Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Oktober 2021

EdtestTalks – ett viktigt forum för dialog  

Kärnan i Swedish Edtest är att stötta edtechbolag och utbildare att genomföra tester av hög kvalitet tillsammans. Men vi ser att runt ett test skapas minst lika mycket värde. Kontakter knyts mellan olika platser. Komvux får goda idéer från grundskola och samtalen mellan kollegor inspirerar fler att våga testa sig fram. Därför arbetar vi just nu med mötesplatser för bolag och lärare under namnet EdtestTalks.

I oktober var EdtestTalks arenan för en digital matchning mellan lärares och bolags behov av att testa. Drygt 50 bolag och lärare deltog. Just nu fördjupas kontakterna och test planeras. Digitala matchningar återkommer under våren.

Den 28 januari sker EdtestTalks IRL och då med ett innehållsrikt program med samtal och case att inspireras av. Inbjudan landar snart hos dig som prenumererar på vårt nyhetsbrev.

Denna vecka ordnade Swedish Edtest tillsammans med SKR SkolDigiplan en samtalsarena med Erik Nilsson, statssekreterare på Utbildningsdepartementet. Deltog gjorde lärare och utbildningsförvaltningar som börjat arbeta med användarcentrerad utveckling i sina digitaliseringsresor.

I det här nyhetsbrevet tipsar vi om två samtal där vi deltar och där du har chansen att knyta nya kontakter och öka din förståelse för behoven av att samarbeta och driva utveckling tillsammans.  

Vänliga hälsningar,

Hanna Elving, huvudprojektledare


Edtechfokus på årets E-förvaltningsdagar  

Den 27-28 oktober i Nacka kan du ta del av diskussioner och samtal om digitalt lärande och utbildningsteknologi. Årets E-förvaltningsdagar sätter fokus på utbildning och kompetensförsörjning och vad du som ledare i en offentlig organisation bör ha koll på för att hantera de utmaningar vi står i.

Möt bl.a. Italo Masiello, Sveriges professor i Edtech. Swedish Edtest är på plats med ett seminariepass om värdet av en trygg miljö att testa sig fram i.  

Läs mer och anmäl dig här


Är svensk edtech nästa stora exportbransch? 

Tips om rapportsläpp om forskning och edtech 27/10 kl 13.00-14.00: 

Den 27 okt släpps utbildningsanalytikern Jan Hyléns rapport för forskningsstiftelsen Entreprenörskapsforum om dagens edtechsektor utifrån forskning, marknadssituation och framtidsfrågor. I den gör han en forskningsöversikt över ett stort och fragmentariskt forskningsfält. Vad säger egentligen forskningen om utbildningsteknologi? Ger digitalisering av utbildning värde? Har svensk edtech förutsättningar att nå motsvarande framgångar som den svenska  fintechsektorn gjort? Swedish Edtest huvudprojektledare Hanna Elving är med och kommenterar rapporten.   

Kostnadsfritt webinarium, läs mer och anmäl dig här.Besök oss på edtest.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooklinkedinyoutube

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!