål, frågor eller funderingar?
Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!