Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


Fullt fokus på UK idag med ett antal klassiska flasköl som avrundas med veckans G&T tips med svenskt bidrag samt lite röd magi från Portugal. 

/Gonzo


Vi startar vårt Britt-fokus med ett av de absolut vassaste bryggerierna, Timothy Taylor's, där vi tipsar om 3 öl. 

Timothy Taylor's är ett familjeägt lokalt bryggeri som grundades 1858 av Timothy Taylor. Ursprungligen baserat i Cook Lane, Keighley, West Yorkshire, England.

1863 flyttade man till större lokaler vid Knowle Spring i Keighley, där de är kvar än idag. Principen att inte acceptera det näst bästa fastställdes och förblir hos bryggeriet än idag. Detta innebär att de allra bästa ingredienserna används för att brygga bästa möjliga öl.

Timothy Taylors Landlord Pale Ale 4,1% - SB.51234 - 30,90kr

En klassisk Pale Ale framställt av de den finaste kvalitén av Golden Promise kornmalt, hela humleblad samt bryggeriets egna jäststam. Ölet har vunnit fler internationella utmärkelser än någon annan öl, bl.a. både CAMRA Champion Beer of Britain och Brewing Industry Awards Gold Medal inte mindre än fyra gånger.

En frisk smak av färskt rostat bröd med undertoner av karamell och på det kommer toner av apelsinmarmelad och örter som avslutas med en fin, angenäm och välbalanserad efterbeska.

Timothy Taylors Boltmaker Yorkshire Bitter 4,2% - SB.51230 - 30,50kr

Boltmaker är en genuin Yorkshire Bitter med en generös portion av maltighet och humledoft. Och precis som klassikern Landlord är denna öl bryggd med den finaste kvalitén av kornmalt, hela humleblad samt bryggeriets egna jäststam.

Boltmaker är en välbalanserad Yorkshire Bitter med citrus, frukt och kryddig humle på näsan. Rostade smaker med viss beska som leder till en mjuk, angenäm maltig finish.

Timothy Taylors Landlord Dark Ale 4,1% - SB.51238 - 30,90kr

Baserat på klassikern Landlord Pale Ale bryggd med de den finaste kvalitén Golden Promise kornmalt, hela humleblad samt bryggeriets egna jäststam, så har man i Landlord Dark tillsatt karamelliserat socker i brygden för att ge en rik men lätt och drickbar mörk ale.

Landlord Dark bjuder på en fruktig, rostad doft med inslag av choklad, citrus och rostad malt på paletten... A darker shade of pale!


Rudgate Brewery grundades 1992. Bryggeriet är beläget i hjärtat av Yorkshire i Vale of York. Det ursprungliga bryggeriet var beläget i den tidigare ammunitionsbyggnaden på RAF Marston Moor Airfield som var hem för Halifax-bombplanen som hjälpte till att försvara Storbrittanien under andra världskriget. Namnet kommer från den gamla romerska vägen "Rudgate" som går genom flygfältet. Denna väg ledde vikingarna längs vår dal och besegrade romarna i deras steg. Den här vägen och dess historia är det som anstiftade vikingars huvudtema för bryggeriet.

Multiprisbelönt dark mild med Madagascar vaniljstång.

Lätt humlad och välbalanserad. 


Yorkshire Terrier Amber Bitter Ale 4,2% - SB.52503 - 26,90kr

York Brewery slog upp dörrarna i maj 1996 vilket innebar en återgång till att brygga öl innanför stadsmuren i York efter 40 års frånvaro. Sedan starten har alla på York Brewery lagt ner hjärta och själ i att brygga utmärkta, handgjorda ale av allra högsta kvalitét.

Yorkshire Terrier är en single hop premium Amber Bitter Ale brygd med endast brittisk odlad Challenger-humle och en liten dos Crystal malt

Maltig smak med tydlig beska, inslag av knäckebröd, ljus sirap, grapefrukt och nötter. Serveras vid 10-12 °C till rätter av fläsk-, lamm-, och nötkött.


Vi fortsätter med succén "tips på sköna gindrinkar" där vi denna vecka använder prisvinnaren Bergslagen Organic Gin 45,7% - SB.85511 - 365kr

Vi jobbar vidare med G&T även denna vecka men vi adderar en torkad apelsinskiva istället för citron, galet gott!!


Niepoort påbörjade projektet i Dão under 2012. Vingårdar har inköpts i Gouveia och Vila Nova de Tázem. Jordmånen består av granit, vinrankorna är gamla, 30-60 år och belägna på hög höjd, 500 möh. Syftet är att framställa friska, eleganta men uttrycksfulla matvänliga viner. Handskörd, jäsning på ståltank, 12 månader lagring på cementfat. Buteljering efter naturlig klarning.

Vinet är friskt fruktigt med inslag av mörka bär, blommor, viol och örtkryddor med en balsamisk karaktär. Servera till fågel, ljust kött, charkuterier, ostar och som sällskapsvin.

2015 fick 91p/ 100 Andreas Larsson 100% Tasted Blind
2016 fick 5p/ 5 av SVD och FYND av Allt om Vin 

Ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.


La Maison Du Rhum erbjuder konsumenterna rom med autentisk bakgrund, särskiljande aromatiska profiler och ett sant ursprung. Dessutom är varje cask noga utvald med omsorg och precision från varje enskilt destilleri av dess romexperter.

Varje rom är åldrad och blandad i sitt hemland, vare sig det är Guatemala, Colombia, Guadeloupe, Trinidad och Tobago, Saint Lucia eller Reunion för att sedan uteslutande buteljeras av Dugas i Frankrike.

