Juli 2021

Vår debattartikel gav resultat

Efter att Altinget publicerat vår debattartikel, som du kan läsa här, har Naturvårdsverket kontaktat oss.

Styrelsen ska den 30 augusti få träffa myndighetens enhetschefer och handläggare på ett digitalt möte då vi ska få informera om dagens situation vad gäller täkttillstånd, klimat- och miljöfrågor och beskriva torvbrukets villkor. Vi är mycket tacksamma för denna möjlighet då vi för första gången någonsin fått denna chans att förbättra dialogen med vår viktigaste myndighet, Naturvårdsverket.


Expertgrupperna nystartar

Som medlem har du möjlighet att delta i våra expertgrupper där vi informerar och diskuterar viktiga ämnesfrågor. Inbjudan skickas ut till alla som tidigare anmält sig men fler deltagare är varmt välkomna. Om du inte redan är med, anmäl dig så snart du kan till någon/några av grupperna. Mer information om varje grupp finns på medlemssidan.

Växttorvgruppen: Sammankallande är Mattias Persson, agronom och produktichef, Econova. Nästa möte är den 10 september kl 10-12. Inbjudan med detaljerat program finns på Medlemssidan. Anmäl ditt intresse till: mattias.persson@econova.se

Juridik- och tillståndsgruppen: Sammankallande är Rita Larsson, projekteldare torv, Neova. Gruppen ska bjuda in till ett möte efter sommaren. Anmäl ditt intresse till: rita.larsson@neova.se

Energigruppen: Sammankallande är Stefan Östlund, miljöchef, Neova. Gruppen planerar att ha ett möte efter sommaren. Anmäl ditt intresse till: stefan.ostlund@neova.se


Tillsammans når vi längre

Publicera inforamation och fakta som finns på www.svensktorv.se på din hemsida. Det är bra om alla medlemsföretag har samma fakta och bemöter missuppfattningar med ett gemensamt budskap.

Bifogar

Mer material kan du ladda ner från hemsidan

Glöm inte att dela och gilla oss på sociala medier, vi är aktiva både på LinkedIn och Facebook.

Här finns senaste numret av Tidningen Svensk Torv att ladda ner.


Är du en av våra viktiga medlemmar?

Som medlem är du med och stöttar vårt viktiga arbet med att informera om torv och verka för det svenska hållbara torvbruket. 

Som medlem har du också tillgång till information på inloggningssidorna på vår hemsida. Där kan du bland annat ladda ner en medlemslogotyp. Läs mer på våra medlemssidor.

Har du inte lösenordet, maila info@svensktorv.se


Ingrid Kyllerstedt är nåbar hela sommaren på telefon: 070-293 95 34 och läser även mailen: ingrid.kyllerstedt@svensktorv.se

Vi önskar er en fortsatt skön sommar!

Pia Holmlund, ordförande
Rita Larsson, vice ordförande
Ingrid Kyllerstedt, ansvarig politik och kommunikation


Kontaktuppgifter till Branschföreningen Svensk Torv
facebookhomepagelinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Branschföreningen Svensk Torv eller Stiftelsen Svensk Torvforskning eller för att du är registrerad för våra utskick. Vill du avregistrera dig, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!