Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kontaktperson för ditt distrikt, din rasklubb eller lokalklubb. Skicka gärna vidare informationen till fler berörda.

Klicka på loggan för att komma till vår hemsida

SBK-info

Informationsbrev till distrikt, rasklubbar och lokalklubbar i Svenska Brukshundklubben. 


Klubb och organisation


Projekt Klubbwebb 2021

Arbetet med den nya webben fortskrider enligt plan. Den senaste tiden har fokus legat på den tekniska utvecklingen av plattformen.

Information från den senaste sprintdemon finns som vanligt att läsa här.


Inför års- och fullmäktigetider 2022

Hösten är på intåg och det börjar bli tid att planera inför årsmöten 2022 tro det eller ej. På vår samlingssida om årsmöten finns mycket matnyttig information, mallar och svar på vanliga frågor att ta del av.

Valberedningen bör nu påbörja sitt arbete, om det inte redan är igång. Enligt valordningen, som började gälla förra året, ska valberedningen presentera ett preliminärt förslag senast den 15 november eller 15 december beroende på nivån i organisationen.


Sätt igång och motionera

Vill du förändra något i Svenska Brukshundklubbens verksamhet – lämna motion till klubben! Motioner ska vara skriftliga och lämnas senast den 20 oktober från medlem till klubbstyrelse på lokalklubb eller rasklubb. Motioner från lokalklubb till distrikt ska vara distriktsstyrelsen tillhanda senast den 15 november. 

Läs mer om motioner här.


Ansök om förtjänsttecken, medaljer och utmärkelser

Års- och fullmäktigemötet är ett trevligt tillfälle att dela ut förtjänsttecken, förtjänstmedaljer eller utmärkelser inom tjänstehund till klubbens funktionärer och medlemmar. Klubbens ansökan ska sändas till distrikt eller rasklubb för godkännande, som sedan sänds vidare till förbundet för beslut. Vänta inte för länge under hösten med beslut och ansökan, då kan kansliet handlägga ansökningarna i tid inför ert möte. 

Här kan du läsa mer om förtjänsttecken, medaljer och utmärkelser.


Kennelfullmäktige 2021

Kennelfullmäktige (KF) är Svenska Kennelklubbens (SKK) riksdag och hålls vartannat år. Svenska Brukshundklubben deltar aktivt på Kennelfullmäktige med åtta delegater. I år genomförs Kennelfullmäktige den 22–24 oktober i Göteborg. På fredagen genomför Brukshundklubben ett förberedande möte tillsammans med specialklubbarna för arbetande raser/verksamhet, verksamhetsklubbarna samt Sveriges Hundungdom.

Föredragningslista och handlingar som kommer att behandlas på SKK:s KF kan du läsa här.


Organisationskonferens och tjänstehunds utbildningsdagar 2022

De två konferenserna genomförs nästa år samtidigt och med delvis gemensamma programpunkter. Datum för konferenserna är den 4–6 februari på Radisson Blu Arlandia Hotel. Mer information om upplägg och innehåll kommer att kommuniceras till berörda parter när alla detaljer är satta.

Läs mer här.


Kongress 2022

Nästa års upplaga av kongressen kommer att genomföras 7–8 maj på Radisson Blu Arlandia. Distrikt och rasklubbar; Boka datumen i er kalender redan nu! Den 1 januari 2022 ska motioner från distrikt och rasklubbar vara inlämnade till förbundet.

Läs mer om kongressen här.


Brev från valberedningen - gör er röst hörd!

Förbundets valberedning kommer i mitten av september göra ett utskick i organisationen som ett led i dess arbete inför kongressen 2022. Kom gärna med förslag på personer som ni tror skulle passa för en roll i förbundsstyrelsen nu eller i framtiden.

Vill du veta hur valberedningen jobbar och vilka viktiga datum som gäller för organisationen inför valberedningens förslag läs mer här.


Logotyp

Ni vet väl om att om att SBK-loggan finns tillgänglig gratis för alla distrikt, rasklubbar och lokalklubbar!

Loggan beställs enkelt här.


Sök stipendium ur Utbildningsfonden

Vi vill redan nu slå ett slag för utbildningsfonden. Agria och Svenska Brukshundklubbens utbildningsfond ska främja utbildningsinsatser som bidrar till att öka kunskapen om hund inom Svenska Brukshundklubben. Lokalklubbar, rasklubbar eller distrikt inom Svenska Brukshundklubben är välkomna att ansöka om stipendium. 

