Sotenäs kommun - nyhetsbrev Näringsliv & utveckling - nr 202102

Glad sommar!
Hälsning från näringslivsutvecklaren

Sommaren har kommit och många av våra företag är nu inne i sin högsäsong! Våren har präglats av Covid igen med mycket osäkerhet om vad som händer. Nu hoppas vi att vaccineringen hjälper oss så vi kan komma till ett mer normalläge efter sommaren!  Då hoppas jag att jag kommer igång än mer med mina företagsbesök. Ett nytt moment som jag kommer att införa är ett Stafettpinne-besök. Det kommer gå till så att jag besöker ett företag, det företaget får sedan i uppgift att skicka stafettpinnen vidare till nästa företag som dom anser jag ska besöka. Så håll utkik i höst om stafettpinnen kommer just till ditt företag!

Generellt sett har det varit ett positivt första halvår i vår kommun, med fina signaler om fler jobb och potentiella nya etableringar. Det i sin tur leder till utmaningar om kompetensförsörjning och arbetskraft, vilka är områden vi kommer behöva jobba mer med framöver.

I detta nyhetsbrev vill jag lyfta fram två specifika punkter. Det är frågan om vilka hållbara initiativ ni som företag tagit och erbjudandet om tillgänglighetsdatabasen! Ska ni läsa något, så läs om det här nedan!

Slutligen så vill jag önska alla, oavsett om man går på välbehövlig semester eller om man kommer jobba hela sommaren, en riktigt god och skön sommar!

LinkedIn

Bli del av mitt närverk på LinkedIn! Klicka på ikonen ovan!

 

Aktuellt just nu!

Hållbara initiativ från ditt företag?

Sotenäs kommun deltar i Västra Götalandsregionens satsning Kommunernas klimatlöften. Den består av 20 konkreta åtgärder där kommunen har rådighet, som är beprövade och som ger stor utsläppsminskning. Sotenäs kommun har antagit 15 av löftena och ska genomföra dessa under 2021.

Klimatlöfte #11 - Vi möjliggör för medborgarna att låna/hyra produkter istället för att köpa, innebär att kommunen kan visa att minst tre olika insatser har gjorts. Det kan ske genom samverkan med näringslivet för att erbjuda fler hållbara tjänster, att bostadsområden delar på saker, att kommunen erhåller platser att reparera eller liknande.

I Sotenäs vill vi här lyfta initiativ och goda exempel som möjliggör för våra invånare och besökare att leva hållbart. Vi vill därför komma i kontakt med er företag som vill vara med och bidra till detta och kan erbjuda hållbara tjänster. Om era tjänster stämmer in på ovan beskrivning och ni vill lyftas genom kommunens kanaler, maila Fredrik Handfast eller Pia Bergenholtz  (fredrik.handfast@sotenas.se eller pia.pergenholtz@sotenas.se) där ni beskriver vilka hållbara tjänster ni erbjuder för att våra invånare och besökare ska kunna leva klimatsmart.

Läs mer om kommunens hållbarhetsarbete här.

 

Få din verksamhet att synas i tillgänglighetsdatabasen

Kommunen hjälper DIG kostnadsfritt!

På uppmuntran av Tillgänglighetsrådet tog Sotenäs kommun förra året beslut att tillsätta medel för att lägga in kommunens lokaler och faciliteter i Tillgänglighetsdatabasen, www.t-d.se.

Tillgänglighetsdatabasen är den enda databas i Sverige som erbjuder information till invånare och besökare om tillgänglighet i vardagen. Det handlar om allt från fiskeplats, slott och hotell till vårdcentral och bibliotek. Huvudprincipen är att varje verksamhet ska beskrivas så väl att du själv kan avgöra om du kan besöka platsen eller inte. 

Nu är kommunen klar med sina egna lokaler och har resurser kvar under resterande del av året, därför erbjuder vi oss att även lägga in ditt företag i databasen! Gå in och boka upp vår personal i vår KALENDER så kommer vi ut till dig och tar bilder och mäter! Vi kommer även lägga in all information i databasen! OBS, detta erbjudande gäller “först till kvarn” och endast under 2021!

Glöm inte att följa Sotenäs Kommun på sociala medier!

FacebookLinkedInInstagram
 

Sotenäs Symbioscentrum

Stärkt lokal samverkan – en väg till ökad lönsamhet och ökad hållbarhet

Funderar du på vad vi gör på symbioscentrum? Du kanske hört oss prata om cirkulär ekonomi samt industriell och social symbios men undrar hur vi jobbar med det i praktiken? Läs mer på HÄR om vad vi arbetar med och hur vi arbetar! Vi berättar även om hur du som företagare i Sotenäs kan få stöd och hjälp av oss!

Har du frågor, funderingar eller idéer - kom gärna in till oss på en kaffe eller boka in oss på en digital kaffe! Så ser vi hur vi kan hjälpa just dig!

 

Besöksadress: Hagabergsindustrigata 1, Kungshamn

Boka digitalt kaffe med: leif.andreasson@sotenas.se 0523-66 46 96 alternativt
fredrik.handfast@sotenas.se 072-20 33 785

Sent with Get a Newsletter
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!