SBR Nyhetsbrev nr 2/2022

Nu kan du ansöka till nya expertgruppen Tekniska specialister

Gruppen för tekniska specialister har bildats med syftet att ännu bättre synliggöra och marknadsföra våra medlemmars specialistkunskaper, utveckla kunskap och skapa en ännu bättre byggprocess.

I detta första skede kommer vi erbjuda medlemskap i gruppen till specialister eller certifierade sakkunniga inom fukt, brand, funktion, tillgänglighet, energi, skyddsrum, tillgänglighet, radon och skadeutredning. Vi kommer succesivt erbjuda fler specialistkunskaper medlemskap i gruppen och tar gärna din feedback vilka områden vi ska lägga till i nedan enkät " feedback nya specialistområden". Där kan du även meddela ditt intresse för att ingå i gruppstyrelsen.

Krav för gruppmedlemskap är plusmedlemskap i SBR, 5 års kvalificerad arbetsuppgift som ingenjör varav 3 år inom sitt specialistområde samt intyg/certifikat enligt nedan bilaga dokumenterad kunskapsnivå.

SBR kommer att lägga upp en egen sökfunktion för denna grupp inom kort på hemsidan och du kommer då kunna föra in dina specialistområden på ditt konto. SBR kommer marknadsföra sökfunktionen på marknaden i en rad kanaler enligt fastställd kommunikationsplan.

 
Information och ansökan till Tekniska specialister
 
 
Krav dokumenterad kunskapsnivå
 
 
Feedback nya specialistområden
 
 
 

Förbundsstämman 6-7 maj

 

SBRs förbundsstämma arrangeras i Stockholm på Elite hotell Marina Tower den 6-7 maj.

Själva stämman sker lördagen den 7 maj med start kl 8.30 (registrering). Alla medlemmar eller anslutna är välkomna att delta på stämman. Ombud från lokalavdelningar har rösträtt.

På fredag förmiddag erbjuder vi golftävling eller padel (prova på padel eller americanotävling). På kvällen precis innan välkomstmiddagen på hotellet kommer Daniel Markström ha föredrag om centralstaden, ett av Jernhusens största stadsutvecklingsprojekt någonsin.

På lördagen kan du som inte är med på stämman t ex boka spa på hotellets anläggning (sturebadet spa) eller ta båten utanför hotellet direkt till strandvägen. På kvällen tar vi oss med båt till vasamusset på andra sidan vattnet och går en privat guidad tur följt av högtidsmiddagen precis intill det ståtliga och anrika Vasaskeppet.

Priserna på samtliga aktiviteter runt stämman subventioneras av förbundet.

Välkommen med din anmälan! 

 
Anmälan
 
 
 

Vårens kurser

 

Nedan följer ett axplock av kommande kurser 2022

Entreprenadbesiktning steg 2
9 mars - Stockholm

Byggprojektledning
8-11 mars - Stockholm 

Entreprenadbesiktning steg 1
14-15 mars - Göteborg

Överlåtelsebesiktning
Del 1 21-22 mars, Del 2 11-12 april - Stockholm

Nytt från Foyen

Därför ingår du dåliga förlikningar.
De flesta tvister går inte till domstol. De som går dit avgörs sällan där.

Läs mer »

 

Välbyggda hus med rätt teknik

Boverket uppger i en undersökning 2018 att byggfelskostnaderna överstiger 100 miljarder kr om året samtidigt som byggkostnaderna ökar kraftigt. Praktisk forskning och erfarenheter visar dock att det är möjligt sänka såväl byggkostnader som energikostnader med vardera minst 30 % genom att använda känd kunskap.

Läs Husbyggarens artikel »

 

Företagsrabatter för dig som är Bas - eller Plusmedlem inom många olika områden

Sänk dina kostnader på frakt. Men också på arbetskläder, drivmedel och elektronik. Du som är Bas- och Plusmedlem har tillgång till Visma Advantage populära inköpstjänst som en medlemsförmån. Utan extra kostnad.

Läs mer

Direkt till inköpsportalen

 

Se över dina marknadsföringsuppgifter

SBRs sökfunktioner är välbesökta av potentiella kunder som vill nå dig. För att du ska kunna få ut så mycket av denna tjänst som möjligt är det viktigt att dina uppgifter är aktuella. 

På ditt medlemskonto kan du uppdatera dina kontaktuppgifter, företagets och dina tjänster genom att logga in på ditt konto.

Medlemssidan »

 

Nya medlemmar

Vi hälsar våra nya medlemmar och anslutna varmt välkomna till SBR!

Nya medlemmar »
Nya anslutna »

Medlemsansökan och förmåner »

 
 

SBR Byggingenjörerna, Hornsbruksgatan 19, 117 34 Stockholm
Tfn 08-462 17 90  E-post: info@sbr.se  www.sbr.se

FacebookLinkedIn
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!