Visionsbild av Kvarteret Holland. SöDER gallerian med höghuset SöDERs HöJDER. Arkitekt: Fojab arkitekter

Nr. 1, juni 2021

Nu börjar vi snart bygga SöDERs HöJDER    - ett nytt landmärke växer fram!

Nu är det snart dags att påbörja byggnationen av Jefast projekt Holland 27, närmare bestämt SöDERs HöJDER. Byggnaden blir 20 våningar hög och består av totalt 83 st hyresrätter - alla med sundsutsikt. De fem nedersta våningarna innehåller butiker, gym och kontor. På plan 6-20 byggs lägenheter. 

Vi vill informera berörda om vad som kommer att ske på byggarbetsplatsen under hela byggtiden. För oss är det viktigt att ni som bor och verkar i området är informerade om vad som händer. Som det ser ut just nu så kommer projektet att stå klart för inflyttning under våren 2023. Entreprenören är MTA Bygg och Anläggning i Skåne AB.

Kvarteret Holland består idag av SöDER gallerian och kommer att utökas med höghuset SöDERs HöJDER.
Mer om projektet kan ni hitta på:

 

Pågående arbeten

Vi håller just nu på att färdigställa projekteringen av höghuset som pågått under hela våren.
Under juni och juli månad kommer vi att utföra förberedande arbeten som innefattar avspärrning av gata och torg, fasadställning, bygghiss och provisorisk stämpning inför kommande montage av stommen.

Under hela projektets gång kommer det att låta lite högre än normalt. På arbetsplatsen kommer grävmaskiner finnas och när man borrar i betong och kapar armering kommer det därmed att låta lite högre.

Bedömda arbetstider : måndag – torsdag mellan kl. 06:00 – 19:00.

Avspärrning gator

Carl Krooks gata mellan Gasverksgatan och Nedre Holländaregatan kommer vara stängd för trafik i södergående färdriktning. Trafiken leds norrgående i det västra körfältet. Se bild. 

 

Kommande arbeten

I mitten av augusti kommer en tornkran att byggas upp för att kunna montera betongelement, utfackningsväggar samt förse våningsplanen med material.

Under vecka 33 kommer betongstommen att börja monteras. 15 våningar ska monteras och beräknas vara klart i april 2022. Därefter påbörjas de invändiga arbetena.

I samband med att huset blir högre och högre, kommer även fasadarbeten att pågå.

 

Frågor och funderingar

Vi skall och kommer att göra vårt bästa för att påverka boende m.m. så lite som möjligt. Men vi hoppas förstås att ni har förståelse för att vi kommer att synas och väsnas ibland. Allting har ett slut, i början av 2023 försvinner byggetableringen och in flyttar minst 83 nya grannar. 

Vi kommer att skicka ut informationsbrev gällande byggnationen fortsättningsvis. Nästa går ut i slutet av augusti. På Jefast hemsida kommer vi att samla alla informationsbrev som går ut, här kan man också anmäla sig till att få informationsbrevet.

Om det dyker upp tankar eller frågor om vad som händer eller kommer att hända på eller i anslutning till arbetsplatsen så är ni välkomna att höra av er. Enklast är att skicka ett mejl så återkommer vi snarast.

MTA, Projektledare: Pontus Jönsson, pontus.jonsson@mtabygg.se


Frågor och svar om lägenheterna

Jefast har samlat vanligt ställda frågor och lägenheterna på hemsidan.

Jefast, Ansvarig lägenheter: Karin Andersson, info@jefast.se 

 


Följ oss

FacebookLinkedInHome Page
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!