Sortimentet erbjuder en stor mångfald av aromatiska profiler (melass, sockerrörshonung eller ren "Agricole" sockerrörsaft), i olika typer: fransk, engelsk eller spansk.

De särpräglade etiketterna för hela sortimentet inspireras av vintage-rom-etiketter från samlingen av en rom entusiast.

- Alla flaskor innehåller 70cl -

La Maison du Rhum Colombia 48% - SB.56961 - 819kr

Destillerad i Column Stil 2008, av Hacienda Coloma. Lagras i gamla Bourbonfat, slutlagring sker sedan i gamla kaffelikörsfat i 6-7 veckor. Doften påminner om karamell,vanilj, kaffe och härliga kryddiga aromer. Totalt är 2657 flaskor buteljerande. Sockerhalt 14 gram/ Liter.

Doft: Karamell, kaffe, vanilj, kryddor Smak: Krämig karamell, kaffe och ek Finish: rostad, kaffeböna.

La Maison du Rhum Guatemala 45% - SB.56959 - 809kr

Denna rom kommer ifrån producenten Botran på Guatemala. Producerad av sockerrörshonung, och lagras enligt solerametoden i ca 15 år, och har lagrats i gamla bourbon fat och bourbonfat som har rostads om. Denna rom visar en underbar balans mellan ek och runda fruktiga aromer. Totalt 1829 flaskor buteljerade. Sockerhalt 0,52 gram/ liter.

Doft: blommig, torr vanilj, gula frukter, kryddor Smak: exotiska frukter, vanilj, släta kryddor Finish: ek, vanilj, exotiska frukter.

La Maison du Rhum Ile Maurice 53% - SB.56969 - 819kr

Denna rom är destillerad 2012, 100% Babet Column Stil, på ön Mauritius hos destilleri Charmel. Producerad av ren sockerrörsjuice som har lagrats på nya franska ekfat och cognacsfat med en slutlagring på rökiga Whiskey Islay fat ifrån Skottland i 2 år och 5 månader. Resultatet är en vacker kombination mellan torv och exotiska frukter. Totalt 3558 flaskor buteljerade. Sockerhalt 2,1 gram/ Liter.

Doft: Rökig, örtig, ljungblomma, något torvad Smak: rökiga, kanderade frukter, torr vanilj Finish: rökig, torkad frukt.

La Maison du Rhum Panama 48% - SB.56963 - 819kr

Destillerad 2010 i Column Stil i Panama. Denna rom har lagrats på amerikansk vitek och med en slutlagring i 6 månader på gamla Oloroso fat. Doften är fruktig med apelsinblommor och vaniljnoter. Totalt 4493 flaskor buteljerade. Sockerhalt 18 gram/ liter.

Doft: Fruktig, apelsinblomma, vanilj Smak: krämig, vanilj, lätt kryddig Finish: vanilj, körsbär, kryddigt.

La Maison du Rhum Peru 48% - SB.56968 - 819kr

Ifrån Peru kommer nu La Maison du Rhums fjärde utgåva. Destillerad i Column Stil 2011 av Millonario, denna rom är lagrad i gamla bourbonfat och en slutlagring i 6 månader gamla sherryfat (Pedro Ximénez). På doften, en antydan till rökighet och en viss mjuk kryddighet och ger även plats för inslag till vita blommor och lakrits. Totalt 2857 flaskor buteljerade. Sockerhalt 11 gram/ Liter.

Doft: rökiga, släta kryddor, kardemumma, blommig, lakrits Smak: krämig, karamell, fruktig Finish: torkade aprikoser.

La Maison du Rhum Trinidad & Tobago 55% - SB.56971 - 819kr

För den fjärde utgåvan av La Maison du Rhum valde de en rom producerad på Trinidad och Tobago. Destillerad 2009, denna rom har lagrats i gamla bourbonfat innan den buteljerades 2021. Alkoholen som är vid 55% ger ett betydande uppsving för dess aromatiska profil. Näsan visar en typisk engelsk stil. Totalt 3740 flaskor buteljerade. Sockerhalt 1,5 gram / liter.

Doft: intensiv, fruktig, ananas, vanilj, kryddor, lakrits Smak: kraftfulla, exotiska frukter, vanilj, kryddor Finish: ek, rostad ananas.

La Maison du Rhum Vieux El Salvador 40% - SB.55256 - 799kr

Det lilla landet El Salvador, beläget mellan Honduras och Guatemala, har ett tropiskt klimat och en vulkanisk jord som främjar sockerrörsodling. Denna rom Produceras on Ron Maja och är gjord av melass och är destillerad 2011 i Column Stil, denna rom har lagrats på gamla bourbon och med en slutlagring i 24 månader på gamla Chateauneuf du Pape-fat innan den buteljerades 2021. Totalt 3127 flaskor buteljerade.

Doft: vanilj, karamell, torkad frukt, tobak Smak: ek, torkad frukt, tobak, karamell Finish: torkad frukt, nötter, karamell.

La Maison du Rhum Vieux de La Reunion 49% - SB.56970 - 819kr

La Maison du Rhum har valt att destillera denna rom på den berömda ön La Reunion hos Rivière du Mat 2011 i Column Stil. Denna rom lagras på nya franska ekfat och på Cognacs-fat fram till buteljering 2021, denna rom har en komplex smaksprofil. I doften, stora inslag av exotiska frukter. I bakgrunden, torr vanilj som går perfekt ihop med en viss rökighet. Totalt flaskor buteljerade 3234. Sockerhalt 0,0 gram/ Liter.

Doft: exotiska frukter, torr vanilj, tobak, träig Smak: ek, exotiska frukter, cigarrlåda Finish: kaffe, ek, exotisk frukt.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!