Bobrev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

APRIL 2022


I bobrevet för april...

... påminner vi om poströstningen inför stämman. Vi berättar om vad som händer med trädgårdarna och vad som snart händer på målningsfronten. Vi vill veta om din porttelefon krånglar och vi berättar om nya regler från MSB kring dörrmattor. Farligt Avfall-bilen kommer snart till en plats nära oss - läs om var och när. Fusionsgruppen kommer med en kort rapport. Och slutligen har vi en ny medlem att hälsa välkommen. Mycket att läsa - det är bara att sätta igång!


Glöm inte att poströsta!

Om du inte redan har lämnat din poströst till extrastämman den 28/4, så är det hög tid nu. Lämna röstsedeln i styrelsens postfack på Helsingborgsgatan 14 senast på onsdag 27/4 kl 19.

För att poströsten ska vara giltig måste det tydligt framgå vem som har avgett rösten. Underteckna med namnteckning och namnförtydligande samt ange ditt lägenhetsnummer.


Ansiktslyft för trädgårdarna

Som du nog har märkt så har trädgårdarna fått ett litet ansiktslyft de senaste veckorna.

På B/C-gården har Greenwelle planterat liguster ut mot miljöhus/parkering och i rabatten samsas rosor med buxbom och lavendel. 

På C/D-gården har vi fått en häck med olika sorters bärbuskar - blåbär, krusbär, hallon och vinbär. Även här har rabatten fått några nya kompisar.

Vi har tecknat nytt avtal med Greenwelle om trädgårdsskötseln för 2022. Tyvärr har priset på deras tjänster ökat så pass mycket sedan förra året, så vi har fått plocka bort gräsklippningen ur avtalet. Men vi lovar att hålla efter gräsmattorna i egen regi i stället - det kanske inte blir lika välklippt som på en golfgreen, men vi ska göra vårt bästa. 


Dags för målning och oljning

Redan förra året planerade vi att måla om entrédörrarna samt olja trädetaljer vid trappor, uteplatser och miljöhus, men det var lång kö till målerifirmorna. Så vi fick skjuta på arbetet till våren i stället - och snart är det dags. Vecka 20 kommer Sandå Måleri hit med sina penslar och burkar. 


Hur mår din porttelefon?

Flera medlemmar har haft problem med porttelefonerna under de senaste månaderna och vi har haft flera "utryckningar" från Nocab för att åtgärda problemen. 

Vi misstänker att det är fler porttelefoner som behöver åtgärdas och planerar därför en samlad översyn. Om du har problem med att det aldrig går fram någon signal när dina besökare ringer på, eller att ni inte hör varandra när du har lyft på luren - skriv ett mail till styrelsen och berätta.


Ajöss till dörrmattor i trapphuset

På vår brandrond tillsammans med Avarn i april fick vi veta att det kommit nya regler från MSB kring dörrmattor i trapphusen. Eftersom trapphuset är en utrymningsväg så är det av brandskyddsskäl inte tillåtet att ha dörrmattor i trapphuset.

Så här skriver Avarn i brandprotokollet: "Om en brand skulle utbryta i en lägenhet kommer trapphuset att fyllas med svart rök. INGEN kommer att se något. Skulle då någon halka på dörrmattorna i trapphuset så kommer denna person att bli ett hinder som många skulle snubbla över i denna paniksituation."

Så därför säger vi nu ajöss till alla trevliga dörrmattor som ligger utanför våra dörrar. Men mattorna kan ju vara lika trevliga innanför dörren...


Farligt Avfall-bilen

För att slippa ha ett tråkigt avsnitt om sådant som kastas i miljöhuset, som inte borde hamna där, så blir det i stället ett avsnitt om vad du kan lämna till Farligt Avfall-bilen.

Bilen kommer till Stadshuset tisdag 3/5 kl 19-19:45 och till Möllevångstorget torsdagen 19/5 kl 19-19:45.

Detta tar Farligt Avfall-bilen emot:

  • Sprayflaskor hårspray och spraydeodorant.   
  • Bekämpningsmedel (klass 3) insektsspray, träskyddsmedel och ogräsmedel.
  • Diverse kemikalier batterisyra, ammoniak, lut och kalklösare.
  • Diverse oljor spillolja, smörjolja och motorolja.
  • Färg-, lack- och limrester nagellack, burkar med intorkad färg, penslar och rollers med rester av olje- och lackfärg räknas hit. Burkar med rester av vattenlöslig färg hanteras även i samma insamlingssystem som farligt avfall.
  • Kvicksilverhaltiga material äldre febertermometrar.
  • Lösningsmedel thinner, lacknafta, penseltvätt, bensin, terpentin, fotogen, T-sprit och aceton.
  • Rengöringsmedel silverputs, kalkborttagare, polish, golv- och ugnsrengöringsmedel, blekmedel och fläckborttagningsmedel.
  • Småbatterier och bilbatterier. En hel del apparater och leksaker har inbyggda batterier och om du inte kan ta loss det lämnar du in hela apparaten.
  • Elavfall småelektronik upp till en mikrovågsugns storlek - glödlampor, lågenergilampor, lysrör, hårtorkar, strykjärn, rakapparater, handverktyg, mobiltelefoner, batteridrivna leksaker.

Rapport från fusionsgruppen

I förra veckan hade vi nytt möte med arbetsgruppen för den eventuella fusionen.

Vi ska nu ta fram informationsbrev som ska skickas till alla våra leverantörer - om stämman i juni säger ja till att registrera fusionsplanen hos Bolagsverket.

Vi går också igenom vilka avtal som behöver sägas upp innan halvårsskiftet, ifall vi vill omförhandla avtalen eller byta leverantör helt och hållet.   


Summary in English

- Don´t forget to leave your postal vote for our "extra stämma". Put your voting paper in "styrelsens" mailbox at Helsingborgsgatan 14 no later than the 27th of April at 19

- Have you seen the new flowers and bushes in our gardens that Greenwelle have planted? Greenwelle will also continue with the garden maintenance during 2022  

- Starting in mid May we will have our entrance doors repainted and all wooden details outside will be lubricated

- Is your intercom out of order? Please send an email to the board, so we can coordinate the repair 

- Due to new fire regulations we are no longer allowed to have doormats outside our front doors. Please remove your outside dorrmat as soon as you can

- Do you have waste that we do not take care of in our "miljöhus" (for example broken electronic devices)? Then you can leave it to the "Farligt Avfall-bil" at Stadshuset 3rd of May 19-19:45 or at Möllevångstorget 19th of May 19-19:45

- The "fusion group" continues its work - we are planning information to our suppliers and are going through all our agreements to prepare for renegotionations or terminations  


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar?

Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!