Sista ansökningsdatum är 31 maj varje år så det finns gott om tid att ansöka om medel ur fonden inför nästa år.

Läs mer om utbildningsfonden här.


Hundens vecka

Hundens vecka äger rum 13-19 september. 

Förra året under Hundens vecka arrangerades massor av föreläsningar, uppvisningar och andra roliga aktiviteter för både hundägare och hundar runt om i hela Sverige. Anmäl det ni kommer arrangera till Studiefrämjandet.

Inför och under Hundens vecka tagga gärna #hundensvecka @brukshundklubben @studieframjandet på ert klubbs konto på Instagram. 

Hundens vecka arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med Svenska Kennelklubben, Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben.

Svenska Brukshundklubben kommer att publicera flera föreläsningar, intervjuer och informationsfilmer på Facebook.

Läs mer om Hundens vecka här.


Anordna eller delta på en Hundmarsch

Hundmarschen möjliggör möten mellan människor, fysisk aktivitet, upplevelser, rekreation och avkopplande samvaro i naturen i ett sammanhang där hunden är den gemensamma nämnaren. Under Hundens vecka 13-19 september anordnar Svenska Brukshundklubben en hundmarsch på distans, läs mer om den här.

Vill du och din klubb anordna en Hundmarsch nu under hösten eller kanske nästa år? Ta kontakt med oss så skickar vi pins och diplom kostnadsfritt, hundmarschen@brukshundklubben.se.

Här finns tips till er som vill arrangera.


Hundägarutbildning


Lärarutbildning

SBK Lärare Bruks- och tävlingslydnad.

Passa på och skicka lärare på vidareutbildning mot SBK Lärare Bruks- och tävlingslydnad. Utbildningen startar med en fysisk träff 30 sep - 3 okt i Västerhaninge.

Sista anmälningsdatum är 12 september.

Läs mer och anmäl här.


Uppdatering SBK Instruktör Specialsök

Uppdatering SBK Instruktör Specialsök pågår för fullt. Har ni inte hunnit med att anmäla era instruktörer ännu går det bra att göra nu. Det är löpande antagning till utbildningen året ut.

Mer info och anmälan här.


D-HUG konferens

Den 31 oktober är det dags för nästa D-HUG konferens. Konferensen är även denna gång digital via Zoom mellan kl. 09:00 - 12:00. Temat för konferensen är rutiner kring utbildningar och kursplaner.

Program och inbjudan kommer via mail till distriktens utbildningsansvariga och läggs även upp hemsidan inom kort.


Avel och hälsa


RAS/RUS-konferens

Årets RAS/RUS-konferens äger rum under helgen 15-17 oktober på Scandic Infracity i Upplands Väsby. Inbjudan är skickad till distrikt och rasklubbar med en länk till anmälningsformuläret. På programmet står bl.a. regelrevideringen av MT. 

Läs mer om RAS/RUS-konferensen här.


Vostotjnoevropejskaja ovtjarka (VEO) tillhör SBK-raserna

Utskottet för avel och hälsa vill bara uppmärksamma arrangörer av MH och MT på att rasen vostotjnoevropejskaja ovtjarka (VEO) nu är en del av SBK-familjen och att den i och med det tillhör SBK-raserna när prioriteringen ska göras.


Tjänstehund


Krisberedskapsveckan

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap arrangerar för femte året den så kallade Krisberedskapsveckan tillsammans med kommuner, länsstyrelser och frivilliga försvarsorganisationer för att informera och engagera människor. Krisberedskapsveckans huvudbudskap är att varje människa är en viktig resurs i vårt lands samlade förmåga att möta olika hot. Krisberedskapsveckan äger rum 27 september till 3 oktober.

Läs mer om Krisberedskapsveckan här.


Facebook och Instagram

Ta del av kul och aktuell information som du kan vara med och kommentera genom att gilla vår sida på Facebook och följa oss på Instagram. 

Svenska Brukshundklubben på Facebook

Svenska Bruskhundklubben på Instagram

Brukshundklubbens facebook-grupp

Köp kurslitteratur i SBK-shopen www.sbkshopen.seVåra samarbetspartners:Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!