Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


Fri gåva värd 50kr vid beställning av fraktfri order.


Hej hej.

Gonzo här med årets första nyhetsbrev där jag får önska er alla en skön start på 2022. Jag hoppas ni alla fått njuta till fullo med god dryck & mat över jul & nyår?

Hur startar man då ett nytt år med klass?

Varför inte med 2 sköna höjdare från Rioja med Contino som avsändare? 

-----------------------------------------------------------------

Viñedos del Continoskapades av Cune-famlijen 1973, då de införde ”Chateau”- konceptet i Rioja och blev snabbt en pionjär i Rioja med s.k. single vineyard viner. Vingården är belägen vid floden Ebro nära Laguradia i Rioja Alavesa. Vinerna här är uteslutande framställda av druvor från denna vingård, om 62 ha. Continos viner anses vara bland de bästa från Rioja och får alltid höga utmärkelser och internationella höga poäng av vinskribenter världen över.

Contino Garnacha 2018 - SB.50332 - 329kr

Druvorna skördades för hand i mitten av oktober, druvorna sorteras både i vingården och när de ankommit in i vinhuset. En förjäsning (en s.k cold soak) sker på stora franska ekfat för att extrahera färg o smak från druvorna. Alkoholjäsning sker spontant på samma fat. Efter ca 14 dagar så flyttas vinet över till 500 liters fat för lagring i 14 månader.

Contino Garnacha är ett aromatiskt och mycket fruktigt vin med delikata toner av balsamico, örter, viol och mörka bär. Fin och balanserad syra, med mjuka tanniner. Mjukt och silkensren avslutning.

------------------------------------------------------------------

2a vinet från Contino blir det magiska Reserva med årgång 2017 som kan avnjutas nu eller sparas för ett speciellt tillfälle.

Contino Reserva 2017 - SB.50015 - 329kr

Vinet tillverkades ifrån vingårdarna runt Finca de San Rafael. Vinet fermenterades sedan i 12.000 liter rostfria ståltankar vid 28-30ºC. Efter en maceration på 15 till 20 dagar och en malolaktisk jäsning blev avklarad så tappades vinet sedan till tidigare använda fat (40% Amerikansk ek och 60% fransk) för lagring i 24 månader. Efter det så lagrades vinet ytterligare 12 månader på flaska innan det släpptes på marknaden.

Vinet har en kryddig och nyanserad doft med tydliga inslag av fat och mörka bär, kanel, plommon, vanilj och choklad. Vinet har också fått

96 Points James Suckling / 95 Points Tim Atkin 

94 Points Gourmets Guide / 95 Points Peñín Guide 


Tipsen nedan till nyårsmiddagen får ligga kvar om ni har missat dem,

fantastiska viner även 2022.


Allt Om Vin Stora Vinguiden Mousserande - 4 ****

Champagne Vielle France Blanc de Noirs 2012 - SB.2054 - 459kr

Skördat för hand hösten 2012, första jäsning i ståltankar, andra jäsning i flaska. Jordmån består mestadels av Limestone & Kalk. Vinet har legat på sin jästfällning i 6,5 år.

En utvecklad och nyanserad champagne med mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, nötter, kryddor, rostat bröd, torkade aprikoser

Vinet har fått en fin utmärkelse i tidningen Allt om Vin November nr 11

FYND *****

"Djup och nötig i stilen, med gott om mogna gula och röda äpplen, nougat, och lite hasselnötter. Stort och fylligt, med bra balans i avslutet"


Vinet är en s.k. Gutswein, vilket innebär att druvorna endast kommer från egna vingårdar från olika lägen inom Mosel. Jordmånen består av grå skiffer (grey slate) som ger vinerna en ursprungstypisk mineralitet. Vinet fick jäsa med endast naturlig jäst, vid låg temperatur i ståltank. Efter avslutad jäsning fick vinet vila på sin jästfällning en tid för extra komplexitet.

Blommig doft av stenfrukt och mineral. Frisk och elegant smak med karaktär av exotisk frukt som persika och ananas, päron och mineral. Vinet är en Feinherb som kännetecknar ett vin i torr och elegant stil men med en viss restsötma. I detta fallet 22 g/L vilket balanseras fint av den friska syran.  


Marquis de Beys 2017 - SB.22325 - 199kr

100% Manuell skörd, jäst betongtankar i ca 10 dagar, med malolaktisk jäsning som påbörjas spontant. Sedan blandas vinet och lagras 18 månader på franska ekfat både nya och äldre fat.

Nyanserat, något utvecklat, Fylligt o kraftigt vin med stora inslag av mörka bär, svarta vinbär, kryddor, lakrits, peppar, fat och örter. Mjuka runda tanniner med en mycket elegant avslut. Ett vin som kan lagras länge för den som har tålamod.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!